ροή ειδήσεων

Στις 15 προβληματικές περιοχές του πλανήτη η Ελλάδα το 2012

Στη 14η θέση της λίστας των «προβληματικών» περιοχών του πλανήτη για το 2012, λόγω των προκλήσεων που αντιμετώπισε στον τομέα της Οικονομίας, βρίσκεται η Ελλάδα...
Στις «προβληματικές» περιοχές, οι οποίες απασχόλησαν την επικαιρότητα κατά το προηγούμενο έτος, αναφέρεται πολυσέλιδο ρεπορτάζ του Γούλφγκανγκ Ντέπνερ (Wolfgang Depner) για το τριμηνιαίο περιοδικό «Διπλωματικός και Διεθνής Καναδάς», με τίτλο «Τα καυτά σημεία του κόσμου». Το ρεπορτάζ αριθμεί 15 από αυτές τις περιοχές.

Στο άρθρο επισημαίνεται, ότι με αφορμή την ελληνική κρίση, η ΕΕ θα πιεστεί περισσότερο, είτε προς την κατεύθυνση της περαιτέρω ομοσπονδοποίησης, είτε προς την κατεύθυνση της ενίσχυσης των φυγόκεντρων τάσεων.

Υπογραμμίζεται, ότι η Ελλάδα και ιδιαίτερα οι πολίτες της «κατάπιαν τη μία μετά την άλλη αναξιοπρέπεια, και η καθεστηκυία πολιτική τάξη μαζί με μία ευρύτερη κουλτούρα διαφθοράς και φοροδιαφυγής, είναι, εν πολλοίς, υπεύθυνοι για την κατάσταση του ελληνικού κράτους».

Τονίζεται, δε, ότι οι Έλληνες πολίτες, οι οποίοι υπέστησαν τη λιτότητα, όπως αυτή έχει διαπιστωθεί από τη διεθνή κοινότητα, χρειάζονται κάποιες εξηγήσεις αλλά και κατανόηση. Ο αρθρογράφος σημειώνει πως αν δεν υπάρξει κατανόηση προς τον ελληνικό λαό θα ενισχυθούν πολιτικές επιλογές, οι οποίες είναι ακραίες, κάνοντας αναφορά στην αύξηση των φασιστικών μορφωμάτων στη χώρα.

Parapona-Rodou

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *