ροή ειδήσεων

SPIEGEL: ΣΥΜΜΟΡΙΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΟΣ Η DEUTSCHE BANK!!!


ΝΑ ΠΟΙΟΙ ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΝ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!
Εκτενέστατο άρθρο «κόλαφο» για την πανίσχυρη γερμανική τράπεζα Deutsche Bank δημοσίευσε το κορυφαίο περιοδικό Spiegel. Η Deutsche Bank υπήρξε στο παρελθόν η επιφανέστερη και πλέον «υπερήφανη» τράπεζα της Γερμανίας. Σήμερα όμως,...
σημειώνουν οι συντάκτες που υπογράφουν το πολυσέλιδο αφιέρωμα, ο τραπεζικός κολοσσός έχει έλθει αντιμέτωπος με «μυριάδες» έρευνες, με νομικά προβλήματα, με σκάνδαλα και με κατηγορίες για παρανομίες.

Και το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι, ότι μολονότι η νέα ηγεσία του τραπεζικού ομίλου έχει υποσχεθεί «μια καινούργια αρχή», υπάρχουν πολλά υψηλόβαθμα στελέχη είναι επίσης «σημαδεμένοι» από τα σκάνδαλα.

Το άρθρο ξεκινά με αναφορά στην πρωτοφανή επιδρομή που έκαναν εισαγγελικές αρχές την περασμένη εβδομάδα στα "ψηλά πατώματα" των ανώτατων διοικητικών θέσεων στα κεντρικά γραφεία της τράπεζας (στην οποία συμμετείχαν 20 αστυνομικά οχήματα και ένα ελικόπτερο).

Και αναφέρει συνεχίζοντας: «Η τράπεζα υπήρξε το απόλυτο σύμβολο της γερμανικής οικονομίας, ο θεσμός που καθόρισε την οικονομική δραστηριότητα στην χώρα και του οποίου τις συμβουλές ζητούσαν στα υψηλότερα κλιμάκια της κυβέρνησης. Τώρα όμως, αντιμετωπίζεται από τις αρχές ως «εγκληματική συμμορία».

Η τράπεζα κατηγορείται για φοροδιαφυγή, σε σχέση με τις χρηματιστηριακές ανταλλαγές συμβολαίων ρύπων, αλλά και επειδή δεν έχει καταγγείλει περιπτώσεις ξεπλύματος χρήματος και παρακώλυσης της δικαιοσύνης. Η σοβαρότητα της προσέγγισης των αρχών προκάλεσε έκπληξη, καθώς δείχνει ότι πλέον το Βερολίνο χάνει την υπομονή του με την Deutsche Bank».

Και το πρόβλημα αποκτά μεγαλύτερες διαστάσεις, εξαιτίας των προσώπων που εμπλέκονται στα σκάνδαλα, τονίζει το Spiegel: Εκτός από τον Jürgen Fitschen, τον έναν εκ των δύο CEO του τραπεζικού κολοσσού, περιλαμβάνονται στους κατηγορούμενους τόσο ο γενικός διευθυντής Stefan Krause όσο και δύο μέλη του εκτελεστικού συμβουλίου. Και αυτό δεν δημιουργεί καθόλου καλές προϋποθέσεις για την «καινούργια αρχή», που υπόσχεται η τράπεζα.
iskra.gr

Parapona-Rodou

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *