ροή ειδήσεων

Έρχονται 150.000 «τσεκ» με το επίδομα πετρελαίου

Να «ζεστάνει» κάπως τα νοικοκυριά που πλήρωσαν από την τσέπη τους τον αυξημένο ειδικό φόρο κατανάλωσης στο πετρέλαιο θέρμανσης, επιχειρεί το υπουργείο Οικονομικών. Τις επόμενες μέρες και μέχρι τέλος Ιανουαρίου υπολογίζεται να ταχυδρομηθούν στους... δικαιούχους τα ειδοποιητήρια με τα οποία θα πιστωθούν συνολικά 15 εκατ. ευρώ στους λογαριασμούς τους, για τις ποσότητες που αγόρασαν έως τα μέσα Ιανουαρίου.

Περίπου 150.000-160.000 δικαιούχοι εκτιμάται πως θα λάβουν σαν επιστροφή φόρου από περίπου 100-150 ευρώ ο καθένας. Ήδη στα τέλη Δεκεμβρίου άλλοι 50.000 δικαιούχοι είχαν μοιραστεί συνολικά 6,5 εκατ. ευρώ. Συνολικά υπολογίζεται ότι σχεδόν 250.000 καταναλωτές υπέβαλαν αίτηση για να λάβουν την επιστροφή φόρου, αλλά λόγω των κριτηρίων αποκλείεται ο ένας στους τέσσερις.

Σε κάθε περίπτωση πάντως, ο συνολικός αριθμός των δικαιούχων παραμένει υποδεκαπλάσιος των αρχικών υπολογισμών σύμφωνα με τους οποίους το επίδομα θα ελάμβαναν 3-4 εκατ. δικαιούχοι. Φαίνεται δηλαδή ότι παρά τα «κρύα» του Δεκεμβρίου ή των αρχών Ιανουαρίου, ελάχιστοι επιμένουν να αγοράζουν πετρέλαιο θέρμανσης για να ζεσταθούν ή αγοράζουν μικροποσότητες ελλείψει χρημάτων ή επειδή είχαν «αποθεματοποιήσει» πετρέλαιο από την περασμένη άνοιξη, στις συγκριτικά χαμηλές τιμές που πωλείτο τότε.

Το σύστημα υποδοχής των αιτήσεων πάντως, που έχει στηθεί στην ΓΓΠΣ, βρίσκεται πλέον σε λειτουργία. Το επίδομα θα φτάνει έως 840 ευρώ (για ορεινές περιοχές της Βορείου Ελλάδος) και στόχος είναι πλέον να κατατίθεται μέσα σε 20 μέρες από την αγορά του στους τραπεζικούς λογαριασμούς.

Σε κάθε περίπτωση, το επίδομα θέρμανσης είναι αφορολόγητο, δεν υπόκειται σε καμιά είδους παρακράτηση και δεν μπορεί να κατασχεθεί, ούτε συμψηφίζεται με τυχόν οφειλές του δικαιούχου προς το Ελληνικό Δημόσιο.

Parapona-Rodou

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *