ροή ειδήσεων

Ανάσα στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Δάνεια 340 εκατ. ευρώ

Ανάσα στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις αποτελεί η αποδέσμευση κονδυλίων από το ΕΣΠΑ με τα οποία θα προκηρυχθεί νέο πρόγραμμα για χορήγηση δανείων κεφαλαίου κίνησης από τις τράπεζες...

Το πρόγραμμα του υπουργείου Ανάπτυξης προβλέπει την αλλαγή του συντελεστή μόχλευσης ούτως ώστε να αυξηθεί η επιδότηση επιτοκίου και να διευκολυνθεί η απορρόφηση των κονδυλίων, όπως αναφέρουν τα Νέα.

Ο συντελεστής θα είναι 1:1, που σημαίνει ότι στα 170 εκατ. ευρώ του ΕΣΠΑ οι τράπεζες θα εισφέρουν άλλα 170 εκατ. δηλαδή, τα δάνεια για κεφάλαια κίνησης προς τις επιχειρήσεις μέσω του νέου προγράμματος θα φθάσουν στα 340 εκατ. ευρώ.

Με τον τρόπο αυτό η επιδότηση επιτοκίου για τα συγκεκριμένα δάνεια διαμορφώνεται στο 50%, δεδομένου ότι το τμήμα του δανείου που χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ είναι άτοκο. Υπενθυμίζεται ότι μέχρι σήμερα ήταν 33%.

Παράλληλα προωθείται η κατάργηση του 60% των υπογραφών που απαιτούνταν για τη διαχείριση των πιστώσεων του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων, η συγχώνευση των σταδίων αξιολόγησης των διαγωνισμών και η καθιέρωση υποχρέωσης καταβολής παραβόλου για την κατάθεση ασφαλιστικών μέτρων κατά τη διαδικασία ανάθεσης δημοσίων έργων.

Στενός συνεργάτης του κ. Αλ. Τσίπρα έλεγε χθες στο καφενείο της Βουλής ότι «το κόμμα είναι πλέον ενωμένο και έτοιμο να κυβερνήσει». Το κυριότερο που έχει να εμφανίσει και ως κυβέρνηση είναι η διαφάνεια και οι ανοιχτές διαδικασίες. Όταν ρωτήθηκε εάν στην έννοια «ενωμένο» περιλαμβάνει και τον κ. Π. Λαφαζάνη του Αριστερού Ρεύματος, ο στενός συνεργάτης του κ. Τσίπρα απάντησε: «Βεβαίως και όταν γίνουμε κυβέρνηση, που δεν θα αργήσει αυτό να γίνει ο Λαφαζάνης προορίζεται για ένα ισχυρό υπουργείο».
Πηγή: protothema.gr


Parapona-Rodou

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *