ροή ειδήσεων

Συλλήψεις για «φρουτάκια» στη Ρόδο

Συλλήψεις για «μπαρμπούτι» στην Κάλυμνο
Συνολικά πέντε άτομα συνελήφθησαν στη Ρόδο για τη διενέργεια παράνομων τυχερών παιχνιδιών «φρουτάκια», ενώ στη κατοχή τους εντοπίστηκαν... και κατασχέθηκαν 15 ηλεκτρονικοί υπολογιστέςκαι 623 ευρώ!

Η υπόθεση διαλευκάνθηκε από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ρόδου προσωπικό της οποίας συνέλαβε τα πέντε άτομα και συγκεκριμένα έναν 36χρονο ημεδαπό ιδιοκτήτη καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος (καφετέρια - σνακ μπαρ), δυο γυναίκες υπαλλήλους (μια 28χρονη ημεδαπή και μια 31χρονη υπήκοος Αλβανίας) και δυο πελάτες από τους οποίους μια 62χρονη και ένας 30χρονος, οι οποίοι κατηγορούνται για λειτουργία και συμμετοχή σε διεξαγωγή παράνομων τυχερών παιγνίων «φρουτάκια».

Ειδικότερα, στο πλαίσιο της καταπολέμησης της παράνομης διεξαγωγής τυχερών παιγνίων, πραγματοποιήθηκε στοχευμένος έλεγχος στο κατάστημα του 36χρονου, όπου διαπιστώθηκε να έχει εγκαταστήσει και θέσει σε λειτουργία, ηλεκτρονικούς υπολογιστές με λογισμικό πρόγραμμα τυχερών παιγνίων «φρουτάκια» σε διάφορες παραλλαγές, επιτρέποντας την διενέργεια τους από την 62χρονη και τον 30χρονο.

Ο 36χρονος, για να εξασφαλίσει την διενέργεια των παράνομων παιγνίων και να αποφεύγει τυχόν ελέγχους, είχε εγκαταστήσει τους υπολογιστές σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο και παράλληλα χρησιμοποιούσε συνθηματική ορολογία με τις υπαλλήλους του.
Επιπλέον διαπιστώθηκε ότι το συγκεκριμένο κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος λειτουργούσε χωρίς άδεια της αρμόδιας Αρχής και χωρίς άδεια παροχής υπηρεσιών διαδικτύου.

Βρέθηκαν και κατασχέθηκαν συνολικά:

•Δεκατρείς ηλεκτρονικοί υπολογιστές (παιχνιδομηχανήματα)

•Δύο κεντρικές μονάδες υπολογιστών (server)

•Δύο μονάδες αποθήκευσης ψηφιακών δεδομένων (σκληροί δίσκοι)

•Τέσσερις συσκευές σύνδεσης στο διαδίκτυο (modem)

•Μια ταμειακή μηχανή

• Ένα αυτόματο τηλεχειριζόμενο σύστημα με δυο τηλεκοντρόλ απενεργοποίησης των παράνομων παιχνιδομηχανών
• Το χρηματικό ποσό των 623 ευρώ

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν χθες στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ρόδου, ο οποίος και άσκησε ποινικές διώξεις σε βαθμό κακουργήματος για τον 36χρονο και σε βαθμό πλημμελήματος για τους υπόλοιπους.

Αξίζει να σημειωθεί, πως ο 36χρονος είχε συλληφθεί και τον Οκτώβριο για το ίδιο αδίκημα μαζί με άλλα τέσσερα άτομα και είχε παραπεμφθεί στο αυτόφωρο.

Ειδικότερα, το βράδυ της 10ης Οκτωβρίου 2012, κατά τη διάρκεια αστυνομικού ελέγχου, σε κατάστημα παροχής υπηρεσιών διαδικτύου (που λειτουργούσε χωρίς άδεια της αρμόδιας Αρχής) στην πόλη της Ρόδου, διαπιστώθηκε ότι είχαν εγκατασταθεί μέσα σε αυτό, ηλεκτρονικές υπολογιστές με ειδικό λογισμικό τύπου «Φρουτάκια» και διεξάγονταν παράνομα τυχερά παίγνια.

Συνελήφθησαν με την αυτόφωρη διαδικασία, ο 36χρονος ιδιοκτήτης του καταστήματος και μία 46χρονη υπήκοος Ρουμανίας ως υπεύθυνη αυτού, καθώς επίσης τρία ακόμα άτομα που συμμετείχαν στα παίγνια ως παίκτες.

Κατά τη διάρκεια του ελέγχου, μεταξύ άλλων, κατασχέθηκαν:

Έντεκα Η/Υ

Πέντε Usb-stick’s και

Το χρηματικό ποσό των 195 ευρώ.

Συλλήψεις για «μπαρμπούτι» στην Κάλυμνο

Τέσσερα άτομα και συγκεκριμένα ένας 55χρονος ιδιοκτήτης καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος (καφενείο) και τρεις πελάτες ηλικίας 23, 45 και 66 ετών, συνελήφθησαν προχθές το βράδυ στην Κάλυμνο, από αστυνομικούς του Τμήματος Καλύμνου, και σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία αυτόφωρης διαδικασίας για τα κατά περίπτωση αδικήματα της διενέργειας και συμμετοχής σε παράνομα τυχερά παίγνια.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο της καταπολέμησης της παράνομης διεξαγωγής τυχερών παιγνίων, πραγματοποιήθηκε έλεγχος στο κατάστημα του 55χρονου, όπου διαπιστώθηκε να έχει επιτρέψει στους τρεις συλληφθέντες θαμώνες τη διεξαγωγή του παράνομου τυχερού παιγνίου «ζάρια», σε ειδικά διαμορφωμένο τραπέζι.

Επιπλέον διαπιστώθηκε ότι το συγκεκριμένο κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος λειτουργούσε χωρίς άδεια της αρμόδιας Αρχής.

Κατά τον αστυνομικό έλεγχο βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

•Το χρηματικό ποσό των 200 ευρώ
•Ένα ζεύγος ζάρια

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στην Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κω για τα περαιτέρω.
newpost


Parapona-Rodou

Σχόλια

  1. Ανώνυμος24/12/12 23:36

    ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΣΤΗ ΣΥΜΗ ΠΑΡΑΝΟΜΑ ΦΡΟΥΤΑΚΙΑ ΕΔΩ ΚΑΙ 7 ΧΡΟΝΙΑ ΑΣ ΜΕΡΙΜΝΗΣΗ ΚΑΠΟΙΟΣ ΠΑΡΑΚΑΛΩ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος25/12/12 02:14

    ΓΙΑΤΙ ΣΤΗ ΡΟΔΟ ΜΟΝΟ ΕΝΑ ΕΧΕΙ; AΣΧΕΤΑ ΑΝ ΠΙΑΝΟΥΝ ΠΑΝΤΑ ΤΟΝ ΙΔΙΟ,ΓΙΑ ΝΑ ΦΑΙΝΕΤΕ ΟΤΙ ΚΥΝΗΓΑΝΕ ΤΑ ΠΑΡΑΝΟΜΑ ΦΡΟΥΤΑΚΙΑ.ΟΤΙ ΠΑΡΑΝΟΜΟ ΝΑ ΑΦΕΡΗΤΕ,ΝΑ ΔΙΩΚΕΤΕ,ΟΧΙ ΟΜΩΣ ΑΠΟ ΕΝΑΝ,ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ.ΓΙΑΤΙ ΑΥΤΟ, ΜΑΣ ΥΠΟΨΙΑΖΕΙ !!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος2/4/15 09:14

    ΡΕ ΤΡΑΧΑΝΑ Ο ΟΠΑΠ ΔΕΝ ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΗ ΤΟΝ ΚΟΣΜΑΚΗ ,ΕΚΙ ΔΕΝ ΜΗΛΑΤΕ ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΡΝΙΑ.ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΣΤΗΡΙΖΕΤΕ ΤΟΥΣ ΤΣΕΧΟΥΣ ΤΟΥ ΟΠΑΠ ΤΟΥΣ ΕΓΓΛΕΖΟΥΣ ΤΙΣ BET365.KAI ΓΙΑΤΙ ΒΑΣΗ ΝΟΜΟΥ ΕΥΡΟΠΑΙΚΗΣ ΕΝΟΣΗΣ ΔΕΝ ΝΟΜΗΜΟΠΟΙΟΥΝ ΤΑ ΦΡΟΥΤΑΚΙΑ ,ΓΙΑ ΝΑ ΦΟΡΤΟΝΟΥΝ ΧΡΕΕΙ ΤΑ ΕΛΛΗΝΟΠΟΥΛΑ ....ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΒΡΟΜΟΣΗΣΤΗΜΑ ΣΑΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *