ροή ειδήσεων

Η Ελλάδα πρώτος προορισμός για τους Ούγγρους τουρίστες

Η Ελλάδα βρίσκεται στην πρώτη θέση στις προτιμήσεις των Ούγγρων για τουρισμό στο εξωτερικό, όπως διαπιστώνεται από τα νέα επίσημα στοιχεία της ουγγρικής Κεντρικής Στατιστικής Υπηρεσίας, στα οποία αναφέρεται... σχετικό δημοσίευμα στο ειδικό περιοδικό «Νάπι Τουρίσμους» με τον τίτλο «Η Ελλάδα ο πιο δημοφιλής προορισμός των Ούγγρων τουριστών».

Τα νέα στατιστικά στοιχεία αφορούν το έτος 2009 και σύμφωνα με αυτά 134.000 Ούγγροι τουρίστες επισκέφτηκαν πέρσι την Ελλάδα, η οποία, όπως σημειώνεται βρίσκεται στην κορυφή του σχετικού καταλόγου, ακολουθούμενη από την Ιταλία, στην οποία ταξίδεψαν 129.000 Ούγγροι τουρίστες το 2009, την Αυστρία (106.000), την Κροατία (77.000) και την Τουρκία (63.000).
Το σύνολο των Ούγγρων που ταξίδεψαν στο εξωτερικό το 2009 ανέρχεται σε 936.000, 20% λιγότεροι απ΄ ότι έναν χρόνο νωρίτερα που ο αριθμός τους είχε φτάσει τις 1.146.000, ενώ αρκετή μείωση παρουσίασε, σε σχέση με το 2008, και ο αριθμός των αφίξεων τουριστών στην Ουγγαρία το 2009, από τις 887.500 σε 768.000, αντίστοιχα.
Το ενδιαφέρον των Ούγγρων για τουρισμό στην Ελλάδα, φέρεται να παρέμεινε και φέτος αμείωτο, όπως έχει επισημανθεί σε σχετικά δημοσιεύματα του ουγγρικού Τύπου πριν τους καλοκαιρινούς μήνες, τα οποία παρέπεμπαν σε πληροφορίες από ιδιοκτήτες ουγγρικών τουριστικών γραφείων.
Σύμφωνα με αυτές, δεν υπήρχαν ενδείξεις για μείωση των καλοκαιρινών κρατήσεων εξαιτίας της οικονομικής κρίσης, με τις τιμές στην Ελλάδα, όπως σημειωνόταν χαρακτηριστικά, να είναι προσιτές και να βρίσκονται σχεδόν στα ίδια επίπεδα με προηγούμενες χρονιές.
Για την φετινή εξέλιξη της τουριστικής κίνησης από Ουγγαρία προς Ελλάδα, διευθυντές και στελέχη τουριστικών επιχειρήσεων και ταξιδιωτικών γραφείων στην Ουγγαρία, είχαν δώσει αρκετά θετικά μηνύματα με την ευκαιρία της ελληνικής συμμετοχής, με επίσημο περίπτερο του ΕΟΤ και συνεκθέτες, στην τετραήμερη Διεθνή Έκθεση Τουρισμού της Βουδαπέστης «Ούταζας 2010» , στις αρχές Μαρτίου.
Σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία, στην Ελλάδα έρχονται, κατά μέσο όρο, 150.000 Ούγγροι τουρίστες τον χρόνο ενώ η τουριστική κίνηση προς Ελλάδα επικεντρώνεται στους καλοκαιρινούς μήνες και σε ποσοστό 67%.
Το μεγαλύτερο μέρος των Ούγγρων τουριστών επισκέπτεται την Ελλάδα οδικά (λεωφορείο, ιδιωτικό αυτοκίνητο) και παραμένει κυρίως στη Βόρεια Ελλάδα, Χαλκιδική, Πιερία, Λάρισα, ενώ δημοφιλέστεροι προορισμοί εκείνων που έρχονται αεροπορικά, είναι Κρήτη, Ρόδος και Κέρκυρα.
Πηγή: ΗΜΕΡΗΣΙΑ ONLINE



Parapona-Rodou

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *