ροή ειδήσεων

Το ΤΑΙΠΕΔ πωλεί έξι ακίνητα στο εξωτερικό

Ρόδος: Aξιοποίηση πολύ σημαντικών εκτάσεων 
Η αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας του ελληνικού δημοσίου στο εξωτερικό περιλαμβάνεται στα άμεσα σχέδια του ΤΑΙΠΕΔ, το οποίο προχωρά στις σχετικές κινήσεις... ξεκινώντας τη διαδικασία πώλησης έξι ακινήτων σε Ευρώπη και Κεντρική Ασία.

Συγκεκριμένα, χθες, το Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ) δημοσίευσε την επιστολή αναφορικά με τη διαδικασία για τον διαγωνισμό με την πώληση ακινήτων στο εξωτερικό.

Τα προς πώληση ακίνητα βρίσκονται στο Λονδίνο (2 Holland Park, W11 3TG), στη Λευκωσία (οδός Αγίου Προκοπίου, Έγκωμη), στις Βρυξέλλες (οδός Montoyer 25, περιοχή Leopold), στο Βελιγράδι (οδός Kralja Milutina 6), στη Λουμπλιάνα (οδός Veselova 17) και στην Τασκένδη του Ουζμπεκιστάν (οδός Do'rmon Yo'li 3 - 4).

Ο διαγωνισμός είναι ανοικτός και, σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα που αναφέρεται στην επιστολή, η τελική ημερομηνία για την υποβολή των προσφορών των ενδιαφερομένων στο Ταμείο είναι η 19η Μαρτίου 2013. Στις 22 Μαρτίου θα γίνει και η ανακοίνωση των επιλεγέντων πλειοδοτών, ενώ η υπογραφή της τελικής σύμβασης και της καταβολής του οικονομικού ανταλλάγματος είναι προγραμματισμένη για τις 11 Μαΐου 2013.

Στο μεταξύ, δηλώσεις σχετικά με αναφορές που έγιναν σε μέσα ενημέρωσης για την υπόθεση κατασκευής και εγκατάστασης σταθμού παραγωγής θερμο-ηλεκτρικής ενέργειας στη Ρόδο, έκανε ο εντεταλμένος σύμβουλος του ΤΑΙΠΕΔ, Ανδρέας Ταπραντζής.

Ρόδος
Ο τελευταίος επεσήμανε πως το ΤΑΙΠΕΔ έχει αναλάβει την αξιοποίηση πολύ σημαντικών εκτάσεων στη Ρόδο με στόχο τουριστικές αναπτύξεις διεθνούς βεληνεκούς που θα λειτουργήσουν πολλαπλασιαστικά και συμπληρωματικά στην υφιστάμενη υποδομή του νησιού και πρόσθεσε πως «είναι αυτονόητο ότι για την επιτυχή υλοποίηση αυτών των επενδύσεων είναι αναγκαία προϋπόθεση η ενεργειακή επάρκεια της Ρόδου, και μάλιστα με χαμηλό κόστος και φιλικό προς το περιβάλλον τρόπο παραγωγής».

Στο πλαίσιο αυτό, τόνισε ο κ. Ταπραντζής το ΤΑΙΠΕΔ «μόνο ενισχυτικά μπορεί να λειτουργεί στο θέμα της κατασκευής του νέου σταθμού θερμοηλεκτρικής ενέργειας.

Εξάλλου, είναι εκτός πραγματικότητας και λογικής οι ισχυρισμοί ότι είναι ασύμβατη η κατασκευή του εργοστασίου της ΔΕΗ και η τουριστική ανάπτυξη του Πρασονησίου, στο νότιο τμήμα της Ρόδου.

Πρόκειται για μια συνολική έκταση σχεδόν 80.000 στρεμμ., όπου είναι αυταπόδεικτο ότι υπάρχει χώρος για πολλές και διαφορετικές χρήσεις γης και αναπτύξεις».
imerisia


Parapona-Rodou

Σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *