ροή ειδήσεων

H Eλλάδα δεν πρέπει να πάει στη Eurovision φέτος

Κανένας δεν πέφτει από τα σύννεφα: μέσα στη δυσμενή οικονομική συγκυρία η Ελλάδα απ' ότι φαίνεται δεν θα πάει στη Eurovision, ακολουθώντας το παράδειγμα της Πολωνίας, της Πορτογαλίας, αλλά και της Κύπρου.
Αν και επίσημη ανακοίνωση δεν υπάρχει, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου μιλώντας στο Βήμα δήλωσε:.....

«η δημόσια τηλεόραση δεν θα πρέπει να συμμετάσχει εφέτος στον διαγωνισμό της Eurovision ανταποκρινόμενη στο κυρίαρχο λαϊκό αίσθημα»...
Εδώ και μέρες ήταν έντονη η φημολογία για την απουσία της Ελλάδας από τον ευρωπαϊκό διαγωνισμό τραγουδιού καταρχήν εξαιτίας του υψηλού κόστους που είναι σχεδόν αδύνατο να καλύψει η δημόσια τηλεόραση. Επιπλέον η δημόσια τηλεόραση υπολογίζει και τις αντιδράσεις που θα προκαλούσε η συμμετοχή της χώρας σε έναν διαγωνισμό που έχει τον χαρακτήρα πανηγυρικής εκδήλωσης.

Έτσι, το οικονομικό αλλά και πολιτικό κόστος θα αφήσουν την Ελλάδα εκτός του διαγωνισμού που ούτως ή άλλως τα τελευταία χρόνια βρίσκεται σε βαθιά παρακμή. Σημειώνεται ότι η Πολωνία δεν συμμετέχει για δεύτερη φορά φέτος, η Πορτογαλία για πρώτη φορά όπως και η Κύπρος. Ο πρόεδρος του ΡΙΚ Μάκης Συμεού είπε χαρακτηριστικά ότι «με τα σημερινά οικονομικά δεδομένα της Κύπρου, κάποιοι ίσως θεωρήσουν προκλητική την παρουσία του ΡΙΚ σε μια τέτοια εκδήλωση, γι΄ αυτό συζητείται σοβαρά το ενδεχόμενο της ακύρωσης της κυπριακής συμμετοχής».
ksipnistere


Parapona-Rodou

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *