ροή ειδήσεων

Greenpeace: Οι κούκλες της ZARA επαναστατούν!

από το Γραφείο Τύπου
Οι κούκλες της εταιρείας ZARA «το ‘σκασαν» από κατάστημα της εταιρείας στο κέντρο της Αθήνας για να πάρουν μέρος σε διαμαρτυρία της Greenpeace, δηλώνοντας ότι δεν θέλουν να είναι πια... θύματα μόδας με τοξικά!

Οι κούκλες πόζαραν έξω από το κατάστημα και ξεδίπλωσαν πανό με το μήνυμα «Μόδα ZΑRA χωρίς τοξικά». Παράλληλα, χόρεψαν με εθελοντές της Greenpeace και ενημέρωσαν τους περαστικούς για το πρόβλημα της χρήσης τοξικών στην κατασκευή ρούχων της εταιρείας.

Σύμφωνα με νέα έρευνα της Greenpeace μεγάλες εταιρείες μόδας, όπως η ZARA, κατασκευάζουν ρούχα με τη χρήση επικίνδυνων χημικών που όταν απελευθερώνονται στο περιβάλλον και διασπώνται σε ουσίες που προκαλούν ορμονικές διαταραχές, ακόμα και καρκίνο. Οι αναλύσεις της Greenpeace βρήκαν τέτοιες επικίνδυνες τοξικές ουσίες σε ρούχα 20 μεγάλων εταιριών.

Η ZARA είναι η μεγαλύτερη εταιρεία λιανικής πώλησης ρούχων, καθώς παράγει 850 εκατομμύρια ρούχα το χρόνο. Το μέγεθος, η μαζική εμπορία και διανομή, αλλά και η επιρροή που ασκεί η συγκεκριμένη εταιρεία μπορούν να οδηγήσουν τη βιομηχανία μόδας στο να μην χρησιμοποιεί αυτές τις τοξικές ουσίες για τα προϊόντα της.

Η Greenpeace ζητάει από τη ZARA να δεσμευτεί ότι θα απαλείψει τη χρήση επικίνδυνων χημικών ουσιών από την παραγωγή της και θα δημοσιοποιήσει όλες τις πληροφορίες σχετικά με τη χρήση τέτοιων ουσιών στα εργοστάσια των προμηθευτών της. Η ZARA οφείλει να τηρήσει την εταιρική της δέσμευση για προστασία του φυσικού περιβάλλοντος, βάζοντας τον πελάτη και φυσικά τους υδάτινους πόρους του, στο κέντρο του ιδιαίτερου επιχειρηματικού της μοντέλου, όπως ισχυρίζεται.

Πάρε θέση και ζήτα από τη ZARA να γίνει μέρος της λύσης.
greenpeace
 

Parapona-Rodou

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *