ροή ειδήσεων

«Γιατί ο κόσμος δεν τελείωσε... χτες»! Βίντεο της Nasa καταρρίπτει τους μύθους για το επερχόμενο «τέλος του κόσμου»

Με το θέμα της επερχόμενης «συντέλειας του κόσμου» και τους μύθους που μιλούν για το ημερολόγιο των Μάγια, αποφάσισε να ασχοληθεί η Διαστημική Υπηρεσία των ΗΠΑ.
Η απάντηση της Nasa δίνεται τόσο με τη μορφή κειμένου, όσο και με ένα πρωτότυπο βίντεο... που υπονοεί ότι ο θεατής το παρακολουθεί στις 22 Δεκεμβρίου, δηλαδή μία μέρα μετά του υποτιθέμενου «τέλους του κόσμου».

Το βίντεο τιτλοφορείται «Γιατί ο κόσμος δεν τελείωσε χτες» και στην περιγραφή που το συνοδεύει, διαβάζουμε: «Η Nasa είναι τόσο σίγουρη ότι ο κόσμος δεν θα τελειώσει στις 21 Δεκεμβρίου του 2012, που ήδη κυκλοφόρησε ένα βίντεο για την επόμενη μέρα».

Στο βίντεο, που μπορείτε να δείτε παρακάτω, ο John Carlson, διευθυντής του κέντρου για την Αρχαιοαστρονομία , προσπαθεί να ανασκευάσει την παρεξήγηση που δημιουργήθηκε για το ημερολόγιο των Μάγια.

«Το όλο πράγμα ήταν μια παρανόηση, εξ αρχής. Το ημερολόγιο των Μάγια δεν τελειώνει στις 21 Δεκεμβρίου, και δεν υπήρχαν προφητείες που να προβλέπουν το τέλος του κόσμου, αυτή την ημέρα», σημειώνει χαρακτηριστικά ο Carlson.

Από την άλλη, στην επίσημη ιστοσελίδα της Nasa υπάρχει σελίδα αφιερωμένη ειδικά στις συχνές ερωτήσεις για το τέλος του κόσμου. Εκεί η διαστημική υπηρεσία δίνει επιστημονικές απαντήσεις σε ερωτήματα όπως «εάν το ημερολόγιο των Μάγια τελειώνει το Δεκέμβρη του 2012», «εάν οι πλανήτες θα μπορούσαν να ευθυγραμμιστούν με ένα τρόπο που θα επηρέαζε τη Γη».

Επιπλέον, εξηγεί ποιες είναι οι πιθανότητες μιας σύγκρουσης με μετεωρίτης και οι κίνδυνοι από μια ηλιακή καταιγίδα.

Χαρακτηριστική είναι η απάντηση στο πρώτο ερώτημα περί απειλών για τη Γη το 2012 και ιστοτόπων που μιλούν για τη συντέλεια το Δεκέμβριο:

«Ο κόσμος δεν θα τελειώσει το 2012. Ο πλανήτης μας τα πηγαίνει καλά για περισσότερα από 4 δισ. χρόνια και οι σοβαροί επιστήμονες παγκοσμίως δεν γνωρίζουν για καμία απειλή που σχετίζεται με το 2012».

Δείτε το βίντεο που δημοσίευσε η Nasa…



πηγή

Parapona-Rodou

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *