ροή ειδήσεων

Το Ιράν απειλεί με παγκόσμιο πόλεμο εάν η Τουρκία εγκαταστήσει πυραύλους Patriot


Η προγραμματισμένη ανάπτυξη πυραύλων Πάτριοτ στα σύνορα Τουρκίας - Συρίας από τις δυνάμεις του ΝΑΤΟ, θα μπορούσε να οδηγήσει σε "παγκόσμιο πόλεμο", ο οποίος θα παρέσυρε και την Ευρώπη, δήλωσε ο επικεφαλής των ιρανινών ενόπλων δυνάμεων...


"Ο καθένας από αυτούς τους Πάτριοτ είναι μία μαύρη κηλίδα στον παγκόσμιο χάρτη και προορίζεται για την πρόκληση παγκόσμιου πολέμου. Σχεδιάζουν έναν παγκόσμιο πόλεμο και αυτό είναι πολύ επικίνδυνο για το μέλλον της ανθρωπότητας και το μέλλον της ίδιας της Ευρώπης", είπε ο Χάσαν Φιρουζαμπαντί.

Η Τουρκία είχε ζητήσει την ανάπτυξη των εν λόγω πυραύλων τον Νοέμβριο καθώς διερευνούσε τρόπους προκειμένου να περιορίσει τα επεισόδια βίας που είχαν ως αποτέλεσμα πολλά θύματα σε πόλεις στα σύνορά της με τη Συρία.

Οι Γερμανοί βουλευτές της Μπούντεσταγκ ενέκριναν πάντως με μεγάλη πλειοψηφία την αποστολή πυραύλων Πάτριοτ στην Τουρκία στο πλαίσιο αποστολής του ΝΑΤΟ.

Με εξαίρεση το αριστερό κόμμα Die Linke, το σύνολο των Γερμανών βουλευτών ψήφισαν υπέρ της αποστολής των πυραύλων. Όπως αναφέρει το ΑΜΠΕ, η αποστολή προβλέπεται να διαρκέσει ως τις 31 Ιανουαρίου 2014, με την πιθανότητα να ολοκληρωθεί νωρίτερα, αν το επιτρέψει η κατάσταση.

Οι γερμανικοί πύραυλοι Πάτριοτ θα αναπτυχθούν στην πόλη Καχραμανμαράς, στη νότια Τουρκία, περίπου 100 χιλιόμετρα από τα συριακά σύνορα, και θα είναι σε επιχειρησιακή ετοιμότητα στις αρχές Ιανουαρίου 2013.

Πάντως, όπως είχε υπογραμμίσει την προηγούμενη εβδομάδα ο Γερμανός υπουργός Άμυνας Τόμας ντε Μεζιέρ, οι Πάτριοτ δεν μπορούν "σε καμία περίπτωση να χρησιμοποιηθούν για την επιβολή ή την επιτήρησης μιας ζώνης αεροπορικού αποκλεισμού πάνω από το συριακό έδαφος ή για άλλες επιθετικές ενέργειες".
news247


Parapona-Rodou

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *