ροή ειδήσεων

Θα φορολογούνται αγροτεμάχια και οικόπεδα εκτός σχεδίου

Το Υπουργείο Οικονομικών μέσα από το νέο φορολογικό νομοσχέδιο ζητά από ιδιοκτήτες ακινήτων καθώς και τις επιχειρήσεις που κατέχουν αγροτεμάχια να τα δηλώσουν ή να κάνουν τις απαραίτητες διορθώσεις στο έντυπο Ε9.
Οι διορθώσεις αυτές θα...

πρέπει να γίνουν μέχρι τον Απρίλιο του 2013 , όπως αναγράφεται στο άρθρο 21 παράγραφος 2 του νέου φορολογικού νομοσχεδίου, γράφει το iefimerida.gr:
«Φυσικά πρόσωπα, τα οποία κατά την 1.1.2013 έχουν εμπράγματα δικαιώματα σε γήπεδα εκτός σχεδίου πόλης ή οικισμού, υποχρεούνται να συμπληρώσουν, τροποποιήσουν και οριστικοποιήσουν την περιουσιακή τους κατάσταση ηλεκτρονικά, όπως αυτή αποτυπώνεται στην ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων. Επίσης, τα νομικά πρόσωπα τα οποία κατά την 1.1.2013 έχουν εμπράγματα δικαιώματα σε ακίνητα υποχρεούνται σε ηλεκτρονική υποβολή δήλωσης στοιχείων ακινήτων μέχρι 31.3.2013, στην οποία θα περιλαμβάνεται η περιουσιακή τους κατάσταση, όπως είναι διαμορφωμένη κατά την 31.12.2012».
Σύμφωνα με την Καθημερινή η αρμόδια διακομματική επιτροπή εξετάζει τρία σενάρια που προβλέπουν αφορολόγητο όριο στο σύνολο της ατομικής περιουσίας το οποίο κυμαίνεται από 50.000 έως 100.000 ευρώ.
Εφόσον το αφορολόγητο ανέλθει στα 50.000 ευρώ, υπολογίζεται ότι το 50% των ιδιοκτητών ακινήτων θα εξαιρεθεί από νέο φόρο, καθώς κατέχει ακίνητη περιουσία αντικειμενικής αξίας έως 50.000 ευρώ. Με αφορολόγητο όριο 100.000 ευρώ εκτιμάται ότι το 75% των ιδιοκτητών ακινήτων θα εξαιρεθεί αυτομάτως από την επιβολή του νέου φόρου.
Σύμφωνα με τις εισηγήσεις, η κλίμακα υπολογισμού του ενιαίου φόρου θα έχει έξι έως οκτώ κλιμάκια, με τους συντελεστές να ξεκινούν από πολύ χαμηλά, ακόμη και από 0,05% στην περίπτωση που ισχύσει αφορολόγητο όριο 50.000 ευρώ και θα φθάνουν μέχρι 2% ή 2,5% για τις πολύ μεγάλης αξίας περιουσίες.
Οσον αφορά στα αγροτεμάχια, η επιτροπή προτείνει να υπάρξει ειδική μέριμνα για τα αγροτεμάχια της Αττικής τα οποία έχουν πολύ υψηλή αντικειμενική αξία, διευρύνοντας τις επιβαρύνσεις και αποθαρρύνοντας την αγροτική παραγωγή εντός Αττικής. Γι' αυτόν τον λόγο εξετάζεται για τα αγροτεμάχια της Αττικής και για ορισμένες άλλες περιοχές της χώρας να υπάρξουν συντελεστές απομείωσης της αντικειμενικής αξίας.
kafeneio-gr


Parapona-Rodou

Σχόλια

  1. Ανώνυμος16/12/12 20:18

    ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΑΙΟ Ο ΚΡΑΤΟΣ , ΟΠΩΣ ΟΦΕΊΛΕΙ , ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΑΦΟΥ ΟΡΙΖΕΙ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΕΣ ΑΞΙΕΣ ΣΕ ΔΙΑΦΟΡΑ ΑΚΙΝΗΤΑ ΝΑ ΤΑ ΑΓΟΡΑΖΕΙ ΣΕ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΤΙΜΕΣ , ΑΦΟΥ ΤΙΣ ΚΟΣΤΟΛΟΓΕΙ ΤΟΣΟ , ΑΠ΄ΟΠΟΙΟΝ ΙΔΙΟΚΤΗΤΗ ΤΟΥ ΤΑ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος16/12/12 20:34

    Ναι, καλά! Όσοι δεν έχουν κέρδος από τα οικόπεδα, θα τα πουλήσουν ώστε να μην πληρώνουν φόρους (όχι τώρα, αλλά μετά, όταν θα αυξηθούν). Τότε θα έρθουν κάποιοι που θα αρχίσουν να αγοράζουν και θα γυρίσουμε πάλι στην εποχή των τσιφλικάδων...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος16/12/12 21:57

    apla den plirono!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος16/12/12 22:34

      Αμα δεν πληρωσεις θα σου τα παρει φιλε,αυτο ειναι το σχεδιο.
      Πληρωσεις δεν πληρωσεις παντως θα σου τα παρει οποτε καλυτερα μην πληρωνεις!

      Διαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *