ροή ειδήσεων

Μειωμένα μπόνους σχεδιάζουν οι τράπεζες έπειτα από ένα δύσκολο 2012

Σημαντικά μειωμένα, σε σχέση με το 2011, αναμένεται να είναι τα χρήματα που θα προσφέρουν ως μπόνους στα στελέχη τους οι μεγαλύτερες τράπεζες, καθώς ο χρηματοπιστωτικός κλάδος εξακολουθεί να βρίσκεται υπό πίεση από τον πολιτικό κόσμο και να κρίνεται στο δικαστήριο του λαϊκού αισθήματος....

Η εικόνα του τραπεζικού τομέα δε βελτιώθηκε ιδιαίτερα κατά το 2012, καθώς διάφορα πολύκροτα σκάνδαλα, όπως η χειραγώγηση του επιτοκίου διατραπεζικού δανεισμού LIBOR, αμαύρωσαν εκ νέου την εικόνα του κλάδου.

Υπό αυτές τις συνθήκες, σύμφωνα με πληροφορίες του πρακτορείου Reuters, που δημοσιεύει το skai.gr, τα περισσότερα Ευρωπαϊκά χρηματοπιστωτικά ιδρύματα πιθανότατα θα περικόψουν τις χρηματικές αμοιβές έως και 30% σε σχέση με το 2011, ενώ παράλληλα αλλάζει και η δομή των ανταμοιβών, καθώς οι εποπτικοί θεσμοί απαιτούν τη μείωση των επιβραβεύσεων που δίνονται εύκολο κέρδος και βραχυπρόθεσμες κινήσεις.

Ενδεικτικό παράδειγμα αποτελεί η τράπεζα Barclays, η οποία έθεσε ως ανώτατο όριο για τα χρηματικά μπόνους του 2011 τις 65.000 λίρες στερλίνες. Παρόμοιοι περιορισμοί αναμένεται να επιβληθούν και για το 2012.

Αντίθετα, δεν αποκλείεται να αυξηθούν τα μπόνους που δίνονται υπό τη μορφή διάφορων περιουσιακών στοιχείων «υψηλού ρίσκου», ως αντιστάθμισμα για τη μείωση των χρηματικών ανταμοιβών.


Parapona-Rodou

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *