ροή ειδήσεων

Οι ''αδιάφθοροι'' της ΕΛΑΣ κάλυψαν πρώην γενικό γραμματέα του ΕΟΤ

Η Yπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ άφησε τελικά έξω από τη δικογραφία για το μεγάλο σκάνδαλο του ΕΟΤ, πρώην γενικό γραμματέα του Οργανισμού...

Στη σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε η ΕΛ.ΑΣ την Τετάρτη, αναφέρεται σε πρώην ειδικό σύμβουλο του ΕΟΤ (πρόκειται για τον Κωνσταντίνο Βασιλάκο) και σε ακόμη 4 άτομα, ενώ αποκρύπτει το....
γεγονός ότι ανήμερα των Χριστουγέννων έψαχνε να εντοπίσει και να προσάγει για κατάθεση, - όπως αποκάλυψε το directnews.gr, - πρώην γενικό γραμματέα, ο οποίος κρυβόταν για να μην πέσει στα χέρια των αστυνομικών.

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, αξιωματικοί της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων είχαν το πρωί της Τρίτης τηλεφωνικές συνομιλίες μαζί του, που ουσιαστικά του έδωσαν τη δυνατότητα να ενημερωθεί για τη δικογραφία και να... εξαφανιστεί μέχρι να εκπνεύσουν τα χρονικά όρια του αυτοφώρου.

Το directnews.gr, προκαλεί τους "αδιάφθορους" της ΕΛΑΣ να απαντήσουν πόσες τηλεφωνικές συνομιλίες είχαν με τον πρώην γενικό γραμματέα την Τρίτη και τι ακριβώς του μεταφέρθηκε.

Όλη η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ

Αναλυτικότερα, στην ανακοίνωση που εξέδωσε το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας αναφέρονται τα εξής:

«Εξιχνιάστηκε από τη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων της Ελληνικής Αστυνομίας, υπόθεση απόπειρας απάτης σε βάρος του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού (Ε.Ο.Τ.), μέσω χρήσης πλαστού τιμολογίου παροχής υπηρεσιών εταιρείας ύψους (147.600) ευρώ και έκδοσης, αντίστοιχου ποσού, επιταγής του Οργανισμού.

Συνελήφθησαν το προηγούμενο διήμερο, για την υπόθεση αυτή, πέντε (5) ημεδαποί, μεταξύ των οποίων ένας 39χρονος πρώην Ειδικός Σύμβουλος του Ε.Ο.Τ., ένας 44χρονος επιχειρηματίας, ένας άνδρας και μία γυναίκα 29 ετών αντίστοιχα, μέτοχοι εταιρείας και ένας επίσης 44χρονος άνδρας, εξωτερικός συνεργάτης της εταιρείας αυτής.

Σε βάρος τους έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για τα, κακουργηματικής φύσεως, αδικήματα της σύστασης και συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση, απόπειρας απάτης και πλαστογραφίας, ενώ επιπλέον σε βάρος του πρώην Ειδικού Συμβούλου του Ε.Ο.Τ. για το αδίκημα της υπεξαίρεσης στην Υπηρεσία.

Αναλυτικότερα, όπως προέκυψε από την εμπεριστατωμένη αστυνομική έρευνα, ο πρώην Ειδικός Σύμβουλος του Ε.Ο.Τ., σε συνεννόηση και συνεργασία με τους υπόλοιπους συλληφθέντες, εξέδωσε επιταγή ύψους (147.600) ευρώ, από μπλοκ επιταγών του Οργανισμού, για εξόφληση ως παραστατικού, πλαστού τιμολογίου παροχής υπηρεσιών, αντίστοιχου ποσού, της εταιρείας των δύο 29χρονων.

Στο πλαίσιο της αστυνομικής έρευνας, κλιμάκια αστυνομικών της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων, αξιολόγησαν και αξιοποίησαν στοιχεία τα οποία προέκυπταν για τη συγκεκριμένη υπόθεση, με αποτέλεσμα να ταυτοποιηθούν τα στοιχεία των συλληφθέντων προσώπων και να εξακριβωθεί η μέθοδος και ο τρόπος δράσης τους.

Οι πέντε συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ο οποίος παρέπεμψε την υπόθεση στον αρμόδιο Τακτικό Ανακριτή, ενώ την Παρασκευή (28.12.2012) θα οδηγηθούν εκ νέου ενώπιόν του. Η αστυνομική έρευνα συνεχίζεται.»

Η θέση του ΕΟΤ για το σκάνδαλο

Ο Γενικός Γραμματέας του ΕΟΤ, Πάνος Λειβαδάς, δήλωσε για την υπόθεση:

«Το απόγευμα της Παρασκευής 21-12-2012 ο Διευθυντής Οικονομικών Υπηρεσιών του ΕΟΤ συνοδευόμενος από τον πρώην Ειδικό Σύμβουλο του πρώην Γενικού Γραμματέα του ΕΟΤ, κύριο Βασιλάκο, προσήλθαν στο γραφείο μου και με ενημέρωσαν ότι νωρίτερα, το μεσημέρι, γυναίκα αγνώστων στοιχείων εμφανίστηκε στην Τράπεζα της Ελλάδος και ζήτησε να εισπράξει πολύ μεγάλο ποσό μέσω επιταγής του ΕΟΤ.

Η υπάλληλος της Τράπεζας της Ελλάδος επικοινώνησε με τις οικονομικές υπηρεσίες του ΕΟΤ για να ενημερώσει για το συμβάν. Από τον πρώτο έλεγχο που διεξήγαγαν, επί τόπου, οι οικονομικές υπηρεσίες, διαπίστωσαν ότι δεν υπήρχε καμία σχετική οφειλή του ΕΟΤ προς το Νομικό Πρόσωπο, στο όνομα του οποίου είχε εκδοθεί η συγκεκριμένη επιταγή και γι΄ αυτό ζήτησαν την κατακράτηση της επιταγής.

Άμεσα, ενημέρωσα την Υπουργό Τουρισμού, κ. Όλγα Κεφαλογιάννη, για όσα είχα διαπιστώσει ως εκείνη την στιγμή και η οδηγία της Υπουργού, ήταν: "Να πάνε όλα στον Εισαγγελέα, τώρα." Η πρώτη μας ενέργεια ήταν να απευθυνθούμε άμεσα στην Δίωξη Οικονομικού Εγκλήματος προκειμένου να ενεργοποιηθεί η διαδικασία του Αυτοφώρου.

Η εντολή της Υπουργού ήταν να κατατεθεί ταυτόχρονα μηνυτήρια αναφορά στην Προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών και να διαταχθεί Ένορκη Διοικητική Εξέταση για την διερεύνηση του όλου θέματος και ειδικότερα για το πως το μπλόκ των επιταγών, απο τις οικονομικές υπηρεσίες, βρέθηκε στα χέρια του πρώην Ειδικού Συμβούλου, του πρώην Γενικού Γραμματέα του ΕΟΤ.

Όπως ενημερωθήκαμε, ανάμεσα στα πέντε άτομα που έχουν συλληφθεί για την υπόθεση δεν βρίσκεται κανένας δημόσιος υπάλληλος που να υπηρετεί στον ΕΟΤ.

Οι υπηρεσίες μας, που λειτούργησαν άμεσα για την αντιμετώπιση της υπόθεσης, προβαίνοντας σε όλες τις νόμιμες ενέργειες, θα συνεχίσουν να παράσχουν κάθε συνδρομή στις αρμόδιες αρχές ώστε να αποκαλυφθεί πλήρως η αλήθεια και οι ένοχοι να τιμωρηθούν παραδειγματικά.»
directnews.gr


Parapona-Rodou

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *