ροή ειδήσεων

Αυτοί μας κλέβουν!

ΠΟΙΟΙ ΔΗΛΩΣΑΝ ΕΙΣΟΔΗΜΑ ΠΕΙΝΑΣ
Τα στοιχεία για το τι δηλώνουν και πόσα πληρώνουν οι Έλληνες πλην μισθωτών και συνταξιούχων δείχνουν το μέγεθος της φοροδιαφυγής στην Ελλάδα...

Αρκεί μόνο ένα ποσοστό για να φανεί ποιοι κλέβουν την εφορία και όλους εμάς. Το 80% όσων δεν είναι μισθωτοί ή συνταξιούχοι δήλωσαν εισόδημα κάτω από 12.000 ευρώ το χρόνο, δήλωσαν φτωχοί!

Η εξόφθαλμη φοροδιαφυγή υποτίθεται ότι διώκεται. Υποτίθεται όμως καθώς έχουν μπει πρόστιμα μέσα σε ένα χρόνο πάνω από 1,5 δισεκατομμύρια, όμως από αυτά δεν έχουν εισπραχθεί παρά μόλις 29 εκατομμύρια ευρώ.

Τα στοιχεία είναι εξοργιστικά. Σύμφωνα με την εφημερίδα “Τα Νέα” το 50% των ελεύθερων επαγγελματιών δήλωσαν έσοδα τον περασμένο χρόνο κάτω από 5.000 ευρώ.

Ένας στους τρεις εμπόρους επίσης δήλωσε φτωχός καθώς επίσης δήλωσε ότι δεν ξεπέρασαν τις 5.000 ευρώ/χρόνο τα έσοδά του, ενώ το ίδιο δήλωσε και το 70% των αγροτών.

381.829 έμποροι και βιομήχανοι δήλωσαν ότι βγάζουν λιγότερα από 12.000 ευρώ το χρόνο, όσα δηλαδή και 500.000 μισθωτοί και συνταξιούχοι με μισθούς πείνας.

248.540 ελεύθεροι επαγγελματίες δήλωσαν επίσης ότι δεν έχουν έσοδα πάνω από 12.000 ευρώ, δηλαδή σχεδόν το 80% των επαγγελματιών στη χώρα είναι φτωχοί.

1.222.384 μισθωτοί και συνταξιούχοι στην Ελλάδα έχουν εισόδημα από 12.000 ως και 20.000 ευρώ, όσο και αν ακούγεται απίστευτο είναι πενταπλάσιοι από τους αντίστοιχους βιομήχανους, εμπόρους και ελεύθερους επαγγελματίες που δήλωσαν αντίστοιχα εισοδήματα. Μόλις 119.000 έμποροι και βιομήχανοι δήλωσαν αντίστοιχα εισοδήματα ενώ μόλις 40.000 ελεύθεροι επαγγελματίες δήλωσαν εισόδημα από 12.000 ως 20.000 ευρώ το χρόνο.

Από τα απίστευτα στοιχεία των δηλώσεων είναι και το ποιοι δηλώνουν πλούσιοι. Δήλωσαν δηλαδή πάνω από 500.000 ευρώ το χρόνο εισόδημα.

Και πάλι πρώτοι είναι οι μισθωτοί και οι συνταξιούχοι! Δήλωσαν ότι έχουν έσοδα πάνω από 500.000 ευρώ 96 μισθωτοί και συνταξιούχοι, 48 ελεύθεροι επαγγελματίες, 47 έμποροι και βιομήχανοι, αλλά και 36 αγρότες.

Κάπως έτσι... λύνονται και οι απορίες όπως γιατί την πληρώνουν πάντα οι μισθωτοί και οι συνταξιούχοι... Η απάντηση είναι απλή. Στην Ελλάδα είσαι ό,τι δηλώσεις και με βάση τις δηλώσεις οι μισθωτοί και οι συνταξιούχοι είναι οι πλούσιοι!
Πηγή: newsit.gr


Parapona-Rodou

Σχόλια

  1. Ανώνυμος13/12/12 13:53

    “Τα Νεα” μια γνωστη εφημεριδα (απο κει ειναι το αρθρο) που μονιμα απο πισω της κρυβει αλλωτρια και υποπτα συμφεροντα για μια ακομη φορα ονοματιζει σαν κλεφτες ουσιαστικα ενα ποσοστο επαγγελματιων χωρις καμμια ευλογη αποδειξη για το αν τα πενιχρα εισοδηματα καποιων ειναι πραγματι πενιχρα.
    Για αλλη μια φορα παιζοντας το παιχνιδι των πολιτικων αυτη η εφημεριδα ριχνει το μπαλακι της καταστροφης στην φοροδιαφυγη κι οχι στην διεφθαρμενη κυβερνηση με τις προκλητικες σπαταλες τον απαραδεκτο πλουτισμο το μαυρο χρημα των λογαριασμων τους στο εξωτερικο και στις μιζες που παιρνουν απο κολοσσους σαν την ζημενς
    Κι οσο για τους μισθωτους που αναφερει με εισοδημα κατι λιγοτερο απο ενα εκατομυριο ευρω μας κανει να αναρωτιομαστε τι λογης μισθωτοι ειναι αυτοι αν οχι Golden Boys και ημετεροι ειδικοι συμβουλοι υπουργειων και τραπεζων.
    Ακομα και το οτι συνεχιζουν να υπαρχουν αυτοι οι προκλητικοι μισθοι σε καποιους “μισθωτους” αραγε δεν απασχολει κανεναν στην εφημεριδα ?
    Αιδως αργειοι !!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος13/12/12 16:26

      χαχχαχα τα πιστεύεις κιόλας αυτά που λες;;;;;;; Σοβαρέψου άνθρωπέ μου, ακόμη καιτώρα σχεδόν κανένας ελεύθερος επαγγελματιας δε κόβει ρημαδοαπόδειξη...είτε πας σε γιατρό, είτε σε δικηγόρο είτε σε σουβλατζίδικο...μόνο οι υπεραγορές κόβουν όπου οι έλεγχοι είναι σφιχτοί! Δε θα αναφερθώ σε εσένα προσωπικά γιατί είναι φανερό πως ανήκεις στην ίδια κοινωνική ομάδα...αλλα σκέψου πως είναι άλλο να μιλάς για κάποιους μισθωτούς με υπερβολικό μισθό( που ναι συμφωνω πως υπάρχουν) και άλλο για την πλειονοτητα των ελευθέρων επαγγελματιών....

      Διαγραφή
    2. Ανώνυμος14/12/12 10:23

      Κλέβουν ασύστολα το κράτος (οι πλειοψηφία όχι όλοι για να μην τσουβαλιάζουμε τους πάντες) και έχουν και το θράσος να τα λέμε και στα μούτρα μας, λες και εμείς δεν ξέρουμε φίλους, γνωστούς, συγγενής κ.λ.π. που δηλώνουν 5 ή 6.000 € έχουν 3 σπίτια 2 αυτοκίνητα μεγάλου κυβισμού και 6 στόματα να θρέψουν με τα ταξιδάκια τους και τα μαρκάτα ρούχα τους, και δεν τους ακουμπάει κανένας με φορολογικές πείνας και περιουσία πλούσιου.... έλεος πια και μεταξύ μας να κοροϊδευόμαστε... δεν λέει... άντε γιατί παρά έγινε το κακό.

      Διαγραφή
  2. Ανώνυμος13/12/12 13:56

    Ντροπή σας ελεύθεροι επαγγελματίες καταντήσατε την Ελλάδα σε αυτό το χάλι, και έχετε το θράσος να βρίζετε μισθωτούς και συνταξιούχους, την στιγμή που δηλώνετε 5.000 ή 6.000 και βγάζετε τα δεκαπλάσια, σας αξίζει αυτή η κυβέρνηση, επιτέλους να μπούνε τα πράγματα στην θέση τους. Να πληρώσετε κύριοι όπως πληρώνουν οι μισθωτοί και οι συνταξιούχοι όπως πληρώνω και εγώ που είμαι ιδιωτικός υπάλληλος..... και τα βγάζω πέρα με 650 το μήνα. Επιτέλους να σας αλλάξουν τα φώτα, να δείτε τι σημαίνει πείνα, να υποφέρετε όπως όλοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος13/12/12 17:05

      Εσύ ρε νομοταγή βολεμένε παπάρα των 650 ευρώ,πως ζεις με τόσα χρήματα;και επίσης αν βγάζεις μόνο 650 ευρώ μια ζωή αφορολόγητος θα είσαι. Πως μας λες λοιπόν ότι πληρώνεις κιόλας; Για να μην πω για τα επιδώματα που καρπώνεσαι εσύ και οι υπόλοιποι εξυπνάκηδες που δουλεύετε "μαύρα" αλλά επισήμως είστε άνεργοι και τα τσεπώνετε από 2 και 3 πλευρές; ; Άντε πλήρωσε μια φορά από την ίδια σου την τσέπη την αυτασφάλισή σου, το ΦΠΑ σου, τους φόρους σου, το ΔΗΦΟΔΩ σου, τον λογιστή σου, το παρεπιδημούντων σου, την έκτακτη εισφορά σου, το τέλος επιτηδεύματος σου, την φορολογία από το 1ο ευρώ κτλ. κτλ. και μετά έλα να μου πεις ποιος πληρώνει φόρους, ποιος "πεινάει" ποιος φοροδιαφεύγει και ποιος είναι στιγματισμένος μια ζωή φταίει δεν φταίει.. Κατάλαβες κύριε παπάρα; ε παπάρα !!!!!

      Διαγραφή
    2. Ανώνυμος14/12/12 10:14

      Πλήρωνε ρε τους φόρους σου κανονικά και άσε τα σάπια, σαχλαμαροκεφτε, κάτι σαν και σένα μας έφεραν στο τέλμα, κλέψε κλεψε.... ποια ήταν ρε η τελευταία φορά που έκανες ειλικρινή φορολογική δήλωση ή πότε έκοψες όλο το ποσο που έλαβες σε απόδειξη, που κόβεται μία στην 100 αποδείξεις και αυτή με τα μισα χρήματα, που δηλώνετε 5.000 και έχετε απο 2 αυτοκίνητα σπίτια και ακίνητα.... πλήνε το στρόμα σου με χλωρίνη προτού ξαναμιλήσεις για μισθωτούς και κυρίως συνταξιούχους που δίνουν και το αίμα του κόβουν απο το φαγητό τους και απο τα παιδιά τους για να πληρώσουν τέλη επιτηδεύματος, χαράτσια, ακόμα ρε βουτηρομπεμπε και τα φάρμακα τους απο τις τσέπες τους. Αντέ και καλά σας κάνουνε.... να τα κλείσετε όλα.....ολα....

      Διαγραφή
  3. Ανώνυμος13/12/12 15:17

    Ελληνάρες μου Πατριωτάρες μου. Επρεπε να έρθει το ΔΝΤ και η Μέρκελ για να βγει όλη η γύμνια μας στον αέρα. Φούχτελ προχώρα, σε θέλει όλη η χώρα!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος13/12/12 16:41

    ΜΑΖΙ ΤΑ ΦΑΓΑΜΕ και όσο και αν δεν θέλετε να το παραδεχτείτε ισχύει. Καλή χώνεψη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ανώνυμος13/12/12 18:25

    Διαίρει και βασίλευε. Δεν παίζει να είναι αλήθεια αυτά τα νούμερα.. Οκ αρκετοί κλέβουν είναι γνωστό, άλλοι δε δεν φοροδιαφεύγουν αλλά αντί να δηλώσουν κέρδη φροντίζουν να κάνουν παραπάνω έξοδα για να μην τα δώσουν στους φόρους, άλλοι ίσως βγάζουν τόσα λόγω των καιρών.. Δεν θέλω να βγάλω συμπεράσματα γιατί αυτά τα νούμερα είναι τρομακτικά (και ύποπτα αμέσως αμέσως) αλλά να κινηθούν αυτοί που πρέπει ώστε να παταχθεί αυτό το φαινόμενο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ανώνυμος13/12/12 18:57

    Μπράβο ρε σας πετάνε το τυράκι και δεν βλέπετε τη φάκα άντε βρε φαγωθητε μεταξύ σας αυτό θέλουν να τρωγομαστε μεταξύ μας για να μην ασχολούμαστε μαζί τους. Και έτσι να κάνουν ήρεμα τις σκατοδουλειες τους

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος14/12/12 08:57

      αυτό είναι φίλε/η κ εγώ το φωνάζω πολλές φορές ΠΟΛΥ ΣΩΣΤΟΣ

      Διαγραφή
  7. Ανώνυμος14/12/12 10:17

    Σωστό το σχόλιο, απλά υπάρχει και αυτό που λένε "αίσθηση κοινωνικού δικαίου" μια κάποια "ισοκατανομή των βαρών" μην πεθάνουμε τους μισθωτούς και τους συνταξιούχους.... για να ζήσουν οι υπόλοιποι.... έλεος.... πια....

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *