ροή ειδήσεων

"Βγάζουν - δεν βγάζουν τον χειμώνα οι Έλληνες"

Στον χειρότερο χειμώνα τον τελευταίων τριών χρόνων, αλλά και την κρίση η οποία έχει "γονατίσει" τις ελληνικές οικογένειες αναφέρεται σε σημερινό άρθρο της η Wall Street...

Journal. "Ακόμη και η δεμένη ελληνική οικογένεια- ένας θεσμός που έχει βοηθήσει τον πληθυσμό να απορροφήσει την κατάρρευση στην αγορά εργασίας- τελεί υπό πίεση καθώς λιγοστεύει το εισόδημα του νοικοκυριού", γράφει η εφημερίδα.

"Πολλές οικογένειες γλιστρούν προς τα κάτω στην οικονομική σκάλα που οι γονείς και οι παππούδες τους σκαρφάλωσαν, συχνά κάνοντας τις οικογένειες εξαρτώμενες από τις συρρικνούμενες συντάξεις των τελευταίων. Οι ήδη άπορες οικογένειες πέφτουν εντελώς από τη «σκάλα», στα χέρια των υπερφορτωμένων φιλανθρωπικών οργανώσεων. Σε μια χώρα 11 εκατομμυρίων, μόνο 3,7 εκατομμύρια άνθρωποι έχουν δουλειές, ενώ πριν από τέσσερα χρόνια ήταν 4,6 εκατομμύρια. Η οικονομική δραστηριότητα έχει συρρικνωθεί πάνω από 20% μέσα σε αυτό το διάστημα" επισημαίνεται στο άρθρο.

"Η ικανότητα της ελληνικής κοινωνίας να αντέξει ένα ακόμη μεγάλο οικονομικό χτύπημα αυτό τον χειμώνα, θα συντηρήσει ή θα ακυρώσει την προσπάθεια της κυβέρνησης να εφαρμόσει το σκληρό πρόγραμμα διάσωσης και την προσπάθεια της Ευρώπης να τιθασεύσει την κρίση" γράφει μεταξύ άλλων η εφημερίδα, επισημαίνοντας ότι στην καρδιά της Αθήνας υπάρχουν παντού τα σημάδια ότι "η ελληνική κοινωνία ζει με τα αποθέματά της". Οι οικονομίες και οι αντοχές λιγοστεύουν ολοένα για τις οικογένειες, τις επιχειρήσεις και τους μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς. "Μας έκαναν να φοβόμαστε το μέλλον", "κανείς δεν μιλά και δεν γελά πλέον στο Μετρό. Είναι σα νεκροταφείο", λένε δυο από τους Έλληνες που μίλησαν στη Wall Street Journal.
thestival

Parapona-Rodou

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *