ροή ειδήσεων

Νίσυρος: Φόλες ξανά - Αδιαφορία αρχών και εισαγγελέων

Πριν από ένα, περίπου, χρόνο δημοσίευμά μου σε Δωδ/σιακές εφημερίδες, που αφορούσε στο φαινόμενο των μαζικών δηλητηριάσεων ζώων, καθώς και διαμαρτυρία μου... σε ζωντανή εκπομπή στον ραδιοφωνικό σταθμό της ΕΡΑ Ρόδου,
κρίθηκαν από ορισμένους ως κακοήθεια και δείγμα μη πατριωτισμού, καθώς αποτελούσε δυσφήμιση για το νησί. Τότε οι έγγραφες αναφορές μου, επί του θέματος, προς τους εισαγγελείς της Κω και της Ρόδου στις 10.10.2011 – οι οποίες συνοδεύονταν από φωτογραφίες δηλητηριασμένων ζώων – απέβησαν άκαρπες, καθώς καμιά ευαισθησία, από την πλευρά των εισαγγελέων δεν έγινε το κίνητρο για περαιτέρω έρευνα.

Ένα χρόνο, περίπου, μετά οι οργανωμένες μαζικές δηλητηριάσεις ζώων ( συγκεκριμένα γατών) , ταυτόχρονα σε διαφορετικές γειτονιές στο Μανδράκι της Νισύρου, καλά κρατούν. Στις 23.11.2012, η πρώτη πρωινή είδηση, ήταν ακόμα μια μαζική δηλητηρίαση.

Το δηλητήριο τοποθετείται σε μαγειρεμένα φαγητά (ψάρια κυρίως) τα οποία εκτίθενται στα πιο προσιτά σημεία, δηλητηριάζοντας τα ζώα και αυξάνοντας τον κίνδυνο δηλητηρίασης και παιδιών!!! Η αναφορά αυτού του επαναλαμβανομένου εγκλήματος προς τους εισαγγελείς, εκ των υστέρων, αποδεικνύει την αναλγησία και την ολιγωρία τους, αφού δεν μπήκαν στον κόπο, ούτε για την αποστολή μιας έστω τυπικής απάντησης. Η δε δημοσιοποίηση του εγκλήματος πόσο ισχυρή καθίσταται, αφού το μόνο που αποκομίσαμε ήταν η αρνητική κριτική; Κι εφόσον οι εισαγγελείς «αγρόν ηγόρασαν», ποια είναι η θέση του Δήμου Νισύρου για τις συνεχείς δηλητηριάσεις;

Ο οποίος Δήμος – όπως όλοι οι Δήμοι- βάσει ειδικής νομοθεσίας, έχει υποχρέωση να φροντίζει και να προστατεύει τα αδέσποτα ζώα. Παρόλο που οι δηλητηριάσεις δεν αφορούν μόνο τα αδέσποτα. Μέχρι τώρα πλήρης αδιαφορία και από την πλευρά του Δήμου. Πότε επιτέλους θα συνειδητοποιήσουμε τον κίνδυνο; Όταν υπάρξει κρούσμα και δηλητηριασμένου παιδιού; Και έως πότε θα αφήνουμε ορισμένα ανθρωποειδή, να βγάζουν τα απωθημένα τους στα ανυπεράσπιστα ζώα; Εύχομαι η σημερινή μαζική δηλητηρίαση, να είναι η τελευταία και καλώ τον Δήμο Νισύρου, να αναλάβει επιτέλους τις ευθύνες που του αναλογούν.

Για όσους σπεύσουν και με αυτό το δημοσίευμα, για άλλη μια φορά να με κατηγορήσουν για δυσφήμιση του νησιού, η οποία θα έχει την ανάλογη επίπτωση στον τουρισμό, απαντώ εκ των προτέρων: Οι τουρίστες «ιδίοις όμμασι» έχουν γνώση του φαινομένου, από τις καλοκαιρινές δηλητηριάσεις γατών στις γειτονιές του Μανδρακίου. Άρα η δυσφήμιση του νησιού επέρχεται από την προσωπική εμπειρία των επισκεπτών!! Κι αν δεν είναι ακόμα αργά, ο καθένας ας αναλάβει τις ευθύνες του, ας δείξει εμπράκτως τη σοφία του αποφθέγματος: « ΨΥΧΗ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΜΑΣ, ΕΙΝΑΙ Ο ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΨΥΧΗΣ ΜΑΣ», γιατί η λύση δεν δίνεται με το να κρυβόμαστε πίσω από το δάκτυλό μας.

Άννα Στ. Καμπανή

Μανδράκι Νίσυρος 24.11.2012

Parapona-Rodou

Σχόλια

  1. πολύ άσχημες καταστάσεις... πρέπει να σταματήσουν!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος14/12/12 13:59

    Εδώ δεν έχουμε να φάμε και η άλλη ασχολείται με τρίχες!!δεν πάει καλά ο κόσμος!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος15/12/12 11:39

    1.59 Δεν σου φταινε τα ζωα αν δεν εχεις να φας... Και ο κοσμος μια χαρα πηγαινει ... εσυ θα επρεπε να μενεις σε καποια τριτοκοσμικη χωρα αφου οι αποψεις σου ανοικουν σε αυτο το επιπεδο !

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *