ροή ειδήσεων

Ένας στους τρεις εμπόρους και βιομηχάνους δηλώνουν... άποροι

Αποδοχές περί τα... 400 ευρώ μηνιαίως δήλωσαν το 2010 στην εφορία, ένας στους δύο ελεύθερους επαγγελματίες, ένας στους τρεις εμπόρους και βιομηχάνους και επτά στους δέκα αγρότες και εισοδηματίες, σύμφωνα με στοιχεία της γενικής γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων!
Συγκεκριμένα...

δήλωσαν εισοδήματα κάτω των 5.000 ευρώ, και αξιοποιώντας τις αδυναμίες του ελεγκτικού μηχανισμού απέφυγαν να πληρώσουν φόρους που τους αναλογούν μεταφέροντας τα βάρη σε αυτούς που δεν μπορούν να κρύψουν τα εισοδήματα τους δηλαδή τους μισθωτούς και τους συνταξιούχους...

Ειδικότερα, μισθωτοί και συνταξιούχοι δήλωσαν το 2011 εισοδήματα 81,8 δισεκατομμυρίων ευρώ και πλήρωσαν φόρους 5,7 δισεκατομμύρια ευρώ. Όλοι οι υπόλοιποι φορολογούμενοι δήλωσαν εισοδήματα μόλις 21,8 δισεκατομμυρίων ευρώ, καταβάλλοντας φόρους 1,6 δισεκατομμύρια.

Στην αυστηροποίηση του νομοθετικού πλαισίου που διέπει τον ποινικό κολασμό των αδικημάτων φοροδιαφυγής προχωρά από την πλευρά της, η κυβέρνηση, όπως αναφέρει σε έγγραφό του που διαβιβάστηκε στη Βουλή ο υφυπουργός Οικονομικών, Γιώργος Μαυραγάνης.

Όπως επισημαίνει ο υφυπουργός η φοροδιαφυγή αποτελεί εθνικό έγκλημα καθώς στερεί το κράτος από τους αναγκαίους πόρους για την ύπαρξή του και αναγκάζει την πολιτεία να επιβάλλει νέους φόρους, τους οποίους επωμίζονται συνήθως οι ειλικρινείς φορολογούμενοι.
πηγή


Parapona-Rodou

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *