ροή ειδήσεων

Πρόστιμο 504 δολαρίων σε όποιον πετά σκουπίδια στο δρόμο!

Δυναμική εκστρατεία κατά των σκουπιδιών, καθώς και εκείνων δεν πείθονται και εξακολουθούν να πετούν τα αποτσίγαρά τους από τα...
παράθυρα των αυτοκινήτων -και όχι μόνο- ξεκινά εδώ και τώρα, με κύριο στόχο η Βικτώρια να είναι όχι μόνο ωραία, αλλά και πεντακάθαρη.

Ο πολιτειακός υπουργός Περιβάλλοντος, Ράιαν Σμιθ, δήλωσε ότι η νέα στρατηγική αποβλέπει στο να μην υπάρχουν σκουπίδια στους δρόμους, στα πάρκα και στις πλαζ και να εξοικονομηθούν 78 εκατ. δολάρια που δαπανούνται ετησίως για τον καθαρισμό της πολιτείας. Η διαφημιστική εκστρατεία παροτρύνει, επίσης, τους πολίτες να έχουν τα μάτια τους ανοιχτά και να θεωρούν καθήκον τους να δηλώνουν στις αρχές τους παραβάτες.

Κάθε χρόνο, τα σκουπίδια που μαζεύονται από τους δρόμους τα πάρκα, τις πλαζ και αλλού ανέρχονται σε 14.500 τόνους, ποσό που αναλογεί σε 3 κιλά ανά άτομο στη Βικτώρια.

Σημειώνεται ότι η κυβέρνηση διπλασίασε πρόσφατα τα πρόστιμα σε 504 δολάρια, σε όποιον πετά σκουπίδια, η νέα δε στρατηγική συμπεριλαμβάνει ένα σχέδιο, σύμφωνα με το οποίο οι δήμοι θα έχουν το δικαίωμα να επιβάλουν πρόσθετα, επιτόπου πρόστιμα στους παραβάτες.

Χαρακτηριστικό των αυστηρότερων μέτρων για την πάταξη των σκουπιδιών στη Βικτώρια, είναι και το γεγονός ότι ορισμένοι δήμοι θα προμηθεύσουν φιλανθρωπικούς οργανισμούς με φωτογραφικές μηχανές, προκειμένου να συλλαμβάνουν τους παραβάτες επ' αυτοφώρω.

Η κυβέρνηση της Βικτώριας, στο πλαίσιο της στρατηγικής να διατηρήσει τη Βικτώρια πεντακάθαρη, θα δαπανήσει 1,5 εκατ.δολάρια τα επόμενα δύο χρόνια γι' αυτόν το σκοπό, ζητώντας τη συνεργασία των δήμων, επιχειρηματιών και πολιτών γενικότερα.

«Μια καθαρή Βικτώρια, είναι καθήκον όλων μας» τονίζει ο υπουργός Περιβάλλοντος Ράιαν Σμιθ.
Πηγή: newsbomb.gr


Parapona-Rodou

Σχόλια

  1. Ανώνυμος24/1/13 19:19

    Ας κόψουν κάνα πρόστιμο στους ιδιοκτήτες κατοικιδίων που έχουν καταχέσει τα πεζοδρόμια εδώ, και μετά ας βάλουν και πρόστιμα για τις γόπες!
    Αλλά έτσι δείχνουν την παιδεία τους οι βρωμύλοι!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος25/1/13 04:17

    Εμείς εδώ έχουμε τον Σούπερ - Περδίκη που θα βάλει τάξη και αλοίμονο σε όποιον πετάξει τσίχλα. 2 χρόνια δεν καθάρισε ούτε μισό μέτρο παραλίας και ο αχαϊρευτος τον έβαλε να καθαρίσει όλο το νησί.. Ε ρε κάτι άσχετοι που τους πληρώνουμε και απο πάνω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *