ροή ειδήσεων

"Χρυσά" εφάπαξ για τους υπαλλήλους της Βουλής! 160.000 ευρώ... έκαστος!


​Όπου... φύγει-φύγει οι 165-170 υπάλληλοι της Βουλής, οι οποίοι κατέθεσαν τα χαρτιά τους για σύνταξη προκειμένου να προλάβουν τα τελευταία «χρυσά» εφάπαξ και να εξασφαλίσουν...
ένα χοντρό… κομπόδεμα. Σύμφωνα με πληροφορίες, το Δημόσιο θα τους μοιράσει 27,2 εκ. ευρώ το επόμενο διάστημα!

Η τόση… βιασύνη οφείλεται στον φόβο μήπως τα χρήματα αυτά «ψαλιδιστούν» σημαντικά, όπως έγινε με τις συντάξεις των κοινοβουλευτικών υπαλλήλων που είχαν κατοχυρώσει δικαίωμα από το 2010 αλλά και σε όσα είπε ο πρωθυπουργός το βράδυ της συζήτησης του προϋπολογισμού. Ο Αντώνης Σαμαράς είπε πως “δεν μπορούν οι υπάλληλοι της Βουλής να παίρνουν το 8πλάσιο εφάπαξ σε σχέση με τους υπόλοιπους δημοσίους υπαλλήλους”.

Για να καταλάβετε με τα τωρινά δεδομένα οι συγκεκριμένοι υπάλληλοι δικαιούνται και θα λάβουν ΔΙΠΛΟ εφάπαξ, το ένα από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους , όπως το λαμβάνουν όλοι οι δημόσιοι υπάλληλοι, και το άλλο από το ταμείο Αρωγής Υπαλλήλων Βουλής (ΤΑΥΒ).

Υπολογίζεται πως από το πρώτο ένα μέρος του εφάπαξ που θα βγει για τους αποχωρήσαντες υπαλλήλους της Βουλής είναι περίπου 60.000 ευρώ, ενώ πολύ μεγαλύτερο είναι το εφάπαξ από το ΤΑΥΒ , αφού φτάνει κοντά στις 100.000 ευρώ!

Το… κόστος λοιπόν που θα κληθεί να καταβάλει το ΤΑΥΒ ξεπερνά τα 17 εκατ. Ευρώ ενώ το συνολικό εφάπαξ που θα πάρουν οι υπάλληλοι που αποχωρούν θα φτάνει κατά μέσο όρο τα 160.000 ευρώ για τον καθένα, ανάλογα με το βαθμό και τα χρόνια που έχει στην υπηρεσία.

Το πρόβλημα είναι πως από το πρόσφατο κούρεμα τα αποθεματικά του ταμείου έχουν περιοριστεί σημαντικά ενώ κάποιοι λένε πως δεν αρκούν για τα συγκεκριμένα εφάπαξ και οι δικαιούχοι θα τα λάβουν σε πολλές δόσεις.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο μέσος όρος των μεικτών αποδοχών των υπαλλήλων της Βουλήςυπολογίζεται σε 2.200 έως 2.400 ευρώ το μήνα, με το ποσό αυτό -προ περικοπών- να φτάνει τα 3.300 έως 3.500 ευρώ.

Μέσα σε αυτά τα ποσά υπολογίζονται και οι υπερωρίες των υπαλλήλων, οι οποίες κατά γενική ομολογία είναι πολλαπλάσιες σε σχέση με τον υπόλοιπο δημόσιο τομέα. Μποναμάς για λίγους δηλαδή!
Πηγή: Έθνος της Κυριακής


Parapona-Rodou

Σχόλια

  1. Ανώνυμος16/12/12 15:37

    Έλληνα πρώην πρωθυπουργό να κρατείται στην οικία του-συμμετέχουν και άνδρες ξένων μυστικών υπηρεσιών;- και να ανακρίνεται έπειτα από έγγραφη κατάθεση πρώην υπουργού ο οποίος βρίσκεται στον Κορυδαλλό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *