ροή ειδήσεων

Αναστέλλεται το μέτρο της διαθεσιμότητας!

ΕΓΙΝΑΝ ΔΕΚΤΑ ΤΑ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ ΜΕΤΡΑ – ΑΝΟΙΓΕΙ Ο ΔΡΟΜΟΣ ΓΙΑ ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ
Σε προσωρινή αναστολή της εφαρμογής του μέτρου της διαθεσιμότητας οδηγεί η χθεσινή απόφαση του Πρωτοδικείου της Ρόδου...
σύμφωνα με την οποία έγιναν δεκτά τα ασφαλιστικά μέτρα που κατέθεσαν τρεις
εργαζόμενοι.
Η Δικαιοσύνη, αφού έκανε δεκτές της αιτήσεις ασφαλιστικών μέτρων, όρισε ημερομηνία εξέτασης της υπόθεσης την 8η Απριλίου έτους 2013. Πρόκειται δε, για την πιο μακρινή ημερομηνία που έχει δοθεί από δικαστήριο της χώρας.
Οι τρεις υπάλληλοι εκπαιδευτικών δομών του νησιού της Ρόδου, είχαν ζητήσει την άρση του μέτρου της διαθεσιμότητας, δια μέσου κατάθεσης δύο (ξεχωριστών) αιτήσεων ασφαλιστικών μέτρων, ενώπιον του Πρωτοδικείου Ρόδου. Οι εργαζόμενοι με την κατάθεση των ασφαλιστικών μέτρων είχαν απευθύνει αίτημα έκδοσης προσωρινής διαταγής, όπως και έγινε.
Ο ένας εκ των εργαζομένων που ετέθη σε διαθεσιμότητα, ύστερα από την εφαρμογή του σχετικού νόμου, απασχολείται στην Ανώτατη Σχολή Τουριστικών Επαγγελμάτων της Ρόδου (ΑΣΤΕΡ), ενώ οι άλλες δύο εργαζόνται στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου. Οι υπάλληλοι σε εκπαιδευτικές δομές της Ρόδου ζητούσαν την άρση του μέτρου της διαθεσιμότητας, καταθέτοντας αίτημα προς τη Δικαιοσύνη να αποδεκτεί τη συνέχιση της εργασίας τους, αλλά και τη διατήρηση των αποδοχών τους.

ΤΟ ΑΙΤΗΜΑ ΠΟΥ ΕΓΙΝΕ ΔΕΚΤΟ
Οι εργαζόμενοι καλούσαν τη Δικαιοσύνη να εκδόσει απόφαση, βάσει της οποίας θα αμείβονται με το 100% των αποδοχών τους και όχι με το 75%, σύμφωνα με τα όσα προβλέπει ο νόμος του Αντώνη Μανιτάκη,
υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης. Η Δικαιοσύνη από την πλευρά της έκανε δεκτό το αίτημα και εξέδωσε προσωρινή διαταγή, η οποία θα ισχύει έως ότου εκδοθεί απόφαση επί της αίτησης των ασφαλιστικών μέτρων από το Μονομελές Πρωτοδικείο Ρόδου.
Οι υπάλληλοι υποστηρίζουν πως «ο νόμος είναι αντισυνταγματικός, παραβιάζει την αρχή της ισότητας, της αναλογικότητας, τη συνταγματική αρχή της ελεύθερης ανάπτυξης, της προσωπικότητας, της συμμετοχής των πολιτών στην οικονομική και κοινωνική ζωή του τόπου, ενώ αντίκειται στην αρχή της προστασίας των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, αλλά και στο δικαίωμα της εργασίας».
Τους εργαζόμενους, που έχουν τεθεί σε καθεστώς διαθεσιμότητας από την ημέρα εφαρμογής του μέτρου – δηλαδή την 13η Νοεμβρίου έτους 2012 -, εκπροσωπεί το δικηγορικό γραφείο του Μιχάλη Κόκκινου στη Ρόδο, αλλά και το δικηγορικό γραφείο του Διονύση Καλαματιανού στην Αθήνα.
Οι αιτήσεις ασφαλιστικών μέτρων κατατέθηκαν ύστερα από μελέτη περίπου είκοσι ημερών, που καταβλήθηκε από το σύνολο των συνεργατών των δύο δικηγόρων.

Η ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΜΙΧΑΛΗ ΚΟΚΚΙΝΟΥ
«Είμαι περήφανος που λειτουργώ στο Μονομελές Πρωτοδικείο Ρόδου. Η δικαστής σημείωσε πως το ζήτημα είναι καθαρά νομικό και ως τέτοιο το έκρινε», σημείωσε ο δικηγόρος των εργαζομένων, Μιχάλης Κόκκινος, ο οποίος πρόσθεσε τα ακόλουθα:
«Είμαι περήφανος για τη δουλειά που κάναμε, με τους συνεργάτες μου και θέλω να εξάρω, τόσο τη στάση της πρυτανικής αρχής του πανεπιστημίου Αιγαίου, όσο και της διεύθυνσης της ΑΣΤΕΡ, για την αμέριστη συμπαράσταση που έδειξαν στους συναδέλφους τους, που πλήττονται απ’ αυτό το άδικο και παράνομο μέτρο.
Ξεκινάει ένας δρόμος πάρα πολύ δύσκολος. Όσο όμως υπάρχουν τέτοιοι δικαστές που στέκονται στο ύψος των περιστάσεων, εμείς θα συνεχίζουμε την προσπάθεια, χωρίς να πάψουμε να εναποθέτουμε τις ελπίδες μας, στο τελευταίο μας αποκούμπι, τη Δικαιοσύνη».
proodos.net



Parapona-Rodou

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *