ροή ειδήσεων

Ανακλήσεις φαρμάκων

ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ ΟΤΑΝ ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ ΤΙΣ ΠΑΡΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΤΩΝ ΒΟΤΑΝΩΝ, ΠΟΥ ΣΗΜΕΙΩΤΕΟΝ ΕΧΟΥΝ ”ΚΛΙΝΙΚΕΣ” ΜΕΛΕΤΕΣ ΚΑΙ ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ ΓΙΑ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ 3000 ΧΡΟΝΙΑ.
ΕΝΩ ΣΤΑ ΦΑΡΜΑΚΑ ΠΟΥ...
(ΕΧΟΥΝ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ 100 ΧΡΟΝΙΑ) ΕΦΑΡΜΟΓΗ, ΕΧΟΥΝ ΑΠΟΛΥΤΗ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ.
ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΠΛΗΡΗ ΠΛΥΣΗ ΕΓΚΕΦΑΛΟΥ ΜΕ ΙΣΧΥΡΑ ΑΠΟΡΥΠΑΝΤΙΚΑ.

Όταν σκέφτεστε μία φαρμακευτική εγκατάσταση ,μπορείτε να φανταστείτε εργαζόμενους με λευκές ποδιές εργαστηρίου, προστατευτικές μάσκες προσώπου και γάντια, που εργάζονται σε φρέσκα καθαρά, αεροστεγή εργαστήρια επεξεργασίας.
Μερικές απ ‘αυτές, ενδεχομένως, πραγματικά να μοιάζουν με αυτή την περιγραφή. Αλλά φαίνεται ότι μερικοί από αυτούς φέρνουν πιο κοντά σε ομοιότητα σε εργένικο σπίτι Σάββατο βράδυ.
Πριν από λίγες ημέρες η Pfizer ανακάλεσε εκατομμύρια πακέτα χαπιών ελέγχου γεννήσεων που μπορεί να περιείχαν ανεπαρκείς δόσεις. Ωχ!

Κανείς δεν φαίνεται να γνωρίζει πόσο καιρό οι πελάτες θα μπορούσαν να είχαν λάβει τα χαμηλής δόσης χάπια.
Σε αυτή την ανάκληση, η ασφάλεια δεν ήταν το θέμα (εκτός και αν μετρήσετε την έκθεση σε μελλοντικές λερωμένες πάνες). Αλλά η ασφάλεια ήταν ένα σημαντικό ζήτημα πριν από τέσσερα χρόνια με το Ortho Evra-αυτοκόλλητο για έλεγχο γεννήσεων της Johnson & Johnson.
Φαίνεται ότι τα στελέχη της εταιρείας γνώριζαν ότι η δόση των οιστρογόνων του αυτοκόλλητου ήταν πολύ υψηλότερο από ό, τι ισχυρίζονταν, θέτοντας σε κίνδυνο τις γυναίκες από εγκεφαλικά επεισόδια και καρδιακές προσβολές.
Πολλαπλοί θάνατοι αποδόθηκαν σε αυτό το “λάθος”.
Δύο χρόνια αργότερα, ξεκινήσαμε για να ανακαλύψουμε ότι πολλά προϊόντα της Johnson & Johnson ήταν εφιάλτες από άποψη ασφαλείας.
Το 2010, η J & J ανακάλεσε τα Tylenol, Motrin, Zyrtec και Benadryl για παιδιά και βρέφη. Η FDA ανέφερε ότι ακόμα και μετά από πολλά παράπονα από πελάτες για στίγματα στα φάρμακα, η J & J δεν έδωσε συνέχεια με ν έρευνα.
Υπήρχε επίσης ένα πιθανό πρόβλημαεπιμόλυνσης με βακτήρια σε αυτά τα προϊόντα. Σύμφωνα με την FDA, κάποιοι στην J & J γνώριζαν για την πιθανή μόλυνση, αλλά επέτρεψαν το φάρμακο να χρησιμοποιείται ούτως ή άλλως.
Αργότερα, το 2010, η J & J Acuvue προϊόν φακών επαφής ανακλήθηκε λόγω παρουσίας ιχνών οξέος, κάποια από τα Tylenol προϊόντα ανακλήθηκαν, διάφορα υγρά προϊόντα Mylanta ανακλήθηκαν, και σωματίδια από ξύλο και μέταλλο βρέθηκαν σε ορισμένες παρτίδες του Rolaids.
Την ίδια χρονιά,η GlaxoSmithKline πλήρωσε $ 750.000.000 για τον συμβιβασμό σε ποινικές και αστικές καταγγελίες που απέρρεαν από τα προβλήματα της σε μεγάλο εργοστάσιο παραγωγής της στο Πουέρτο Ρίκο όπου τα Paxil, το Avandia, Tagamet και άλλα καλοπληρωμένα φάρμακα παρασκευάζονταν. Οι New York Times ανέφεραν ότι το εργοστάσιο ήταν «άφθονο με μόλυνση” για χρόνια.
Η Pfizer, Johnson & Johnson, GlaxoSmithKline – αυτοί οι τρεις διεθνείς κολοσσοί των φαρμάκων έχουν πλέον ενταχθεί στη Novartis.
Μόλις πριν από λίγες ημέρες, η Novartis ανακάλεσε πολλές παρτίδες Excedrin, Bufferin, το Gas-Χ, και NoDoz λόγω πιθανής επιμόλυνσης με άλλα φάρμακα της Novartis, όπως το ισχυρό παυσίπονο Percocet. Το εργοστάσιο της Νεμπράσκα, όπου γίνονταν αυτά τα φάρμακα έχει κλείσει.
Όλα αυτά τα αδικήματα είναι αρκετά άσχημα. Το χειρότερο είναι ότι σε αρκετές από αυτές τις περιπτώσεις οι επιθεωρητές της FDA εξέδωσαν προειδοποιήσεις που αρχικά αγνοήθηκαν. Και αυτά είναι μόνο τα περιστατικά που γνωρίζουμε. Μπορείτε να είστε σίγουροι ότι και άλλες ανεξέλεγκτες φρικιαστικές μολύνσεις συμβαίνουν εκεί έξω αυτή τη στιγμή.
Ξέρετε, είναι ειρωνικό, αλλά αρχίζω να πιστεύω ότι οι παρενέργειες που μουρμουρίζουν στο τέλος των διαφημίσεων μπορεί στην πραγματικότητα να καταλήγουν να είναι τα ασφαλέστερα πράγματα για αυτά τα φάρμακα.
Ευαγγέλου Μαριάννα
ΠΗΓΗ
hsionline.com

Parapona-Rodou

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *