ροή ειδήσεων

ΜΕΓΑ ΘΑΥΜΑ ΤΗΣ ΘΕΑΣ ΑΘΗΝΑΣ ΣΤΟ ΝΗΣΙ ΤΗΣ ΡΟΔΟΥ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΤΟΥ 490 πχ

Όλο το ιστορικό
Όταν οι Πέρσες το "καλοκαίρι" του 490με 491 έκαναν τις εκστρατείες τους για να καταλάβουν την Ελλάδα, ο Δαρείος έστειλε το στρατηγό Δάτι στη Ρόδο ζητώντας «Γη και Ύδωρ» η Ρόδος έπεσε στα χέρια των Περσών μετά από σκληρές μάχες.
Όμως υπήρχε και το βασίλειο της Λίνδου που έπρεπε να υποδουλώσουν για να
ολοκληρώσουν την εκστρατεία, ως αναμενόμενο οι Λινδιοι...

...η συνέχεια στο eleusisdiagoridon.blogspot.gr


Parapona-Rodou

Σχόλια

  1. Ανώνυμος12/1/13 04:14

    Έλα κόσμε να πάρεις....και νερό καματερού έχω που τα γιατρεύει όλα,έλα σου έλα λέω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος12/1/13 08:20

    Και φραπελιά επίσεις...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος12/1/13 12:22

    Προς τον φίλο που ανέβασε το άρθρο. Φίλε μου! Η Πατρώα θρησκεία των ελλήνων δεν έχει καμία σχέση ούτε με θαύματα εξ ουρανού ούτε με εικονολαγνεία, εικόνες που δακρύζουν και πολλά άλλα ευρήματα των ασπαστών της εβραϊκής μυθολογίας για να κάνουν το φτωχό εν το πνεύματι ποίμνιο τους να είναι προσηλομένο στην σκοτεινή τους κατεύθυνση. Η Πατρώα θρησκεία, είναι μια φιλοσοφική θρησκεία που έχει ως βάση τον άνθρωπο και την ανάπτυξη των αρετών του. Η θεά Αθηνά δεν είναι μια θεότητα που έρχεται από τον ουρανό για να κάνει θαύματα. Είναι η προσωποποίηση της δύναμης της γνώσης και της σοφίας με την οποία ο άνθρωπος μπορεί να κάνει θαύματα. Ας μην πέφτουμε λοιπόν στην παγίδα και να παρουσιάζουμε τους έλληνες θεούς σαν τον εβραιόφερτο. Εμείς τιμούμε τους θεούς ως προσωποποιημένες μορφές των αρετών και της φύσης, ακολουθώντας τον δρόμο εκείνων των αρετών και σεβόμενοι την φύση. Δεν λατρεύουμε ούτε αγάλματα ούτε εικόνες και πολύ περισσότερο δεν περιμένουμε από αυτά να μας σώσουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος12/1/13 12:28

      Να σφάξουμε και κανένα αρνάκι, να δώσουμε και λίγο σιτάρι ως δώρα στους ιερείς της Αθηνάς για να τα δώσει στην ίδια, α ναι δεν ηξερα ότι οι εβραίοι είναι χριστιανοί!

      Διαγραφή
    2. Ανώνυμος12/1/13 13:12

      Αν και το σχόλιο δεν πήγαινε για σένα, μιας και που πετάχτηκες λοιπόν, ας σου απαντήσω στην πολύ ρηχή σου τοποθέτηση. Τι σε ενοχλεί αν κάποιοι κάποτε έκαιγαν ή άφηναν λίγο σιτάρι σε κάποιο ελληνικό ναό; Και πείσεις τι σε ενοχλεί αν έσφαζαν και κανένα αρνί προς τιμή της θεάς. Εμένα πάντος δεν με ενοχλεί που και εσύ σφάζεις αρνιά το Πεσάχ (κοινός Πάσχα) ούτε που αφήνεις στις εκκλεισίες από χρήματα για κεριά μέχρι και περιουσίες ολόκληρες για να πας στο παράδεισο, όπως και λάδια, πίτες, τάματα κλπ. Ούτε με ενοχλεί ακόμα που αγοράζεις και σκούπες για να σκουπίσεις τον ναό του πανορμίτη. Την επόμενη φορά λοιπόν που θα μπουσουλήσεις κάτω από το λουλουδοστολισμένο τραπέζι που λες επιτάφιο ή που θα πας μπουσουλόντας για τάμα στην Τήνο, σκέψου πως μπορεί οι Εβραίοι να μην είναι χριστιανοί αλλά ο Γεσούας ή Ιησούς όπως τον λες, ήταν Εβραίος και μάλιστα την είχε δει και ως βασιλιάς των Ιουδαίων. Τουλάχιστον αυτά γράφουν οι απόστολοι σας.

      Διαγραφή
    3. Ανώνυμος12/1/13 13:53

      Φίλε 12/1/13 12:22 μ.μ.

      Όπως βλέπεις τα κατακάθια υπάρχουν παντού , χαράς την υπομονή σου που ανοίγεις και διάλογο

      Διαγραφή
    4. Ανώνυμος12/1/13 15:20

      Και τα τρόφιμα που έκαναν θυσίες οι σπονδές οι αρχαίοι μας πρόγονοι, δεν κατέβαινε η Αθηνά να τα πάρει, αλλά μοιράζονταν στους φτωχούς. Ορθόδοξος είμαι και δεν έχω δει ποτέ παπά να κάνει κάτι παρόμοιο. Για τόλμησε σε μια εκκλησία να πάρεις παραπάνω άρτο ή να πάρεις αν δεν έχει κοινωνήσει. Θα πέσουν να σε φάνε.

      Διαγραφή
    5. Ανώνυμος12/1/13 15:22

      Ακόμη διορθώστε την χρονολογία στο άρθρο. Αν ήταν το καλοκαίρι του 490, ήταν 490 με 489 πΧ. Κι όχι 491. Τουλάχιστον μάθετε τα στοιχειώδη αφού πιστεύετε σε αυτό, κάντε το σωστά.

      Διαγραφή
  4. Ανώνυμος12/1/13 16:23

    Κύριοι ηρεμείστε, ΄μην τσακώνεστε άδικα χωρίς να έχετε διαβάσει Πυθαγόρα, Πλάτωνα και Σωκράτη. Ακόμα και αυτοί πίστευαν στον ένα και μοναδικό ΑΓΝΩΣΤΟ θεό στον οποίο μάλιστα είχαν αφιερώσει και έναν ναό στην Ακρόπολη, καθώς όπως έλεγαν οι αρχαίοι ημών φιλόσοφοι, "η ένοια του θεού είναι άπιαστη από τον ανθρώπινο νου". Τώρα εμείς οι "μορφωμένοι" και προοδευτικοί ανά την υφήλιο, αλληλοσκοτωνόμαστε και καυγαδίζουμε για.... μαρουλόφυλλα. Απόδειξη οι εκατοντάδες θρησκείες και σέκτες τους ανά τον κόσμο. Από ότι έχω ως τώρα καταλάβει, απλώς η ΘΡΗΣΚΕΙΑ διχάζει και διαχωρίζει τους ανθρώπους αντί να τους ενώνει. Μήπως ευτυχέστεροι είναι αυτοί που δεν πιστεύουν σε τίποτα και δεν "τσακώνονται" για την ταμπακιέρα? Λέω, μήπως! Γιατί έχει πολλά λευτά η υπόθεση. Μια ματιά στις εκκλησίες του Βατικανού για παράδειγμα ή και αλλού θα σας πείσει πόσα χρήματα διακυβεύονται πίσω από μια θρησκεία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ανώνυμος12/1/13 16:28

    Οσο για το αρνάκι και το σιτάρι που κάποιος αμόρφωτος υπαινίσσεται κοροϊδευτικά, να του θυμίσω ότι τα ΚΟΛΛΙΒΑ είναι από σιτάρι, μια συνήθεια που πήραν οι Χριστιανοί από τους Εθνικούς, όπως και τα εξαπτέρηγα, το θυμίαμα κτλ, κτλ.......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ανώνυμος14/1/13 13:12

    ΕΣΣΕΤΑΙ ΗΜΑΡ ΜΟΝΟ ΑΥΤΟ ΣΤΟΥΣ ΡΩΜΙΟΥΣ ΤΙ ΝΑ ΠΕΙΣ ΕΙΔΑΜΕ ΤΙ ΕΛΛΑΔΑ ΕΙΧΑΜΕ ΤΟΤΕ ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΩΛΟΛΑΤΡΕΣ ΟΠΩΣ ΜΑΣ ΑΠΟΚΑΛΕΙΤΕ ΚΑΙ ΠΩΣ ΤΗΝ ΚΑΤΑΝΤΗΣΑΤΕ ΟΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΤΑΛΙΜΠΑΝ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ανώνυμος14/1/13 13:13

    ΑΝΤΕ ΣΕ ΛΙΓΟ ΚΑΙΡΟ ΕΡΧΕΤΑΙ ΤΟ ΠΕΣΧΑ Η ΕΒΡΑΙΚΗ ΓΙΟΡΤΗ ΣΑΣ ΑΝΤΕ ΠΑΤΕ ΝΑ ΤΗ ΓΙΟΡΤΑΣΕΤΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Επειδή βλέπω να συνεχίζεται η απάτη που θέλει τον σωκράτη ακόλουθο του τριαδικού Γιαχβέ, εδώ η απάντηση.
    http://hellenismosheute.wordpress.com/2012/10/26/o-%CF%86%CE%B9%CE%BB%CF%8C%CF%83%CE%BF%CF%86%CE%BF%CF%82-%CF%83%CF%89%CE%BA%CF%81%CE%AC%CF%84%CE%B7%CF%82-%CE%BF%CE%B9-%CF%87%CF%81%CE%B9%CF%83%CF%84%CE%B9%CE%B1%CE%BD%CE%BF-%CE%B1%CF%80%CE%B1%CF%84/

    Όσον αφορά τους Ελληναράδες, που καθυβρίζουν τους εβραίους, τους λέω να διαβάσουν Ντέσνερ για να δούν πόσο Ρωμιοί είναι ακόμη, διότι ο Αντι-Ιουδαϊσμός αυτός προέρχεται απο τον Χριστιανισμό και εκφράστηκε απο τους "πατέρες " του. Δεν αφορά τον Ελληνισμό. Η θεά Αθηνά είναι όπως όλοι οι Θεοι οντότητα, αλλα Δύναμη (Σαλλούστιος, ΙΙ.), όχι προσωποποίηση ή σύμβολο της σοφίας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *