ροή ειδήσεων

Χαμός με τα δάνεια του Ο.Ε.Κ.

Το πρόβλημα που αντιμετωπίζουν δεκάδες συμπολίτες μας που έλαβαν δάνεια με επιδότηση επιτοκίου από τον ΟΕΚ και δεν μπορούν να διαπραγματευθούν το χρόνο αποπληρωμής τους, έφερε με...
Επίκαιρη Ερώτησή του στη Βουλή, ο Λάκωνας Βουλευτής κ. Θανάσης Δαβάκης. Ο κ. Δαβάκης ζήτησε από την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας να εφαρμοστεί στην πράξη η υπ’ αριθμ. 2575/84/14-2-2012 Υπουργική Απόφαση με την οποία παρέχεται η δυνατότητα επιμήκυνσης του χρόνου αποπληρωμής των δανείων που χορηγήθηκαν από τις Τράπεζες μέσω του προγράμματος επιδότησης επιτοκίου του Οργανισμού Εργατικής Κατοικίας και η οποία πότε δεν εφαρμόστηκε εξαιτίας της κατάργησης του ΟΕΚ.

Επιπρόσθετα ο Λάκωνας Βουλευτής ζήτησε να ληφθεί μέριμνα και για τα δάνεια που έχουν χορηγηθεί από τον ΟΕΚ, άτοκα ή χαμηλότοκα, τα οποία έλαβαν ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες που επλήγησαν βάναυσα από την οικονομική κρίση, όπως οι πολύτεκνοι, οι τρίτεκνοι και τα άτομα με ειδικές ανάγκες. Ο παριστάμενος Υφυπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας, κ. Ν. Παναγιωτόπουλος, ενημέρωσε τον κ. Δαβάκη ότι στις προθέσεις της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου είναι να εφαρμοστεί και να υλοποιηθεί στην ουσίας της, αυτή η Υπουργική Απόφαση. Η Ενιαία Διοικούσα Επιτροπή που έχει συσταθεί για να διευθετήσει όλες τις εκκρεμότητες που αφορούν τους καταργηθέντες Οργανισμούς ΟΕΚ και ΟΕΕ, έχει ξεκινήσει διαπραγματεύσεις με τις Τράπεζες για να ξεπεραστούν τα προβλήματα που υπάρχουν. Ο κ. Δαβάκης στη δευτερολογία του, ανέφερε στον κ. Υπουργό ότι πρέπει να υπάρξει μία συντονισμένη ενέργεια εκ μέρους της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου για να ξεκαθαρίσει, να ξεδιαλύνει αυτό το ομιχλώδες τοπίο. Ένα τοπίο που ουσιαστικά σε αυτήν την οικονομική κρίση η οποία μαστίζει τη χώρα μας.
radio936.blogspot.gr


Parapona-Rodou

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *