ροή ειδήσεων

Κατάσχεση του 50% του «Καραϊσκάκης»!

Εντολή για την συντηρητική κατάσχεση του μισού Καραϊσκάκη, το οποίο έως τώρα ήταν στους Λαυρέντη Λαυρεντιάδη και Αντώνη Ρογκόπουλο διέταξε... την Πέμπτη η ανακρίτρια κ. Χατζάκη. Πριν από αυτήν την εντολή είχε προηγηθεί σχετική αίτηση του εισαγγελέα Ιωάννη Δραγάτση με στόχο να διασφαλιστεί μέρος των περιουσιακών στοιχείων των μετόχων της Proton Bank.

Ουσιαστικά με αυτήν της την κίνηση επικύρωσε την αίτηση του κ. Δραγάτση. Μάλιστα όπως προκύπτει και από πληροφορίες πολιτικών ΜΜΕ όπως του «Βήματος» η κατάσχεση του Καραϊσκάκη ήταν κάτι που θα γινόταν αργά ή γρήγορα, εξαιτίας της υπεξαίρεσης 790.000.000 ευρώ, όπως καταγράφεται στο κατηγορητήριο του προφυλακισμένου Λαυρέντη Λαυρεντιάδη καθώς και του βουλεύματος που ανέκυψε και ώθησε τον εισαγγελέα στο να κάνει την παραπάνω αίτηση.

Ο κ. Λαυρεντιάδης αποτελεί τον βασικό κατηγορούμενο της υπόθεσης των δανείων της Proton Bank, όπου εμπλέκεται και ο κ. Ρογκόπουλος. Ο βασικός λόγος της κίνησης των ελληνικών δικαστικών αρχών είναι λοιπόν καθαρά και μόνο η διασφάλιση των απαιτήσεων των μετόχων της τράπεζας που ζημιώθηκαν από την υπεξαίρεση με την μορφή των επίμαχων δανείων που χορήγησε η Proton υπό την ηγεσία του προφυλακισμένου επιχειρηματία σε εταιρείες συμφερόντων του και όχι οτιδήποτε άλλο.

Έπειτα από την διάταξη της ανακρίτριας επικυρώνεται το βούλευμα. Χαρακτηριστικά υπάρχει η φράση πως «απαγορεύεται η κίνηση οποιασδήποτε μετοχής κατέχουν οι Λ. Λαυρεντιάδης και Αντ. Ρογκόπουλος». Με αυτόν τον τρόπο ξεκαθαρίζεται πως δεν είναι την δεδομένη χρονική στιγμή εφικτή η πώληση του μισού Καραϊσκάκη που κατάσχεται συντηρητικά.

Παρόλα αυτά δεν προέκυπτε ότι επηρεάζεται ή εμπλέκεται με κάποιο τρόπο το Καραϊσκάκη στο κομμάτι της λειτουργίας και της καθημερινότητάς του ή ο Ολυμπιακός από αυτήν την εξέλιξη. Δεν είναι δηλαδή κάτι που να αφορά ουσιαστικά το γήπεδο ή την πειραϊκή ΠΑΕ. Απλά το 50% των κερδών του γηπέδου που υπό κανονικές συνθήκες θα πήγαινε στον κ. Λαυρεντιάδη θα καταλήγει τώρα στην «Proton Bank».

Η υπόθεση Λαυρεντιάδη κρατάει από το 2011. Το τελευταίο χρονικό διάστημα ο γνωστός επιχειρηματίας είχε συλληφθεί για την ιστορία της Proton Bank. Μάλιστα για μία περίοδο πήγαινε από νοσοκομείο σε νοσοκομείο έως ότου να κριθεί προφυλακιστέος από την ελληνική δικαιοσύνη.
gazzetta


Parapona-Rodou

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *