ροή ειδήσεων

Η κρίση δημιούργησε «αφηρημένους» οδηγούς

Οι επιπτώσεις της κρίσης φαίνεται πως έχουν άμεσα αποτελέσματα και στα τροχαία, που συμβαίνουν στους δρόμους της Ηπείρου. Δεν μπορεί να εξηγηθεί αλλιώς, το γεγονός, ότι ενώ η κίνηση έχει μειωθεί δραματικά, λόγω κυρίως της υψηλής τιμής της αμόλυβδης, στην Ήπειρο τα τροχαία αυξήθηκαν κατά 100%!...

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε χθες στη δημοσιότητα η Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛ.ΣΤΑΤ.), τα τροχαία στην περιοχή μας, το Σεπτέμβριο φέτος, ήταν 16 συνολικά, ενώ τον ίδιο μήνα πέρυσι, ήταν 8. Η αύξηση αυτή, με δεδομένο και τον μικρό αριθμό των τραυματιών (8 φέτος έναντι 20 πέρυσι!), εξηγεί προφανώς ότι, είτε οι οδηγοί είναι πιο απρόσεκτοι, είτε τρέχουν περισσότερο, μιας και οι δρόμοι είναι άδειοι πλέον!

Μικρο-τρακαρίσματα

Μάλιστα, ενδιαφέρον έχει το γεγονός, ότι καθημερινά γίνονται πολλά μικρό- τρακαρίσματα μέσα στις πόλεις, που δεν δηλώνονται στην Τροχαία.
Κάποιος μπορεί από απροσεξία να ακουμπήσει, για παράδειγμα, το φτερό άλλου αυτοκινήτου ή τον καθρέφτη του κ.α. Βέβαια, πρέπει να σημειωθεί, ότι και πριν την κρίση υπήρχαν τέτοιες περιπτώσεις, αλλά τώρα έχουν αυξηθεί κατακόρυφα. Παράλληλα, μεγάλη πληγή είναι τα ανασφάλιστα αυτοκίνητα, ο αριθμός των οποίων πανελλαδικά, ίσως προσεγγίζει και το ένα εκατομμύριο!

Τα στοιχεία…

Τέλος, σε ό, τι αφορά τα στοιχεία της ΕΛ.ΣΤΑΤ. να σημειωθεί ότι τα περισσότερα τροχαία (9) έγιναν φέτος το Σεπτέμβριο στη Θεσπρωτία (έναντι μόλις ενός πέρυσι). Ακολουθούν τα Γιάννινα με 5 (έναντι ενός το 2011), ενώ αμετάβλητη ήταν η κατάσταση στην Άρτα (έγινε ένα ατύχημα). Στη μοναδική περιοχή που τα τροχαία μειώθηκαν ήταν η Πρέβεζα, όπου φέτος έγινε μόλις ένα, έναντι πέντε πέρυσι.
Πανελλαδικά, υπήρξε μείωση των ατυχημάτων κατά 9,6%, ενώ λιγότεροι, κατά 7%, ήταν και αυτοί που σκοτώθηκαν. Πάντως, εκτός από τους οδηγούς, που σαφώς και έχουν επηρεαστεί από την κρίση, πρέπει να αλλάξει (επιτέλους…) και η κατάσταση στους ελληνικούς δρόμους, πολλοί από τους οποίους είναι στο… κακό τους το χάλι και παίζουν μεγάλο ρόλο στην πρόκληση ατυχημάτων.
πηγή: εφημερίδα "Πρωινός Λόγος"


Parapona-Rodou

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *