ροή ειδήσεων

Ο Άρειος Πάγoς απέρριψε το αίτημα Στουρνάρα και ΔΕΗ


Εξακολουθεί να ισχύει η απόφαση του διοικητικού Πρωτοδικείου της Αθήνας που απαγορεύει από τη ΔΕΗ να εισπράττει το χαράτσι στα ακίνητα. Ο Άρειος Πάγoς απέρριψε το αίτημα Στουρνάρα και ΔΕΗ, να...


εκδοθεί προσωρινή διαταγή που να απαγορεύει την εκτέλεση της επίμαχης απόφασης μέχρι να εκδοθεί η τελική απόφαση σε αίτημα αναστολής εκτέλεσης που συζητείται αύριο από το ανώτατο δικαστήριο.
Το σκεπτικό της απόφασης:

Α. Στην αίτηση γίνεται αναφορά σε απώλεια εσόδων ύψους ενός δις ευρώ. Τούτο όμως ως κίνδυνος μνημονεύεται εντελώς αόριστα χωρίς ειδικότερη σύνδεση με τη ΔΕΗ αλλά και χωρίς ανάλυση του παραπάνω ποσού έστω και στοιχειωδώς ώστε να καταστεί δυνατόν να πιθανολογηθεί ο σχετικός κίνδυνος.
Β. Δεν εξηγείτε γιατί η ζημία είναι μη επανορθώσιμη αφού η απλή αναφορά σε μη εξεύρεση του σχετικού ποσού από άλλες πηγές δεν αιτιολογείτε ούτε οι πηγές προσδιορίζονται .
Γ. Ουδόλως εκτίθεται αν είναι δυνατή η όχι η είσπραξη του παραπάνω ποσού μέσω άλλης διαδικασίας είσπραξής του και όχι αποκλειστικά μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ ώστε να κριθεί η σχετική βλάβη του αιτούντος.
Δ. Σε κάθε περίπτωση η αίτηση αναστολής εκτελέσεως και ισχύος της απόφασης του Πολυμελούς Πρωτοδικείου έχε προσδιοριστεί άμεσα προς εκδίκαση στις 18.12.2012.
Κατά ταύτα είναι πρόδηλο πως ουδεμία ζημία και δη μη ευχερώς αναστρέψιμη μπορεί να επέλθει μέχρι τότε αλλά και μέχρι έκδοσης της απόφασης του σχετικού πολιτικού τμήματος που συνεδριάζει σε συμβούλιο ο οποίος κατά τα κρατούντα είναι συντομότατος.
newsit

Parapona-Rodou

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *