ροή ειδήσεων

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ: Η ΤΡΟΙΚΑ ΕΓΙΝΕ... ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ !

«Προσοχή, έρχεται η Τρόικα!», λένε οι Πορτογάλοι αλλά εννοούν το επιτραπέζιο παιχνίδι που κάνει θραύση στη χώρα τους και σίγουρα θα έρθει και στη δικιά μας. Στο παιχνίδι αυτό... ο ηγέτης προσπαθεί να κρατηθεί στην εξουσία ασκώντας πολιτική επιρροή, φιμώνοντας τις φωνές των αντιπάλων του και κάνοντας τοποθετήσεις των χρημάτων του σε κάποιον φορολογικό παράδεισο πριν από την άφιξη της Τρόικας των πιστωτών.

Οι διαφημιστές μάλιστα βρήκαν έναν ευφάνταστο τρόπο να πουλήσουν την πραμάτεια τους:



«Βαρέθηκες να αγοράζουν υποβρύχια με τους φόρους σου; Τώρα ήρθε η σειρά σου! Κι εσύ επίσης μπορείς να οδηγήσεις τη χώρα στη χρεοκοπία!» λένε πολύ σωστά. Το παιχνίδι όπως καταλαβαίνετε θα γίνει ανάρπαστο ανάμεσα στις Κασσάνδρες που προμήνυαν τη χρεοκοπία της Ελλάδας. Τουλάχιστον μπορούν να βγάλουνε εκεί το άχτι τους τώρα που απέτυχαν τα σχέδιά τους εδώ.



Η βασική ιδέα του παιχνιδιού είναι ο παίκτης να αναλάβει τα ηνία μιας φανταστικής χώρας, της «Πορτουγαλανδίας». δημιουργώντας γύρω του διάφορες ομάδες συμφερόντων συγκεντρώσει τα «μεγαευρώ» που τοποθετούνται σε φορολογικούς παραδείσους. Στο τέλος νικητής αναδεικνύεται ο «ηγέτης» που καταφέρνει να συνάψει τις περισσότερες πολιτικές συμμαχίες, να κερδίσει τις περισσότερες εκλογικές αναμετρήσεις και να συγκεντρώσει τα περισσότερα χρήματα προτού εμφανιστεί η κάρτα της «Τρόικας.»


Και τι κάρτα! Τρεις αγριωποί, μαυροντυμένοι άντρες που κρατούν χαρτοφύλακες με τα αρχικά ΔΝΤ, ΕΚΤ και ΕΕ, δηλαδή των τριών πιστωτών των χωρών της Ευρωζώνης που λαμβάνουν οικονομική βοήθεια. «Ο στόχος μας ήταν οι άνθρωποι να ψυχαγωγηθούν με την πραγματικότητα της πορτογαλικής κοινωνίας» δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων (AFP) ένας από τους δημιουργούς του παιχνιδιού, ο Κάρλος Μεσκίτα. «Είναι ένας τρόπος να τραβήξουμε την προσοχή τους και να τους δείξουμε πώς λειτουργεί πραγματικά η δημοκρατία σήμερα» προσέθεσε.

Οι κάρτες του παιχνιδιού, σχεδιασμένες από τους σκιτσογράφους Βάσκο Γκαργκάλο και Νούνο Σαράιβα, παρουσιάζουν μια δηκτική εικόνα της Πορτογαλίας, των προσωπικοτήτων και των σκανδάλων που σημάδεψαν τη χώρα. Θα γίνει ανάρπαστο στην Ελλάδα, και πάνω απ' όλα είναι σίγουρο ότι θα μπορέσουμε να φτιάξουμε μια τράπουλα που θα πάρει το βραβείο Γκίνες για τα περισσότερα τραπουλόχαρτα προς χρήση σε επιτραπέζιο παιχνίδι.

Ο συνδυασμός των καρτών είναι καθοριστικής σημασίας για το παιχνίδι: κάποιος μπορεί να κερδίσει αν πετύχει την κάρτα της Εκκλησίας με το Opus Dei ή να χάσει αν του τύχει η κάρτα με τα «Καλά Κορίτσια», τις ημίγυμνες νεαρές που εξουδετερώνουν τον αντίπαλο «ηγέτη» μέχρι να ολοκληρωθούν οι «εκλογές». Μήπως εννοεί τη Ρούμπι;

«Έχουμε πολύ θετική ανταπόκριση, οι Ισπανοί θέλουν να αγοράσουν την ιδέα για να την προσαρμόσουν στα δικά τους δεδομένα, ενώ ενδιαφέρονται και οι Ιταλοί» δήλωσε ο Μεσκίτα.

Το διαφημιστικό μήνυμα καταλήγει: «Οποιαδήποτε ομοιότητα με πρόσωπα, πράγματα ή γεγονότα είναι καθαρά συμπτωματική».
Πηγή: lykavitos.gr

Parapona-Rodou

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *