ροή ειδήσεων

Το ίντερνετ «έκλεισε» τα 30!

Την Πρωτοχρονιά του 1983 η ARPANET αποφάσισε και επισήμως να αντικαταστήσει το πρωτόκολλο NCP (Network Control Protocol) με το διαδεδομένο...
μέχρι και σήμερα πρωτόκολλο TCP/IP (Transmission Control Protocol and Internet Protocol), μετατρέποντας το τότε δίκτυο, στο ίντερνετ που γνωρίζουμε σήμερα.

Μπορεί η ιδέα του ίντερνετ να υπήρχε από τις αρχές του 1960, όμως αυτή η αλλαγή σηματοδότησε τη μετατροπή του σε αυτό που γνωρίζουμε σήμερα και βοήθησε στην ευρεία εξάπλωσή του.

Η ανάγκη προέκυψε επειδή το NCP πρωτόκολλο είχε αρκετούς περιορισμούς, με σημαντικότερο ένα όριο στον αριθμό υπολογιστών που μπορούσαν να είναι συνδεδεμένοι ταυτόχρονα.

Εκείνη την εποχή η ARPANET είχε συνολικά 1.000 υπολογιστές όμως ήταν ξεκάθαρη η ανάγκη να δημιουργηθεί ένα πρωτόκολλο, το οποίο θα μπορούσε να «φιλοξενήσει» ένα πολύ μεγαλύτερο και πιο περίπλοκο δίκτυο.

Το πρωτόκολλο TCP/IP δημιουργήθηκε από τους Vint Cerf και Robert Kahn, με τους δύο να εργάζονται στο συγκεκριμένο πρότζεκτ για περισσότερα από δέκα χρόνια.

Αργότερα, το 1989, ο Άγγλος Tim Berners-Lee χρησιμοποίησε το πρωτόκολλο των Cerf και Kahn και δημιούργησε το δημοφιλές πλέον σύστημα World Wide Web.
tro-ma-ktiko

Parapona-Rodou

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *