ροή ειδήσεων

Οι Τούρκοι ετοιμάζουν «αντίποινα» για το αέριο

«Αντίποινα» στις ελληνικές και κυπριακές έρευνες για τον εντοπισμό κοιτασμάτων υδρογονανθράκων στο Αιγαίο και στην ευρύτερη περιοχή της ανατολικής λεκάνης της Μεσογείου, ετοιμάζει... η Τουρκία.

Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόσφατα πραγματοποίησε μια μεγάλη επένδυση, που θα της φανεί εξαιρετικά χρήσιμη στην υλοποίηση αυτού του σχεδίου. Συγκεκριμένα, προχώρησε στην εξαγορά ενός ειδικού σκάφους, με πλούσιο και υπερσύγχρονο εξοπλισμό, το οποίο θα χρησιμοποιήσει για τις θαλάσσιες έρευνες που ετοιμάζεται να κάνει.

Το σκάφος εξαγοράσθηκε από νορβηγική εταιρεία έναντι ποσού που, όπως λέγεται, κυμαίνεται μεταξύ 100 και 130 εκατ δολαρίων κι αποδεικνύει την πρόθεση των Τούρκων να μπουν σφήνα στις εξελίξεις που «τρέχουν» αναφορικά με το συγκεκριμένο θέμα το τελευταίο διάστημα. Γεγονός είναι ότι η Άγκυρα έχει μείνει αρκετά πίσω στο συγκεκριμένο μέτωπο και ότι θα επιχειρήσει να καλύψει το κενό, ενίοτε με τους «δικούς της» τρόπους. Η συμπλεγματική δήλωση Ερντογάν για την αναβάθμιση της ελληνικής οικονομίας από την S&P κατά έξι επίπεδα, είναι ενδεικτική του κλίματος που επικρατεί αυτή τη στιγμή στην άλλη πλευρά του Αιγαίου. Κι όπως όλα δείχνουν, έπεται συνέχεια.
parapolitika.gr

Parapona-Rodou

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *