ροή ειδήσεων

Παίζει με έναν λαό! Τούρκος υπουργός προσεύχεται στον Αλλάχ για την σωτηρία της Κύπρου

Ενώ πριν από λίγο καιρό ο υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Τουρκίας και διαπραγματευτής στην Ε.Ε Εγκεμέν Μπαγίς έλεγε ότι η Κύπρος χρεοκόπησε...
λόγω του πολιτικού αδιεξόδου στο νησί γιατί είμαστε κακομαθημένοι σήμερα επικαλείται τον Αλάχ για να μας σώσει να βγούμε από την οικονομική κρίση.

Ο Μπαγίς πραγματοποιούσε επίσκεψη στον Νομάρχη Μούγλας στην Τουρκία όταν κλήθηκε να απαντήσει σε σχετική ερώτηση και ανέφερε ότι «Το να φτάνει μια προεδρεύουσα χώρα να ανακοινώνει την χρεοκοπία της είναι πραγματικά ανησυχητικό ως προς την φιλοσοφία ίδρυσης της ΕΕ. Αλλά εμάς δεν μας χαροποιεί καθόλου η κατάσταση στην οποία περιήλθε η ε/κ διοίκηση. Δεν είναι στην κουλτούρα μας να χτυπάμε αυτόν που πέφτει. Να τους σώσει ο Αλλάχ».

Η ε/κ διοίκηση – όπως χαρακτήρισε την Κυπριακή Δημοκρατία- έφτασε στο σημείο να ανακοινώσει την χρεοκοπία της ενώ προήδρευε της ΕΕ, συνέχισε ο Τούρκος Υπουργός λέγοντας πως «η ΕΕ έζησε μια από τις μεγαλύτερες ντροπές στην ιστορία της».

Επανέλαβε δε ότι το ψευδοκράτος που ενισχύει την οικονομία του κάθε μέρα, όπως υποστήριξε, είναι έτοιμο να βοηθήσει τους Ε/κ και η «ΤΔΒΚ» άπλωσε χέρι φιλίας. Πώς παίρνουν ρεύμα από το ψευδοκράτος, νερό, όταν έχουν ανάγκη, μπορούν να πάρουν και δάνειο, ανέφερε ο Εγκεμέν Μπαγίς.

Εάν ο κ. Χριστόφιας, είπε, αιτούνταν για δάνειο στην αρχή της κρίσης προς το ψευδοκράτος, τότε ο «πρωθυπουργός» εάν το έκρινε σωστό θα συζητούσε το θέμα με την Τουρκία και «εμείς ως γειτονική χώρα είμαστε έτοιμοι να κάνουμε ό,τι περνά από το χέρι μας για να βοηθήσουμε την κατάσταση στην οποία περιήλθαν εκεί οι άνθρωποι. Η Τουρκία είναι μια δυνατή χώρα. Σίγουρα η ε/κ διοίκηση θα είδε πόσο μεγάλο είναι το κόστος σε αυτούς που εμποδίζουν εδώ και χρόνια την ένταξη της Τουρκίας στην ΕΕ. Εάν είχαν αποδεχτεί το 2004 το σχέδιο Ανάν, ίσως σήμερα στο νησί θα υπήρχε μια διοίκηση των Ενωμένης Κυπριακών κρατών και θα ήταν μια από τις ευημερούσες χώρες του κόσμου».

Η κρίση που υπάρχει αυτή τη στιγμή στη «νότια Κύπρο», όπως είπε, είναι εκτός λογικής «διοίκηση» που θα μπορέσουν να ενεργήσουν σε ένα κοινό επίπεδο με βάση την λογική και την πολιτική ισότητα ολόκληρου του νησιού.
Πηγή: newsit.gr


Parapona-Rodou

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *