ροή ειδήσεων

Η Χρυσή Αυγή ψάχνει τους νεκρούς του Πολυτεχνείου!

Με μία προκλητική αφίσα μόλις λίγες ημέρες πριν την επέτειο του Πολυτεχνείου, η Χρυσή Αυγή αμφισβητεί την ύπαρξη νεκρών κατά την διάρκεια της φοιτητικής εξέγερσης του ‘73...

Τα φυλλάδια και οι αφίσες μοιράστηκαν στην Καλαμάτα και περιγράφουν τον αγώνα του λαού κατά της χούντας και την εξέγερση του Πολυτεχνείου για "Ψωμί, Παιδεία, Ελευθερία", ως παραμύθι και την Χρυσή Αυγή να δίνει αμοιβή σε όποιον φέρει αποδείξεις για νεκρούς!

"Όχι στο παραμύθι του Πολυτεχνείου, όχι στους ψεύτικους νεκρούς. -Η γενιά του Πολυτεχνείου - είναι υπεύθυνη για τη δυστυχία μας. Όλοι οι κλέφτες φυλακή!" γράφει η Χρυσή Αυγή στο φυλλάδιο και συνεχίζει:

"Πολυτεχνείο, Ζητούνται νεκροί, Ο ευρών αμοιφθήσεται" γράφει το φυλλάδιο στην πρώτη σελίδα του, στην οποία υπάρχει η φωτογραφία της Μαρίας Δαμανάκη.

Πριν λίγες ημέρες ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Αντώνης Γρέγος είχε μιλήσει με απαξιωτικό τρόπο για την επέτειο του Πολυτεχνείου λέγοντας πως το κόμμα του θα πραγματοποιήσει επισκέψεις-παρεμβάσεις στα σχολεία της επικράτειας κατά την διάρκεια των εκδηλώσεων μνήμης.

«Επειδή οι μέρες που έρχονται είναι λίγο περίεργες και θα δώσουν τροφή στις γνωστές αριστερίστικες και ψευτοαντιεξουσιαστικές εγκληματικές οργανώσεις να προβούν σε παράνομες ενέργειες, πλησιάζει και η 17 Νοέμβρη, και όπως ζήσαμε τον Δεκέμβριο του 2008, θα θέλαμε να μεριμνήσετε έγκαιρα και αποτελεσματικά ώστε τέτοια φαινόμενα παραβατικής συμπεριφοράς μαθητών και καθηγητών να παταχθούν. Ο ρόλος του μαθητή και του δασκάλου είναι σαφής και καθορισμένος και για εμάς η εκπαίδευση πρέπει να βασίζεται στο τρίπτυχο Πατρίς -Θρησκεία - Οικογένεια», είπε ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής απευθυνόμενος στον υφυπουργό Υγείας, Θεόδωρο Παπαθεοδώρου.

Δεν είναι η πρώτη φορά όμως που η Χρυσή Αυγή αμφισβητεί την ύπαρξη νεκρών κατά την διάρκεια της εξέγερσης του Πολυτεχνείου καθώς ο ίδιος ο Νίκος Μιχαλολιάκος σε παλαιότερη τηλεοπτική του συνέντευξη είχε δηλώσει: «Δεν πλάκωσε κανένα τανκς τα παλικάρια στο Πολυτεχνείο. Αυτή είναι μεγάλη παραμύθα, σταματήστε την».

Σύμφωνα μάλιστα με τον γ.γ. της Χρυσής Αυγής «καλό το παραμύθι αλλά δεν έχει δράκο» χαρακτηρίζοντας το Πολυτεχνείο «κυρίαρχο μύθο της μεταπολιτευτικής προπαγάνδας».

Τότε μάλιστα στον Νίκο Μιχαλολιάκο είχε απαντήσει με συνέντευξή του ο ίδιος ο οδηγός του τανκ Α. Σκευοφύλαξ που γκρέμισε την πύλη του Πολυτεχνείου λέγοντας: "Δεν ξέρω τι εννοεί.. Κανείς δεν είπε ότι το τανκ σκότωσε φοιτητές του Πολυτεχνείου. Δεν θα ξεχάσω όμως ποτέ ότι δίχως να το θέλω -ενώ πρόσεχα πάρα πολύ-, τραυμάτισα σοβαρά την τότε φοιτήτρια Πέπη Ρηγοπούλου, η οποία αν δεν κάνω λάθος είναι σήμερα καθηγήτρια Πανεπιστημίου. Δεν ξέρω τι σκέπτεται ο κ. Μιχαλολιάκος. Εγώ πάντως δεν θα το ξεχάσω ποτέ. Αυτές οι πράξεις, αυτά τα γεγονότα δεν σβήνουν όσα χρόνια κι αν περάσουν".
Πηγή: protothema.gr


parapona-rodou.blogspot.com

Σχόλια

  1. Ανώνυμος14/11/12 20:53

    Γιατί ειναι προκλητική η αφίσα?

    Και εγώ εδώ και 38 χρόνια περιμένω να μάθω εστω και ενα όνομα νεκρού που σκοτώθηκε ΜΕΣΑ στο πολυτεχνείο.

    Καιρός ειναι και επιτέλους να ξυπνήσει ο κόσμος απο τον «κυρίαρχο μύθο της μεταπολιτευτικής προπαγάνδας».

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Εάν λένε ψέματα να τους αμφισβητήσετε με επιχειρήματα.όχι βρισιές,ταμπέλες φασιστών,o o παππούς μου έχυσε αίμα κατά της δικτατορίας. Μόνο οι κομμουνιστές κυνηγηθηκαν.μη βγει πάλι o αντιχουντικος εδώ πού δεν είναι κουμουνιστής,δεξιός η σοσιαλιστής και μας τα πρήξει.η χούντα μόνο κομμουνιστές κυνήγησε.τέλος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος14/11/12 22:33



      . @ kosmos14/11/12 10:04 μ.μ.

      Από μια παλιά αντιπαράθεση μαζί σου σε κάποιο θέμα, και εξ αιτίας τότε απο κάποιες βρισιές σου προς εμένα χωρίς να βρίσω η να βάλω ταμπέλες στο σχόλιό μου , με πολύ σκέψη τώρα ερχομαι πάλι σε ..... διάλογο μαζί σου.
      Και αυτό γιατί,
      Βλέπω και χαίρομαι οτι αλλαξες και δεν σου αρέσουν πλέον οπως δηλώνεις οι χαρακτηρισμοί , οι ταμπέλες , και οι βρισιές.

      Επι του θέματος τώρα.
      Μία ερώτηση μόνο.

      Μήπως ξέρεις πότε καταργήθηκαν εκείνα τα "Πιστοποιητικά κοινωνικών φρονημάτων"? η ποιός τα κατάργησε αυτά?
      Αυτά τα πιστοποιητικά που χώριζαν μέχρι τότε τους Ελληνες σε Ελληνες και σε Ανθέλληνικά μυάσματα.

      Ποιός εδωσε τοτε καταργώντας αυτά τα πιστοποιητικά το δικαίωμα στους ιδεολόγους κομμουνιστές να ζήσουν σαν άνθρωποι?
      Να αποκτήσουν ισια δικαιώματα στην ζωή στην εργασία?

      Ρώτησε αν εισαι πολύ νέος τον παππού σου να σε ενημερώσει.

      Και επ΄ευκαιρία καλό ειναι να μάθουμε /αν θέλεις μας το λές βέβαια/ το πως εχυσε αίμα τότε ο παππούς σου.

      Το αν εβαζε βόμβες η εκανε αλλες παράνομες ενέργειες εν ονόματι της αντίστασης και επεσε στα χέρια της ασφάλειας σίγουρα θα εχυσε αίμα.

      Αλλωστε και απο την μεταπολιτευτική περίοδο μέχρι και σήμερα οσοι κάνουν κατι αντίστοιχο και συλλαμβάνονται τα ιδια και χειρότερα τραβάνε.
      Αυτά τα ολίγα.

      Διαγραφή
    2. Λάθος κατάλαβες ότι o παππούς μου έχυσε αίμα κατά την δικτατορία.αναφέρθηκα σε έναν σχολιαστή κατά της χούντας,του οποίου o παππούς μας είπε έχυσε αίμα.όταν τον αποκαλεσα κομμουνιστή,αρνήθηκε!σοσιαλιστή πάλι!δεξιό!!!!!πάλι όχι.δε μας έλεγε τι είναι για να καταλάβουμε και εμείς τα αντιχουντικα του μηνύματα.πχ,εμένα o παππούς μου είχε κάτσει μόνος στο χωριό γιατί είχε άρρωστη γυναίκα και επτά παιδιά να ταΐσει.όταν ήρθαν κομμουνιστές αντάρτες και τον συλλαβανε,του δώσανε την ταμπέλα δεξιός,επειδή δεν πήγε μαζί τους και επειδή έκρυψε τα μικρά παιδιά τα οποία άκουσε ότι θα πάρουν μαζί τους.βασανηστικε επί δύο βδομάδες για αυτό.κλέψανε τα πάντα και κόντεψαν να πεθάνουν από την πείνα το χειμώνα.εννοητε,εγώ ότι δε γουστάρω τους κομμουνιστές.δικαίωμα μου.και επειδή επί δικτατορίας είδαμε δρόμους και γέφυρες πού μας συνδεσαν με την υπόλοιπη Ελλάδα,άλλα ύδρευση ρεύμα τηλέφωνα σχολεία ιατρεία και άλλα,πνευματικά κέντρα ορφανοτροφείο κλπ.,εγώ υποστηρίζω αυτήν την ιδεολογία.το ότι κυνήγησαν μόνο κομμουνιστές δεν με ενοχλεί καν.και λίγα τους κάνανε γιατί είναι ανθελληνες.συγνώμη αυτή είναι η άποψη μου.

      Διαγραφή
    3. Ανώνυμος15/11/12 14:06

      @ kosmos15/11/12 5:34 π.μ.

      Σεβαστή σου η άποψη σχετικά με την 7ετία..

      Αλλά αυτό που έγραψες //.... o παππούς μου έχυσε αίμα κατά της δικτατορίας......... // πως το εννοείς ετσι οπως το παρέθεσες?

      Δείχνει αυτή η φράση σου οτι κατά την διάρκεια της 7ετίας ο παππούς στράφηκε εναντίον τους και κατα κάποιο τρόπο εχυσε αιμα.

      Διαγραφή
    4. Όχι όχι.χίλια συγνώμη.Αυτά επικαλέσθηκε άλλος.όχι o παππούς μου.στον εμφύλιο βασανίστηκε από τους κομμουνιστές αντάρτες.

      Διαγραφή
  3. Ανώνυμος14/11/12 22:11

    Και οι κομουνιστες κυνηγάνε τους ΈΛΛΗΝΕΣ δεν σηκώνουν ποτέ Ελληνική Σημαία και προστατεύουν τους λαθρομετανάστες....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος14/11/12 23:30

    1. Σπυρίδων Κοντομάρης του Αναστασίου, 57 ετών, δικηγόρος (πρώην βουλευτής Κερκύρας της Ένωσης Κέντρου), κάτοικος Αγίου Μελετίου, Αθήνα.
    2. Διομήδης Κομνηνός του Ιωάννη, 17 ετών, μαθητής, κάτοικος Λευκάδος 7, Αθήνα.ν καρδιά από πυρά
    3. Σωκράτης Μιχαήλ, 57 ετών, εμπειρογνώμων ασφαλιστικής εταιρείας, κάτοικος Περιστερίου Αττικής.
    4. Toril Margrethe Engeland του Per Reidar, 22 ετών, φοιτήτρια από το Molde της Νορβηγίας. .
    5. Βασίλειος Φάμελλος του Παναγιώτη, 26 ετών, ιδιωτικός υπάλληλος, από τον Πύργο Ηλείας, κάτοικος Κάσου 1, Κυψέλη,
    6. Γεώργιος Σαμούρης του Ανδρέα, 22 ετών, φοιτητής Παντείου, από την Πάτρα, κάτοικος πλατείας Κουντουριώτου 7, Κουκάκι.
    7. Δημήτριος Κυριακόπουλος του Αντωνίου, 35 ετών, οικοδόμος, από τα Καλάβρυτα, κάτοικος Περιστερίου Αττικής.
    8. Σπύρος Μαρίνος του Διονυσίου, επονομαζόμενος Γεωργαράς, 31 ετών, ιδιωτικός υπάλληλος, από την Εξωχώρα Ζακύνθου.
    9. Νικόλαος Μαρκούλης του Πέτρου, 24 ετών, εργάτης, από το Παρ-θένι Θεσσαλονίκης, κάτοικος Χρηστομάνου 67, Σεπόλια, Αθήνα, εργάτης.
    10. Αικατερίνη Αργυροπούλου σύζυγος Αγγελή, 76 ετών, κάτοικος Κέννεντυ και Καλύμνου, Αγιοι Ανάργυροι Αττικής.
    11. Στυλιανός Καραγεώργης του Αγαμέμνονος, 19 ετών, οικοδόμος, κάτοικος Μιαούλη 38, Νέο Ηράκλειο Αττικής.
    12. Μάρκος Καραμανής του Δημητρίου, 23 ετών, ηλεκτρολόγος, από τον Πειραιά, κάτοικος Χίου 35, Αιγάλεω.
    13. Αλέξανδρος Σπαρτίδης του Ευστρατίου, 16 ετών, μαθητής, από τον Πειραιά, κάτοικος Αγίας Λαύρας 80, Αθήνα. (αυτουργός ο ανθυπολοχαγός Ιωάννης Δυμπέρης, 573ου Τάγματος Πεζικού).
    14. Δημήτριος Παπαϊωάννου, 60 ετών, διευθυντής ταμείου αλευροβιομηχάνων, κάτοικος Αριστομένους 105, Αθήνα.
    15. Γεώργιος Γεριτσίδης του Αλεξάνδρου, 47 ετών, εφοριακός υπάλληλος, κάτοικος Ελπίδος 29, Νέο Ηράκλειο Αττικής.
    16. Βασιλική Μπεκιάρη του Φωτίου, 17 ετών, εργαζόμενη μαθήτρια, από τα Αμπελάκια Βάλτου Αιτωλοακαρνανίας, κάτοικος Μεταγένους 8, Νέος Κόσμος.
    17. Δημήτρης Θεοδώρας του Θεοφάνους, 52 ετών, κάτοικος Ανακρέοντος 2, Ζωγράφου.
    18. Αλέξανδρος Βασίλειος (Μπασρί) Καράκας, 43 ετών, Αφγανός τουρκικής υπηκοότητας, ταχυδακτυλουργός, κάτοικος Μύρων 10, Αγιος Παντελεήμονας, Αθήνα.
    19. Αλέξανδρος Παπαθανασίου του Σπυρίδωνος, 59 ετών, συνταξιούχος εφοριακός, από το ΚεράσοΒο Αιτωλοακαρνανίας, κάτοικος Νάξου 116, Αθήνα.
    20. Ανδρέας Κούμπος του Στέργιου 63 ετών, βιοτέχνης, από την Καρδίτσα, κάτοικος Αμαλιάδος 12, Κολωνός.
    21. Μιχαήλ Μυρογιάννης του Δημητρίου, 20 ετών, ηλεκτρολόγος, από τη Μυτιλήνη, κάτοικος Ασημάκη Φωτήλα 8, Αθήνα. (αυτουργός ο συνταγματάρχης Νικόλςος Ντερτι-λής).
    22. Κυριάκος Παντελεάκης του Δημητρίου, 44 ετών, δικηγόρος, από την Κροκέα Λακωνίας, κάτοικος Φερρών 5, Αθήνα.
    23. Ευστάθιος Κολινιάτης, 47 ετών, από τον Πειραιά, κάτοικος Νικο-πόλεως 4, Καματερό Αττικής.
    24. Ιωάννης Μικρώνης του Αγγέλου, 22 ετών, φοιτητής στο τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών του Πανεπιστημίου Πατρών, από την Ανω Αλισσό Αχαΐας. .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος15/11/12 09:44

      Λείπουν 14. Θα ψάξω και θα αναρτήσω. Καλή δουλειά. Το ζήτημα είναι σε ποιούς απευθύνεται. Να σημειωθεί ότι ασναφέρεσαι μόνο στο Πολυτεχνείο. Όχι στους νεκρούς της χούντας συνολικά.

      Διαγραφή
    2. Ανώνυμος15/11/12 12:24

      Δεν είναι οι νεκροί της Χούντας! Είναι οι νεκροί του Πολυτεχνείου. Να ξεκαθαριστεί όμως τι εννοείται όταν λέγεται επέτειος Πολυτεχνείου.

      Δεν εννοούνται μόνο οι μέρες κατάληψης του Πολυτεχνείου και η είσοδος του τανκ σε αυτό. Εννοούνται όλα τα γεγονότα που διαδραματίστηκαν στην Αθήνα εκείνη την περίοδο (κατάληψη Νομικής, κατάληψη Πολυτεχνείου, αναταραχές στους δρόμους, προσπάθειες κατάληψης δημοσίων κτιρίων) τα οποία κορυφώθηκαν με την κατάπνιξη της κατάληψης του Πολυτεχνείου και την είσοδο του τανκ.

      Όταν λένε νεκρούς του πολυτεχνείου, δεν αναφέρονται απαραίτητα εντός της περίφραξης, αλλά και εκτός και γύρω από αυτό. Δείτε τους δρόμους που αναφέρονται σε άλλη ανάρτηση στο φόρουμ (http://parapona-rodou.blogspot.com/2012/11/24.html) και θα δείτε ότι όλα καπου εκεί κοντά ήταν και πολλοί ήταν και φοιτητές και σκοτώθηκαν από σφαίρες (και άλλοι από τα αέρια).

      Η επέτειος έμεινε γνωστή ως επέτειος του Πολυτεχνείου λόγω της κορύφωσης με το τανκ. Τι νομίζετε; Ότι την ίδια περίοδο όλα λειτουργούδαν ρολόι; Στα πανεπιστήμια της Αθήνας, της Θεσσαλονίκης, της Πάτρας και αλλού υπήρχαν καταλήψεις και αναταραχές.

      Η κοντόφθαλμη λογική του ότι "αποδομώ την επέτειο του πολυτεχνείου γιατί μέσα δεν είχε νεκρούς", ότι όλο αυτό είναι ένα παραμύθι είναι εντελώς λάθος. Και είναι προσπάθεια με 4 βασικούς άξονες:
      1. υποβάθμιση των γεγονότων με σκοπό να υποβαθμιστεί η γενιά των πολιτικών που προέκυψε από εκεί (κάποιοι λίγοι το εκμεταλλεύτηκαν, οι πολλοί έμειναν στην αφάνεια, ταπεινοί).
      2. υποβάθμιση της αντίστασης κατά οποιασδήποτε δικτατορίας.
      3. προσπάθεια εξύψωσης της Χούντας η οποία δεν έκανε τέτοια πράγματα!
      4. εξύψωση της ακροδεξιάς μέσω αντιπληροφόρησης εναντίων της αριστεράς που τόσα χρόνια έκανε σημαία το Πολυτεχνείο.

      Εξάλλου μια βλακεία που διάβασα εδώ μέσα, περί πολιτικής κυβέρνησης εκείνη την περίοδο, είναι ένα δείγμα άγνοιας και επιλεκτικής μνήμης. Τι κι αν η κυβέρνηση ήταν διορισμένη από τους στραταίους... ήταν πολιτική! Χαράς στα μυαλά αυτών που τα πιστεύουν.

      Διαγραφή
    3. Έχεις μάθει ποτέ πόσους εκτέλεσαν στον εμφύλιο οι κομμουνιστές;πόσες χιλιάδες παιδιά άρπαξαν και τα πήγαν στο ανατολικό μπλοκ;έγινε ποτέ καμιά γιορτή για αυτούς;όχι.άλλα για τους ανύπαρκτους νεκρούς του πολυτεχνείου;κάθε χρόνο.έπρεπε να κάψει όλη τη Γυάρο και Μακρόνησο για να μιλάτε σήμερα.άλλα δε το έκανε o άχρηστος....

      Διαγραφή
  5. Ανώνυμος14/11/12 23:38

    ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΤΕΛΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΡΑΜΥΘΑΚΙ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ!!!! ΚΑΤΑΝΤΗΣΕ ΚΑΙ ΒΑΡΕΤΟ ΕΚΤΟΣ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ανώνυμος14/11/12 23:56

    ΑΧΑΧΑΧΑ,ΤΑ ΖΩΑ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ ΕΚΑΝΑΝ ΟΡΘΟΓΡΑΦΙΚΟ ΛΑΘΟΣ ΣΤΗΝ ΕΤΣΙ ΚΑΙ ΑΛΛΙΩΣ ΛΑΘΟΣ ΑΦΙΣΑ_,ΠΟΥ ΘΥΜΙΖΕΙ ΤΗΝ ΚΛΑΣΣΙΚΗ ΝΑΖΙΣΤΙΚΗ ΡΗΤΟΡΙΚΗ ΠΕΡΙ ΜΗ ΥΠΑΡΞΗΣ ΤΟΥ ΕΒΡΑΙΚΟΥ ΟΛΟΚΑΥΤΩΜΑΤΟΣ(ΑΜΑΝ ΑΝΤΙΓΡΑΦΟΥΝ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΤΨΝ ΧΙΤΛΕΡΙΚΩΝ)
    ΡΕ ΧΑΖΑ ΜΑΘΕΤΕ ΝΑ ΓΡΑΦΕΤΕ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΙ ΑΣ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΕΤΕ ΜΕΤΑ ΝΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ,ΓΙΑΤΙ ΤΩΡΑ ΕΙΣΑΣΤΕ ΕΝΑ ΤΙΠΟΤΑ...ΤΙΠΟΤΕΝΙΑ ΑΝΟΡΘΟΓΡΑΦΑ ΖΩΑ,ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ ΤΙ ΜΑΛΑΚΕΣ ΑΝΟΡΘΟΓΡΑΦΗ ΑΦΙΣΑ!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ανώνυμος15/11/12 00:15

    Όταν έγινε το πολυτεχνείο είχαμε πολιτική κυβέρνηση και οχι χούντα οπως παρα πολυ γράφουν και νομίζουν αυτο δείχνη πόση μεγάλη προπαγάντα έγινε πού στα ποιό πολλά μυαλά των ανθρώπων νομίζουν με το πολυτεχνείο έπεσε η χούντα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος15/11/12 00:22

      αμα δεν το αντεχεις μην το πινεις

      Διαγραφή
    2. Καλά πού το επισημανες γιατί ακόμα δυστυχώς αυτές τις αναλήθειες διδάσκουν στα σχολεία και μας βάζουν στα κανάλια.

      Διαγραφή
  8. Ανώνυμος15/11/12 07:04

    Ο αείμνηστος Καραμανλής, ο "Εθνάρχης", όταν επέστρεψε το 1974 ζήτησε από όλους όσους είχαν θύματα στο Πολυτεχνείο,να παορυσιαστούν και θα τους έδινε σύνταξη. Εξ' όσων γνωρίζω κανένας δεν εμφανίστηκε.

    Κάποια στιγμή πρέπει να δούμε τα πράγματα που συνέβησαν εκείνη την εποχή αντικειμενικά. Τα θύματα αυτά που αναφέρονται παραπάνω δεν σκοτώθηκαν μέσα στο Πολυτεχνείο. Μπορεί να "έφυγαν" εκείνη την περίοδο, αλλά όχι μέσα στο Πολυτεχνείο.

    Επίσης, καλό θα ήταν οι φίλοι οπαδοί του κομμουνισμού, να δείτε τα βιντεάκια που υπάρχουν στο Youtube, για τις σφαγές που έκαναν οι Αντάρτες του ΕΑΜ ΕΛΑΣ στο Μελιγαλά, στην Πηγάδα και αλλού για να καταλάβετε πέντε έξι πραγματάκια.

    Τέλος, θα ήθελα να ρωτήσω γιατί δεν υπάρχει ΠΟΤΕ ούτε μια ελληνική σημαία στις στγκεντρώσεις του ΚΚΕ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ανώνυμος15/11/12 12:29

    Είμαστε παγανιστές, είμαστε ναζιστές
    «Είμαστε χριστιανοί ορθόδοξοι και Έλληνες πατριώτες», επαναλαμβάνουν τα παπαγαλάκια της Χρυσής Αυγής όταν ερωτώνται για την ιδεολογία της οργάνωσης. Αυτό δείχνει πόσο μεταμορφώνει μερικούς ανθρώπους το κυνήγι των ψήφων. Για να δούμε τι έλεγε το περιοδικό Χρυσή Αυγή στο τεύχος 5 (Μάιος-Ιούνιος 1981) σε κείμενο με τον τίτλο «Εμείς».

    «Είμαστε παγανιστές γιατί η ύπαρξις μας σέβεται και πορεύεται πάνω στους τόνους της μουσικής των φυσικών νόμων χωρίς να αγνοεί την μαγεία του απρόβλεπτου, την μοναδικότητα της στιγμής και το θετικό υποκειμενισμό του ανθρώπου-στοιχείου της φύσεως. [...] Είμαστε παγανιστές γιατί στη θέσι των ηρώων και των φιλοσόφων μας δεν θα μπορούσαμε ποτέ να βάλουμε προφήτες σκοτεινούς και βασιλιάδες αιμοσταγείς ενός άξεστου νομαδικού λαού».

    Στην επόμενη παράγραφο διαβάζουμε: «Είμαστε ναζιστές εάν αυτό δεν σας ενοχλεί γλωσσικώς (εμάς μας ενοχλεί), γιατί μέσα στο θαύμα της Γερμανικής Επαναστάσεως του 1933 είδαμε την Δύναμη που θα μας οδηγήσει σε μια καινούργια Ευρωπαϊκή αναγέννησι». Την «δύναμη» αυτή την είδαν και την ένιωσαν και οι παππούδες μας κατά την γερμανική εισβολή και κατοχή.

    Αυτά τα έγραφε η οργάνωση, πάντα υπό την ηγεσία του Νίκου Μιχαλολιάκου, όταν δεν ενδιαφερόταν τόσο για τις ψήφους και τις εκλογές. Τώρα τα πράγματα άλλαξαν και στο κυνήγι της βουλευτικής έδρας (και της παχυλής αποζημίωσης), «ο καλός ο μύλος όλα τα αλέθει». Σπεύσατε «ελληνορθόδοξοι» και «ελληνοκεντρικοί» της πλάκας να ψηφίσετε Χρυσή Αυγή. Το δούλεμα πάει σύννεφο, αλλά τι να κάνουμε; Αυτά παθαίνουν στις εκλογές τα κορόιδα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Αναστασάκης Ραφαήλ15/11/12 19:21

    1.Σπυρίδων Κοντομάρης του Αναστασίου, 57 ετών, δικηγόρος
    2. Διομήδης Κομνηνός του Ιωάννη, 17 ετών, μαθητής
    3. Σωκράτης Μιχαήλ, 57 ετών, εμπειρογνώμων ασφαλιστικής εταιρείας
    4. Toril Margrethe Engeland του Per Reidar, 22 ετών,
    5. Βασίλειος Φάμελλος του Παναγιώτη, 26 ετών, ιδιωτικός υπάλληλος,
    6. Γεώργιος Σαμούρης του Ανδρέα, 22 ετών, φοιτητής Παντείου,
    7. Δημήτριος Κυριακόπουλος του Αντωνίου, 35 ετών, οικοδόμος,
    8. Σπύρος Μαρίνος του Διονυσίου, επονομαζόμενος Γεωργαράς, 31 ετών, ιδιωτικός υπάλληλος
    9. Νικόλαος Μαρκούλης του Πέτρου, 24 ετών, εργάτης,
    10. Αικατερίνη Αργυροπούλου σύζυγος Αγγελή, 76 ετών,
    11. Στυλιανός Καραγεώργης του Αγαμέμνονος, 19 ετών, οικοδόμος,
    12. Μάρκος Καραμανής του Δημητρίου, 23 ετών, ηλεκτρολόγος,
    13. Αλέξανδρος Σπαρτίδης του Ευστρατίου, 16 ετών, μαθητής,
    14. Δημήτριος Παπαϊωάννου, 60 ετών, διευθυντής ταμείου αλευροβιομηχάνων,
    ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΤΟΣΑ!!!!
    ΣΤΑΜΑΤΙΣΤΕ ΤΙΝ ΠΡΟΠΑΦΑΝΔΑ.
    ΡΟΔΙΤΕΕΣ!!ΜΗΝ ΜΑΣΑΤΕ.ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΕΙΝΟΥΜΑΙ ΣΥΝΕΝΟΧΟΙ ΣΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΘΑ ΠΡΑΞΟΥΝΕ.ΕΜΕΙΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΝΩΜΕΝΟΙ,ΕΜΕΙΣ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΑΙ ΔΕΞΙΟΥΣ ΚΑΙ ΑΡΙΣΤΕΡΟΥΣ,ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΣ ΦΕΡΝΟΥΝ ΤΟΝ ΕΝΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΟ ΜΕ ΤΟΝ ΑΛΛΩΝ.Η ΤΟΣΗ ΧΛΕΙΔΗ ΠΟΥ ΕΙΧΑΝ ΟΙ ΠΕΡΙΣΟΤΕΡΕΣ ΟΙΚΟΦΕΝΕΙΕΣ ΤΗΣ ΡΟΔΟΥ ΜΑΣ ΕΚΑΝΕ ΤΕΛΙΚΑ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΑΠΟ ΠΕΡΙΦΑΝΟΥΣ ΦΤΩΧΟΥΣ ΠΟΥ ΕΙΜΑΣΤΑΝ?
    ΑΣΕ ΠΟΥ ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΠΟΙΟΙ ΔΟΣΙΛΟΓΟΙ ΚΑΘΟΝΤΑΙ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΕΣ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΛΕΝΕ ΚΑΝ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τι θες να μας πεις τώρα;να αγαπάμε τους κομμουνιστές;αν σου δώσω λίστα με τους εκτελεσμενους από τους κομμουνιστές αντάρτες,θα γράφεις μέχρι του χρόνου!κοφτε το τώρα που σας περνει αυτό το παραμυθακι του πολυτεχνείου.δε θα κρατήσει για πολύ.δηξτε και λίγο σεβασμό στην άλλη πλευρά.δεν ήταν όλοι φασίστες.με το μοναδικό αιτιολογικό ότι δεν είσαι αριστερός,άρα είσαι φασίστας,τους εκτελούσαν!περναν και τα παιδιά και άντε γεια!πως να μην ήσασταν πλειοψηφία στον εμφύλιο;ευτυχώς που αποφάσισαν άλλοι για εσάς και όχι έλληνες.γιατί έλληνες δεν ήσασταν ούτε θα γίνετε ποτέ!

      Διαγραφή
  11. Ανώνυμος16/11/12 07:17

    Όποιος δεν είναι κομμουνιστής, είναι φασίστας. Πολύ ωραία !!!!!!!!

    Με αυτό το σκεπτικό εκτελούσαν και οι αντάρτες. Και το χειρότερο είναι ότι όχι μόνο εκτελούσαν τους άντρες, αλλά και γυναίκες, γέρους και παιδιά. Και ύστερα θέλουν να μιλάνε για φασισμό.

    Δυστυχώς, αυτοί είναι οι κομμουνιστές. Πλημμύρισαν με αίμα την Ελλάδα δύο φορές, κατέκαψαν χωριά, άρπαξαν περιουσίες, ξεκλήρισαν οικογένειες και μετά το παίζουν ήρωες της Αντίστασης.

    Αλήθεια, πότε επιτέλους θα απολογηθούν για τα εγκλήματα εναντίον των Ελλήνων; Πότε επιτέλους θα ζητήσουν συγγνώμη;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δικαίωμα τους να πιστεύουν σε αυτήν την ιδεολογία.άλλα κάνανε τα χειρότερα στα αδέλφια τους έλληνες για να αποδείξουν στον Στάλιν ότι είναι κομμουνιστές.προτινω λοιπόν σε αυτούς που ψάχνουν ακόμα να βρουν νεκρούς του πολυτεχνείου,να πάνε στο Βίτσι στην Καστοριά και να διαβάζουν μέρες ονόματα νεκρών από τους κομμουνιστές.ούτε ένας πολιτικός δε τολμά να πάει εκεί.το βουνό είναι πέρασμα για τα Σκόπια και είναι βαμμένο κόκκινο από το αίμα.ντροπή της Ελλάδας και τους εξυμνουμε κάθε 17 νοέμβρη

      Διαγραφή
  12. Ανώνυμος16/11/12 17:00

    Και ενώ οι Ελληνες κουμουνιστές έκαναν στα αδέλφια τους ότι δεν έκαναν οι Φασιστοναζί στον Β παγκ. πόλεμο για να αποδείξουν στον Στάλιν την αξία τους, αυτός κυνήγησε τους απανταχού Ελληνες στην Σοβιετική Ενωση όσο κανεναν άλλο λαό. Αυτά για να μην ξεχνιόμαστε. Οσο για τους Χρυσαυγίτες αυτοί έχουν ξεφύγει εντελώς, ονειρεύονται κεματόρια και στρατόπεδα συγκέντρωσης "μεταναστών" τύπου Αουσβιτς. Αρνούνται το ολοκαύτωμα των Εβραίων όσο και το παιδομάζομα στην Ελλάδα από τους κουμουνιστές. Κάποιος τους "εσβησε" επιλεκτικά την μνήμη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *