ροή ειδήσεων

Υπό ομηρία η χώρα με πράξη νομοθετικού περιεχομένου

H πράξη νομοθετικού περιεχομένου, αφορά την ρήτρα επιβολής ποινών αν δεν εκπληρώνονται οι στόχοι, και επί της ουσίας θέτει τη χώρα υπό μεγαλύτερη επιτήρηση...


Οι ρήτρες που ορίζει θέτουν υπό συνεχή έλεγχο υπουργεία, ΟΤΑ και ΔΕΚΟ που, αν παρουσιάσουν αποκλίσεις στον προϋπολογισμό τους, αυτόματα ενεργοποιείται μηχανισμός περικοπών και διορθωτικών κινήσεων που σημαίνει νέες απολύσεις και νέα μέτρα.

Η πράξη νομοθετικού περιεχομένου, περιλαμβάνει στα πλαίσια αυτά και τον ορισμό Επιτρόπων (Επόπτης οικονομικών υπηρεσιών ονομάζεται) σε κάθε υπουργείο.

Προβλέπεται η ίδρυση Παρατηρητηρίου Οικονομικής Αυτοτέλειας στους ΟΤΑ, το οποίο σε περίπτωση που διαπιστώσει απόκλιση από τους τριμηνιαίους στόχους άνω του 10%, επιβάλλει αύξηση των φόρων στους πολίτες, αύξηση του ανώτατου συντελεστή επιβολής ΤΑΠ για τα ακίνητα που βρίσκονται στην εδαφική περιφέρεια του δήμου σε ποσοστό μέχρι και 3 τοις χιλίοις, επιβολή υποχρεωτικών μετατάξεων προσωπικού, αύξηση του συντελεστή επιβολής του τέλους επί των ακαθάριστων εσόδων και παρεπιδημούντων από 0,5% μέχρι και 2%, περιορισμό δαπανών μόνο σε υποχρεώσεις μισθοδοσίας και λοιπές απολύτως ανελαστικές δαπάνες.

Στις ΔΕΚΟ, σε περίπτωση αρνητικών αποκλίσεων σε ποσοστό άνω του 10%, μειώνεται ισόποσα ο προϋπολογισμός, περικόπτονται οι επιχορηγήσεις, ενώ αναστέλλεται η καταβολή των αμοιβών των μελών του διοικητικού συμβουλίου. Αν τα ετήσια οικονομικά αποτελέσματα αποκλίνουν σε ποσοστό μεγαλύτερο του 10% τότε η θητεία των εκτελεστικών μελών του ΔΣ του φορέα λήγει αυτοδίκαια εντός ενός μηνός.
Πηγή: newsbeast.gr


Parapona-Rodou

Σχόλια

  1. Ανώνυμος19/11/12 23:26

    αλά κάνουν και μας επιβάλουν τέτοια μέτρα, τέλος πλέον τα λαμόγια που έβαλαν το Δήμο Ρόδου 100 εκατομ. χρέος με την ανεπάρκειά τους. Αν τους είχε ιδιώτης στην επιχείρησή του όχι μόνο θα τους απέλυε, αλλά θα τους έκανε και αγωγή για αποζημίωση. Αλλά που τέτοια τύχη στο Ελλαδιστάν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος19/11/12 23:34

    Επί τέλους και ένα καλό νέο, να μπει ένας έλεγχος και ποινικές ρήτρες για τους ανίκανους πολιτικάντιδες που το μόνο που τους νοιάζει είναι να βολευτούν και να βολέψουν. Γιατί μωρέ Τροϊκανοί δεν προβλέψατε να πηγάινουν φυλακή οι ανίκανοι εραιτοί και να πληρώνουν αποζημιώσεις για την καταστροφή του τόπου με δήμευση περιουσίας??

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *