ροή ειδήσεων

Ολοκληρώθηκε η διήμερη επίσκεψη Κουίκ στη Ρόδο

Η ναυαρχίδα του ελληνικού τουρισμού, τα Δωδεκάνησα και κυρίως οι βαριές τουριστικές βιομηχανίες της Ρόδου και την Κω, θα είναι τα μεγάλα θύματα της μνημονιακής απαξίωσης... των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης.
Το Μνημόνιο ΙΙΙ της συγκυβέρνησης Σαμαρά σε συνδυασμό με τις απολυταρχικές της Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου, θα οδηγήσουν από την 1η Ιανουαρίου 2013, σε χωρίς έλεος για Δημότες και επιχειρήσεις, αναγκαστική επιβολή αυξημένης δημοτικής φορολογίας, ανεβάζοντας το κόστος των παρεχόμενων υπηρεσιών και καθιστώντας ακόμα περισσότερο μη ανταγωνιστικό τον τουρισμό, σε σχέση με την Τουρκία.
Αυτές τις καταστροφικές διαπιστώσεις για την τοπική, αλλά και τη γενικότερη ελληνική οικονομία, κατέγραψε ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Τέρενς Κουίκ, στη διήμερη επίσκεψή του στη Ρόδο που ολοκληρώθηκε σήμερα (02.12.2012).
Κατά τη διάρκεια της παραμονής του στο νησί, είχε κατ' ιδίαν ωριαίες συναντήσεις με τον Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου Γιάννη Μαχαιρίδη και το Δήμαρχο Στάθη Κουσουρνά.
Επίσης επισκέφθηκε το Εργατικό Κέντρο Ρόδου, όπου ο Πρόεδρός του Σάββας Χατζησάββας είχε συγκροτήσει ενημερωτική σύσκεψη με τη συμμετοχή Προέδρων, Αντιπροέδρων και Γενικών Γραμματέων των Συλλόγων Ξενοδοχοϋπαλλήλων, Οικοδόμων, ΔΕΗ και εργαζομένων στους ΟΤΑ.
Στη σύσκεψη συμμετείχαν και οι Πολιτευτές και τα μέλη της Συντονιστικής Επιτροπής Ρόδου των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, με τους οποίους αμέσως μετά ο Τέρενς Κουίκ είχε πολύωρη συνάντηση συνεργασίας στο πολιτικό γραφείο της Βουλευτή Δωδεκανήσων του Κινήματος Μίκας Ιατρίδη, η οποία δεν μπόρεσε τελικά να ταξιδέψει από την Αθήνα για τη Ρόδο, διότι η δική της πρωινή πτήση ματαιώθηκε λόγω της σφοδρής κακοκαιρίας.
Αναχωρώντας από τη Ρόδο, ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ έκανε την εξής δήλωση:
«Τώρα αντιλαμβάνομαι τα αλλεπάλληλα σήματα κινδύνου που έστελνε η συνάδελφός μου Μίκα Ιατρίδη, Βουλευτής Δωδεκανήσου των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, τόσο προς την πλευρά της μνημονιακής κυβέρνησης, αλλά και σε όλους εμάς της Κοινοβουλευτικής Ομάδας των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, για την πορεία που έχουν πάρει τα Δωδεκάνησα, η ναυαρχίδα του ελληνικού τουρισμού και μάλιστα ακριβώς απέναντι από τα αναπτυγμένα τουριστικά παράλια της Τουρκίας.
Οι μνημονιακές πολιτικές της συγκυβέρνησης Σαμαρά αφανίζουν σε πρώτο βαθμό τη Ρόδο και την Κω και σε δεύτερο βαθμό τα υπόλοιπα Δωδεκάνησα, δίνοντας ταυτόχρονα ακόμα μεγαλύτερη τουριστική τροφή στους Τούρκους, οι οποίοι λόγω ανταγωνισμού θα πάρουν όλη την τουριστική δουλειά της περιοχής.
Είχα δύο ωριαίες συναντήσεις με τον Περιφερειάρχη και το Δήμαρχο. Έμεινα με την εντύπωση ότι μου μίλησαν με ειλικρίνεια για την κατάσταση που επικρατεί.
Πέρα από το αθηνοκεντρικό κράτος που εξακολουθεί (από την ανικανότητα Υπουργών σε κρίσιμους τομείς, αλλά και του αμετακίνητου τέρατος της γραφειοκρατίας) να μην αντιλαμβάνεται ότι η ανάπτυξη πρέπει να ξεκινήσει από την Περιφέρεια, βασιζόμενη κυρίως στον τουρισμό, τη βαριά μας βιομηχανία, υπάρχει τώρα και η θανατηφόρα στόχευση της μνημονιακής συγκυβέρνησης προς την πλευρά της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.
Θύμα αυτής της πολιτικής θα είναι στα Δωδεκάνησα πρωτίστως η Ρόδος, η οποία εμφανίζεται μέχρι σήμερα να έχει και τα υψηλότερα δημοτικά τέλη σε όλη τη χώρα.
Το Μνημόνιο ΙΙΙ, ο νέος προϋπολογισμός του Κράτους και η απολυταρχικής νοοτροπίας τελευταία Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, θα οδηγήσουν μοιραία σε νέες ιλιγγιώδεις αυξήσεις των δημοτικών τελών που θα επηρεάσουν τόσο τους Δημότες όσο (και αυτό είναι το τραγικό) όλες τις παρεχόμενες τουριστικές υπηρεσίες στο νησί. Όλες τις επιχειρήσεις.
Η Ρόδος οδηγείται στο γκρεμό και θα είναι αδύνατον από ένα σημείο και πέρα να παρακολουθήσει τον ανταγωνισμό σε σχέση με την Τουρκία.
Επίσης επισημαίνω ότι η αρπαγή του λιμανιού της Ρόδου, μαζί με τα σημαντικά έσοδα που είχε, από το ΤΑΙΠΕΔ, θα σημάνει ότι δεν θα υπάρχουν πλέον πόροι για να μετακινούνται στα υπόλοιπα λιμάνια της Δωδεκανήσου, με αποτέλεσμα να μπουν σε μία δίνη απαξίωσης και τρομακτικών προβλημάτων δυσλειτουργίας. Δεν θα έχουν ούτε ένα ευρώ έστω και για μια μικρή επισκευή.
Επίσης σε σχέση με τα όσα διαδραματίζονται με τους υπό απόλυση (με τη μέθοδο της διαθεσιμότητας) εργαζομένους στον εδώ Δήμο, έχω να καταγγείλω ότι δεκάδες εργαζόμενοι ζητούν εδώ και μήνες τη μετάταξή τους σε άλλες υπηρεσίες του Δημοσίου όπου υπάρχουν σοβαρά κενά προσωπικού και τα συναρμόδια Υπουργεία και κυρίως αυτό του κ. Μανιτάκη, δεν ασχολούνται. Σιωπούν με εγκληματικό τρόπο. Είναι φανερό ότι διψούν για απολύσεις κατ' εντολή της Τρόικας.
Χαρακτηριστικά αναφέρω ότι η Επιθεώρηση Εργασίας Ρόδου που έχει απόλυτη ανάγκη προσωπικού, λειτουργεί με… ένα άτομο!
Με την επιστροφή μου στην Αθήνα θα συναντηθώ άμεσα με τη συνάδελφό μου Μίκα Ιατρίδη για να την ενημερώσω για όλες μου τις συνομιλίες στην Εκλογική της Περιφέρεια, καθώς η ίδια λόγω της σφοδρής κακοκαιρίας δεν μπόρεσε τελικά να έλθει στη Ρόδο με άλλη πτήση που είχε προγραμματίσει».
dexianea

Parapona-Rodou

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *