ροή ειδήσεων

Μισθοί δημοσίου στους υπαλλήλους της Βουλής

Τροπολογία που εξισώνει τις πάσης φύσεως αποδοχές και επιδόματα των υπαλλήλων της Βουλής με αυτές των υπαλλήλων του υπουργείου Οικονομικών...

ετοιμάζει η Κυβέρνηση προκειμένου να την εντάξει το πρώτο 10ήμερο του Ιανουαρίου στο φορολογικό νομοσχέδιο.

Λίγες ημέρες μετά την ξεκάθαρη δήλωση του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά ότι η κυβέρνηση δε θα ανεχτεί «υπαλλήλους δύο ταχυτήτων», η Γενική Γραμματεία της Κυβέρνησης ανακοίνωσε ότι θα επαναφέρει το θέμα του μισθολογικού καθεστώτος των κοινοβουλευτικών υπαλλήλων .

Ειδικότερα, ο κ. Παναγιώτης Μπαλτάκος σε ανακοίνωσή του αναφέρει ότι: «από 1.1.2013 οι πάσης φύσεως τακτικές αποδοχές και επιδόματα των υπαλλήλων της Βουλής εξομοιώνονται με τις πάσης φύσεως τακτικές αποδοχές και επιδόματα των Υπαλλήλων του Υπουργείου Οικονομικών». Επιπροσθέτως, αναφορικά με το θέμα των υπερωριών, σημειώνεται πως: «ο αριθμός ωρών υπερωριακής απασχόλησης κατα τις απογευματινές και νυκτερινές ώρες, καθώς και της απασχόλησης κατά της Κυριακές και εξαιρέσιμες ημέρες καθορίζεται με απόφαση του Προέδρου της Βουλής και η πραγματοποίησή του βεβαιώνεται από τους αρμόδιους Προϊσταμένους, δεν μπορεί, δε να υπερβαίνει τις 52 ώρες μηνιαίως».

Να σημειωθεί ότι και πριν από περίπου μια εβδομάδα η κυβέρνηση είχε επιχειρήσει να φέρει την διάταξη σε προωθούμενη τότε Πράξη Νομοθετική Περιεχομένου.

Την απέσυρε όμως με το σκεπτικό ότι «δεν είναι το κατάλληλο timing». Σύμφωνα δε με πληροφορίες υπήρξε τότε κόντρα μεταξύ του κ. Μπαλτάκου και του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Χρήστου Σταϊκούρα καθώς ο δεύτερος επιθυμούσε να εξομοιωθούν οι αποδοχές των υπαλλήλων της Βουλής με αυτές των υπολοίπων δημοσίων υπαλλήλων. Τελικά, εκ του αποτελέσματος φαίνεται ότι επικράτησε η άποψη του γενικού γραμματέα της Κυβέρνησης ο οποίος επιθυμούσε ίδιες αποδοχές για υπαλλήλους Βουλής και υπουργείου Οικονομικών.
Πηγή: protothema.gr


Parapona-Rodou

Σχόλια

  1. Ανώνυμος21/12/12 11:48

    ΕΣΥ ΠΟΥ ΕΓΡΑΨΕΣ ΤΟ ΑΡΘΡΟ Η ΘΥΜΑ ΕΙΣΑΙ ΚΑΙ ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡΑΚΙΑΣ Η ΕΙΡΩΝΙΚΑ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΣ ΟΠΟΤΕ ΚΑΛΟ ΤΟ ΑΛΛΟ ΜΕ ΤΟΝ ΤΟΤΟ ΤΟ ΕΧΕΙΣ ΑΚΟΥΣΕΙ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *