ροή ειδήσεων

Το κράτος θα αποζημιώνει τους πολίτες για την καθυστέρηση της δίκης!

Τα δεδομένα αλλάζουν, πλέον, και με αποφάσεις των ελληνικών δικαστηρίων θα αποζημιώνονται όσοι πολίτες πέφτουν θύματα... αργοπορίας!...

Ήδη το Συμβούλιο της Επικρατείας επέβαλε πρόστιμο στο κράτος για καθυστέρηση στην απονομή της δικαιοσύνης.

Στη χώρα το πρόβλημα είναι εκρηκτικό. Ο μέσος όρος απονομής της δικαιοσύνης, μέχρι και τον τελευταίο βαθμό ξεπερνά τα έξι, ακόμη και τα επτά χρόνια.
Μετά τις απανωτές καταδίκες της χώρας τα δεδομένα αλλάζουν και πλέον η καθυστέρηση στην απονομή της δικαιοσύνης θα σημαίνει αποζημίωση ακόμη και για καταδικασθέντες για αδικήματα σε βαθμό κακουργήματος.

Είναι χαρακτηριστικό ότι το ευρωπαϊκό δικαστήριο επέβαλε αποζημίωση 2,1 εκατομμυρίων ευρώ υπέρ 189 ιατρών των οποίων οι δίκες για μισθολογικές διαφορές καθυστέρησαν από 9 μέχρι και ... 16 χρόνια!

Είναι χαρακτηριστικό ότι επιδικάστηκε ποσό 20.000 ευρώ σε καταδικασθέντες για ναρκωτικά και βιασμό των οποίων οι δίκες πήραν... 9 χρόνια.

Η εξέλιξη αυτή αναμένεται να ανοίξει τον ασκό του Αιόλου. Μόνο σε ότι αφορά τις δίκες για οικονομικά παραπτώματα ο αριθμός των εκκρεμών υποθέσεων αγγίζει το μισό εκατομμύριο.

40.000 δίκες αναβλήθηκαν μόνο στα διοικητικά δικαστήρια λόγω των τελευταίων κινητοποιήσεων δικαστικών και δικηγόρων.

Όλα αυτά δείχνουν ότι το κράτος από δω κι πέρα θα πρέπει να υπολογίζει ένα τεράστιο κονδύλι κάθε χρόνο για να αποζημιώνει τους πολίτες λόγω της χρόνιας αδυναμίας του να βάλει σε μια τάξη αυτόν τον τομέα.

Το θέμα, βέβαια, είναι και οι δικαστές που είναι υπεύθυνοι για καθυστερήσεις ή κακοδικίες να πληρώνουν ανάλογα πρόστιμα, προς το δημόσιο.

Parapona-Rodou

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *