ροή ειδήσεων

Ρόδος: Η φτώχεια τους έκανε «δουλέμπορους»


Τον δρόμο για τη φυλακή πήραν χθες, ύστερα από την απολογία τους ενώπιον του Ανακριτή Ρόδου και με τη σύμφωνη γνώμη του Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ρόδου, οι δύο Τούρκοι φερόμενοι ως διακινητές λαθρομεταναστών...
που συνελήφθησαν στο Λαδικό. Οι συλληφθέντες, που κατηγορούνται για τα κατά περίπτωση αδικήματα της μεταφοράς αλλοδαπών, άμεσης συνέργιας στη μεταφορά αλλοδαπών και συγκρότησης εγκληματικής οργάνωσης, με την ολοκλήρωση της απολογίας τους, κρίθηκαν προσωρινά κρατούμενοι. Στο πλαίσιο των καταθέσεών τους, με βάση τις πληροφορίες της «ΠΡΟΟΔΟΥ», ο πρώτος αποδέχθηκε τις κατηγορίες που τον βαρύνουν και υποστήριξε πως «είχε ανάγκη από χρήματα, προκειμένου να θρέψει την οικογένειά του, ενώ ο δεύτερος αποκάλυψε ότι λειτουργούσε σαν «τσιλιαδόρος». Παρόλ’ αυτά ξεκαθάρισε πως «δεν γνώριζε ότι γινόταν διακίνηση παράνομων αλλοδαπών». Η ΜΕΤΑΦΟΡΆΤΩΝ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΏΝ Ο πρώτος κατηγορούμενος φέρεται να πρότεινε στον δεύτερο να κάνει ένα ταξίδι στη Ρόδο μόνος του. Δεν του ανέφερε (όπως λέει) τον λόγο. Απλώς του ζήτησε όταν φθάσει στη Ρόδο να του τηλεφωνήσει εάν αντιμετωπίσει κάποιο πρόβλημα με τις λιμενικές αρχές. Μετά του ζήτησε να γυρίσει πίσω. Σε όλη τη διαδρομή δεν αντελήφθην την ύπαρξη άλλου σκάφους. Αυτό έγινε μόνο μία φορά. «Τις προάλλες μου ζήτησε και πάλι να μεταβώ στη Ρόδο και να τον ενημερώσω εάν είχα πρόβλημα. Όταν έφθασα στα ανοικτά της Ρόδου παρουσιάστηκε στο σκάφος μου μηχανικό πρόβλημα και ακινητοποιήθηκε. Επικοινώνησα μαζί του και τον ρώτησα έαν πρέπει να στείλω σήμα κινδύνου. Εκείνος μου είπε ότι θα φροντίσει να στείλει σκάφος να με βοηθήσει. Πράγματι, μετά από μισή ώρα ένα σκάφος με πλησίασε και αφού με έδεσε με ρυμούλκησε στη Ρόδο. Ρώτησα τον κυβερνήτη του σκάφους τι κάνουμε και μου είπε ότι είχε μία δουλειά πρώτα και θα επιστρέφαμε στην Τουρκία. Ξαφνικά είδα από το άλλο σκάφος να εξέρχονται κάποιοι άνθρωποι. Τότε κατάλαβα ότι είχε λαθρομετανάστες. Προτού περάσει λίγος χρόνος εμφανίστηκε ένα σκάφος του λιμεναρχείου και μας ακινητοποίησε. Εγώ δεν είχα σχέση με αυτές τις ενέργειες. Αμέσως μετά τη σύλληψή μου κατέθεσα όσα γνώριζα στους Λιμενικούς, ώστε να βοηθήσω στις έρευνές τους. Όταν ρωτήθηκα από τους λιμενικούς για πληροφορίες σχετικά με άτομα που γνώρισα στην Τουρκία, εγώ τους είπα ό,τι γνώριζα και αυτοί μου υπαγόρευσαν κάποια πράγματα ώστε να καταφέρουν να εξαρθρώσουν το κύκλωμα αυτό και εγώ συνέδραμα στην προσπάθειά τους», είπε ο δεύτερος κατηγορούμενος, περιγράφοντας τα όσα φαίνεται να συνέβησαν.

Η ΣΎΛΛΗΨΗ «ΤΩΝ ΔΟΥΛΕΜΠΌΡΩΝ» 
Η σύλληψη των δύο “διακινητών” πραγματοποιήθηκε από άνδρες του Λιμενικού Σώματος, αφού επιχείρησαν να … ξεβράσουν παράνομους αλλοδαπούς στην παραλία του «Άντονι Κουίν» στη Ρόδο. Οι ένστολοι, αξιοποιώντας πληροφορία που είχαν στη διάθεσή τους, η οποία ανέφερε ότι θα αποβιβάζονταν λαθρομετανάστες στη θαλάσσια περιοχή «Άντονι Κουίν», έστησαν ενέδρα! Οι λιμενικοί πραγματοποίησαν συντονισμένη επιχείρηση από ξηρά και θάλασσα και περίμεναν την εμφάνιση των υπόπτων… Περίπου στις 10.00 το βράδυ της επίμαχης ημέρας εμφανίστηκαν δύο πολυτελή ταχύπλοα σκάφη στην περιοχή. Το πρώτο έκανε τον έλεγχο και το δεύτερο μετέφερε τους μετανάστες. Αποβιβάστηκαν 14 παράνομοι αλλοδαποί, 4 άνδρες, 6 γυναίκες και 4 παιδιά, ηλικίας από 4 έως και 40 ετών! Όλοι Σύριοι. Με την αποβίβαση των παράνομων αλλοδαπών συνελήφθησαν και οι δύο διακινητές τους, υπήκοοι Τουρκίας. Στην υπόθεση φέρονται να εμπλέκονται ακόμη 4 άτομα, 2 Έλληνες και 2 Τούρκοι.

Σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *