ροή ειδήσεων

Οι Τούρκοι εκτοξεύουν σήμερα κατασκοπευτικό δορυφόρο

Η τουρκική Αεροπορική Βιομηχανία (TΑΙ) και το Ιδρυμα Ερευνών της γειτονικής χώρας (TUBITAK) ολοκλήρωσαν την κατασκευή του δορυφόρου που κατά το 80% είναι τουρκικής κατασκευής...


Ο δορυφόρος Gokturk-2 μεταφέρθηκε στην Κίνα και εκτός απρόοπτου θα εκτοξευθεί σήμερα, από το διαστημικό κέντρο Τζιουγκουάν .
Ο δορυφόρος θα ανήκει στην Πολεμική Αεροπορία της Τουρκίας και το κόστος κατασκευής του έφτασε περίπου στα 70.000.000 Ευρώ.

Ο πρόεδρος της Τουρκικής Αεροδιαστημικής Εταιρείας ΤUSAŞ Iμπραχίμ Κεσκίνερ, ανέφερε πως « ο δορυφόρος θα μπορεί να συλλέγει στρατιωτικές εικόνες και πληροφορίες ενώ παράλληλα να μεταδίδει δεδομένα που αφορούν τον αγροτικό τομέα, φυσικές καταστροφές αλλά
Ο κατασκοπευτικός δορυφόρος των τούρκων μπορεί να καταγράφει εικόνες σε απόσταση μόλις 2.5 μέτρων και θα μπορεί να εντοπίζει στόχους και να τους καταγράφει σε ακτίνα 600 χιλιομέτρων! «Ουσιαστικά με τις ειδικές κάμερες του δορυφόρου μπορούμε νε δούμε άνετα ένα αυτοκίνητο που προχωρά σε οποιοδήποτε δρόμο» αναφέρει ο πρόεδρος της TUSAŞ.
Σύμφωνα με τον Κεσκίνερ οι στρατιωτικές εικόνες και πληροφορίες που συλλέγει ο Göktürk-2 θα μεταδίδονται με ειδικό κρυπτογραφικό σύστημα προς τις τουρκικές ένοπλες δυνάμεις.
Οι πρώτες εικόνες θα αρχίσουν να αποστέλλονται στις αρχές Ιανουαρίου.Το ερώτημα που αφορά τη χώρα μας είναι το τι θα «βλέπουν» οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις πάνω στο Αιγαίο και στη Θράκη και πως θα εκμεταλλεύονται αυτές τις πληροφορίες. O συγκεκριμένος δορυφόρος θα μπορεί να έχει εικόνες από την Ευρώπη, τον Καύκασο και τη Μέση Ανατολή και οι γείτονες μας δεν αποκλείουν να πωλούν κάποιες από τις πληροφορίες τις οποίες θα διαθέτουν. Κάθε 93 λεπτά θα ολοκληρώνει τον κύκλο στην τροχιά του και θα στέλνει νέες εικόνες.
πηγή: onalert.gr


Parapona-Rodou

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *