ροή ειδήσεων

Τσίπρας: Tο πρόβλημα του Δημοσίου δεν είναι ποσότητας αλλά ποιότητας!

Με τον τίτλο «Αλέξης Τσίπρας: Είμαστε η ελπίδα για αλλαγή» η εφημερίδα Guardian δημοσιεύει άρθρο για τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, φιλοξενώντας παράλληλα αποκλειστικές δηλώσεις του...

Στο άρθρο αναφέρεται ότι ο κ. Τσίπρας για λίγες ημέρες τον Ιούνιο κράτησε το μέλλον της Ελλάδας στα χέρια του και πως είναι πιθανό να το ξανακάνει το 2013.

«Χάσαμε τη μάχη αλλά όχι τον πόλεμο», λέει ο ίδιος χαρακτηριστικά αναφερόμενος στο αποτέλεσμα των τελευταίων εκλογών.

«Είμαστε η μεγάλη ελπίδα για αλλαγή. Και δεν θέλουμε μόνο να σταματήσουμε την καταστροφή, το λάθος φάρμακο. Θέλουμε και να αλλάξουμε την Ελλάδα. Οι σωστές διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις μπορούν να γίνουν μόνο από εμάς. Το πολιτικό περιβάλλον στην Ελλάδα ήταν ένας από τους λόγους που οδήγησαν στην κρίση. Χρησιμοποιούσαν το Δημόσιο για ψήφους!». Εντύπωση πάντως προκαλεί η δήλωση του στην εφημερίδα ότι το πρόβλημα του Δημοσίου δεν είναι ποσότητας αλλά ποιότητας!

Η δημοσιογράφος Helena Smith που υπογράφει το κείμενο τονίζει ότι η άνοδος του ΣΥΡΙΖΑ οφείλεται και στο «ρητορικό ταλέντο και το χάρισμα του Αλέξη Τσίπρα. Εκείνος θέλει την εξουσία και η λέξη εκλογές θα ακουστεί συχνά μέσα στο 2013».

Ο ίδιος εκτιμά: «Αυτή η κυβέρνηση δεν θα αντέξει πολύ» προσθέτοντας ότι οι «νεοφιλελεύθεροι πολιτικοί αντίπαλοί του έχουν αποτύχει οικτρά».

«Η Ελλάδα είναι μοναδική. Ακόμα και μετά την αναδιάρθρωση του χρέους, αυτό συνέχιζε να φουσκώνει. Και αυτό γιατί τα μέτρα που λαμβάνονται δεν προσφέρουν λύση, αντίθετα συμβάλλουν στο σπιράλ του οικονομικού θανάτου της χώρας. Ένα νέο haircut είναι αναπόφευκτο και θα γίνει μετά τις γερμανικές εκλογές» τονίζει ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ στον Guardian.

Η δημοσιογράφος αναφέρει ότι όσοι του ασκούν κριτική λένε πως ο Τσίπρας επενδύει στην καταστροφή. Τον αποκαλούν δημαγωγό, με γνώση σχολικού επιπέδου όσον αφορά τα οικονομικά θέματα, ενώ πολλοί τον παρομοιάζουν με τον Ανδρέα Παπανδρέου. Οσον αφορά την κυβέρνηση, αυτή τον θεωρεί όχι μόνο ανεύθυνο αλλά και επικίνδυνο, γράφει η κυρία Smith.

Η ρεπόρτερ κλείνει αναφέροντας ότι ο κ. Τσίπρας έχει αλλάξει τα τελευταία χρόνια και πια «βάζει νερό στο κρασί του». Αναφέρει τέλος ότι οι πρώτες γκρίζες τρίχες φάνηκαν στα μαύρα του μαλλιά, ενώ ο ίδιος έχει αλλάξει τα τζιν του με κοστούμια, ιταλικά πουκάμισα και σουέντ παπούτσια. Οσο για τα αγγλικά του, «προσπαθεί να τα βελτιώσει και είναι από τους λίγους πολιτικούς που δεν πήγαν σε ιδιωτικό σχολείο» γράφει η εφημερίδα. Ο Αλέξης Τσίπρας χαμογελώντας αναφέρει σχετικά: «Πλέον παρακολουθώ CNN και διαβάζω Guardian!»
Πηγή: protothema.gr


Parapona-Rodou

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *