ροή ειδήσεων

Η Foxconn εγκαθιστά 10.000 ρομπότ, ετοιμάζεται να αντικαταστήσει εργάτες

Η Foxconn ετοιμάζεται να υποδεχτεί την στρατιά του 1.000.000 ρομπότ στα επόμενα δύο χρόνια, για να αντικαταστήσει τους εργάτες που χρησιμοποιεί ή απλά για να αυξήσει...
την παραγωγή πέρα από κάθε όριο και φαντασία. Το όραμα του προέδρου της Foxconn, Terry Gou, αρχίζει και υλοποιείται.

Μέχρι σήμερα έχουν εγκατασταθεί περίπου 10.00 robots με 20.000 επιπλέον να αναμένονται μέχρι το τέλος του 2012. Χρησιμοποιώντας το χαριτωμένο όνομα, Foxbots, οι νέοι μηχανικοί εργάτες θα αναλάβουν δουλειά με σκοπό να αντικαταστήσουν ένα εκατομμύριο θέσεις εργασίας ή πολύ απλά να προσθέσουν επιπλέον "χέρια" στην γραμμή παραγωγής όσο η παγκόσμια ζήτηση αυξάνεται.
ΤΑ ROBOT ΤΗΣ FOXCONN ΔΕΝ ΑΠΕΡΓΟΥΝ

Η Foxconn απασχολεί 1.2 εκατομμύρια εργάτες σήμερα αλλά σκοπεύει να μειώσει το προσωπικό με την χρήστη ρομπότ. Αν οι πρόσφατες απεργίες έπαιξαν ρόλο, αν η γραμμή παραγωγής δεν μπορεί να ανταποκριθεί στην ζήτηση ή αν τελικά συμβαίνουν και τα δύο μάλλον δεν θα το μάθουμε ποτέ.

Είναι σίγουρος ότι όλο και περισσότερες εταιρείες κατασκευάζουν gadgets στην Κίνα με την Foxconn να αποτελεί ίσως τον μεγαλύτερο όμιλο. Πρόσφατα φήμες ήθελαν την Apple να μεταφέρει το 50% της παραγωγής του iPad mini στην Pegatron, για άγνωστους λόγος.

Κρίνοντας από την φωτογραφία, τα ρομπότ της Foxconn θα εξυπηρετούν κάτι παραπάνω από απλές εργασίες. Οι λεπτομέρειες είναι ελάχιστες αλλά με 1.000.000 Foxbots τα επόμενα δύο χρόνια, η εταιρεία του Terry Gou στοχεύει στην αλλαγή του μοντέλου παραγωγής υψηλής τεχνολογίας όπως το γνωρίζουμε σήμερα.

Το iPhone 5 αποτελεί το πρώτο παράδειγμα smartphone με προσοχή σε κάθε λεπτομέρεια και ίσως το μοναδικό κινητό μαζικής παραγωγής με τόσο καλή ποιότητα κατασκευής και υλικών. Σίγουρα ο ανταγωνισμός θα ακολουθήσει και κάπου εκεί θα χρειαστούν ακόμα περισσότερα "χέρια" και "μάτια" για να κάνουν την δουλειά. Τα ρομπότ κοστίζουν αλλά δουλεύουν μέρα-νύχτα, δεν απεργούν, δεν προκαλούν φασαρίες και δεν φέρνουν ποτέ αντίρρηση.



pestaola.gr

Parapona-Rodou

Σχόλια

  1. Ανώνυμος24/11/12 17:18

    Τι παραγει η εταιρία τελικά για να μην αγορασουμε ποτε; Γιατί τελικά έτσι είναι ο μόνος τρόπος που καταλαβαίνει το κεφάλαιο......το χρήμα...σε λιγο θα πρέπει να αγοράζουμε απο εταιρίες που απασχολούν εργαζομένους κ όχι ρομποτ...εκεί μας οδηγούν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος24/11/12 21:52

    Κι ομως αγαπητε μου καθε φορα που θα παρουσιαζεται ενα καινουργιο μοντελο θα δεις ποσα χαζοχαρουμενα θα περιμενουν ουρα να ριξουν τα ωραια χρηματα του μπαμπα τους απλα και μονο για να κανουν φιγουρα για τους επομενους λιγους μηνες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος25/11/12 03:00

    Δεν πιστεύω να σταματήσει ποτέ κανέναν μια τέτοια είδηση απο το να αγοράσει iPad, iPhone, iPod, Kindle, PlayStation 3,Wii U, και Xbox 360. Ακόμη παράγει καλώδια για υπολογιστές και εξαρτήματα υπολογιστών.

    Πίσω από τα "ρομποτ" και την χρήση τους αντί ανθρωπίνου δυναμικού βρίσκεται η apple.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *