ροή ειδήσεων

Γκολφ Αφάντου: 60 εκατ. ευρώ εφάπαξ ενοίκιο και επένδυση 400 εκατ.!

Τεράστια τα οφέλη από την αξιοποίησή του: Αναβάθμιση του τουρισμού, 3.000 θέσεις εργασίας, μεγάλα έσοδα για τον Δήμο και γενικά για την τοπική οικονομία...
Εξήντα εκατομμύρια εφ’ άπαξ ενοίκιο υπολογίζει να εισπράξει το Δημόσιο για τη μίσθωση του γκολφ Αφάντου. Ο στόχος χαρακτηρίζεται εφικτός και θεωρείται βέβαιο ότι το σχέδιο της αξιοποίησης του γκολφ θα προχωρήσει σύμφωνα με τον αρχικό προγραμματισμό.

Η αισιοδοξία αυτή εδράζεται στο γεγονός ότι το συνολικό ύψος της επένδυσης ανέρχεται περίπου σε 350 – 400 εκατ. ευρώ και επομένως το εφάπαξ ενοίκιο (και αγορά) για το ακίνητο δεν θα αποτελέσει εμπόδιο στην υλοποίηση του μεγάλου επενδυτικού σχεδίου – του μεγαλύτερου που έχει γίνει μέχρι τώρα στη Ρόδο, αλλά και πέραν της Ρόδου.

Άλλωστε, είναι γνωστό ότι για την αξιοποίηση του γκολφ έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον επτά κολοσσοί με τεράστια κεφάλαια και μάλιστα αναμένεται, ότι στην τελική φάση του διαγωνισμού θα υπάρξει και πλειοδοσία, καθώς η περιοχή θεωρείται από τα καλύτερα φιλέτα της χώρας, αλλά και της Μεσογείου. Ανάμεσά τους βρίσκονται αμερικανικές, Βρετανικές και Ελληνικές κοινοπραξίες που ασχολούνται με επενδύσεις μεγάλης κλίμακας όπως αυτή του γκολφ Αφάντου.

Εκείνο όμως που πρωτίστως ενδιαφέρει την τοπική οικονομία (και κατ’ επέκταση την εθνική οικονομία) είναι να προχωρήσει επί τέλους η αξιοποίηση των 1.250 στρεμμάτων του γκολφ που βρίσκεται κυριολεκτικά σε …αγρανάπαυση επί 40 και πλέον χρόνια, χωρίς μάλιστα να υπάρχει καμιά προοπτική αξιοποίησης αποκλειστικά με ελληνικά κεφάλαια, ειδικά δε αυτή την περίοδο.

Η σημασία και η αξιοποίηση του γκολφ είναι τεράστια, αφού θα δημιουργηθούν περίπου 3.000 – 3.500 θέσεις εργασίας, θα αναβαθμίσει το σύνολο του ροδιακού τουρισμού, θα δημιουργηθούν υψηλοί τζίροι σε πολλούς κλάδους της τοπικής οικονομίας και φυσικά με τους περίπου 6.000 τουρίστες που θα φιλοξενούνται στα συγκροτήματα που θα δημιουργηθούν, θα προκύψουν μεγάλα οφέλη και για την αγορά.

Την ίδια στιγμή το Δημόσιο θα έχει μεγάλα έσοδα από την καταβολή φόρων, ΦΠΑ και άλλων, ενώ στα οφέλη της τοπικής οικονομίας θα πρέπει να προστεθεί η πληρωμή του δημοτικού φόρου, του τέλους παρεπιδημούντων, των τελών ύδρευσης, αλλά και από την απορρόφηση μεγάλων ποσοτήτων τοπικών προϊόντων, κυρίως γεωργικών.

Σε περίπτωση μη αξιοποίησης του γκολφ Αφάντου, απλώς θα παραμείνει το εδώ και 40 χρόνια «μηδενικό» αποτέλεσμα, που φυσικά συνιστά οπισθοδρόμηση και απώλειες όλων όσων προαναφέρθηκαν.
Επιμέλεια: Rodosalarm
prionokordela


Parapona-Rodou

Σχόλια

  1. Ανώνυμος12/1/13 18:22

    Κοντός ψαλμός αλληλούια, θα δούμε κατά πόσο θα έχει τόσες θέσεις εργασίας, κατα πόσο θα δουλεύουν Ελληνες εκεί, κατα πόσο θα μπορούμε να έχουμε πρόσβαση στην παραλία, κατα πόσο θα μας αρέσει το ΤΣΙΜΕΝΤΟ που θα δούμε εκεί, κατά πόσο όσοι θα εργάζονται εκεί θα δουλεόυν το προβλεπόμενο 8ωρο, κατά πόσο και πόσο ;) μισθό θα παίρνουν, και γενικώς ποιοί θα είναι αυτόί που θα τα οικονομίσουν και μία ερώτηση 6000 τουρίστες που λέτε και θα ανεβάσουν το επίπεδο του τουρισμού τί μάρκας θα είναι; γιατί είδαμε τους 1000000 τουρίστες που είχαμε τόσα χρόνια τί ποιότητας ήταν!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος12/1/13 18:27

    kati apo cazino mou mirizei pali!!!ti egine me auta tadis pou eixan yposxeθει!!tote

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος12/1/13 18:45

    Mages.... first of all parte mia frapedia gia na tosyzitisoume to thema... meta mporoume na tsakothoume poios tha parei ti thesi tou allou.... meta na doume kai na sizitisoume me mia deuteri frapedia poso mistho prepei na mas dinoun autoi pou tha ta ftiaksoun... meta pezontas ena tavlaki kai pinontas tis mpiritses mas fonazoume kai ena panepistimona na mas ta eksigisei kalitera ....... kai sto telos pame spiti ikanopoiimenoi pos ola pane kala giati eutixos .... kai telika kai na oume diladi....emeis exoume panta dikio....
    RE KANTE MAS TI XARI KAI AFISTE TO TOPO NA PROXORISEI!!!!! ANTE BRAVO.... IRTHE I ORA NA DOULEPSOUME OPOS OI PALIOTEROI.... OTAN VGALETE PALI TA LEFTA TOTE KANTE OTI NOMIZETE!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος12/1/13 19:45

    ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ ΝΑ ΤΟ ΔΩΣΟΥΜΕ ΝΑ ΠΡΟΧΩΡΙΣΕΙ ΤΟ ΕΡΓΟ ΑΛΛΑ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΣΟΥΜΕ ΜΕ ΤΙΣ ΛΑΜΟΓΙΕΣ, ΤΙΣ ΜΙΖΕΣ, ΚΑΙ ΤΙΣ ΓΝΩΡΙΜΙΕΣ. ΓΙΑΤΙ ΑΝ ΤΟ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΕΤΣΙ ΘΑ ΜΕΙΝΕΙ ΓΙΑ ΑΚΟΜΗ 40 ΧΡΟΝΙΑ ΕΤΣΙ ΘΑ ΜΕΙΝΕΙ ΑΝΕΚΜΕΤΑΛΕΥΤΟ ΚΑΙ ΝΑ ΕΡΕΙΠΩΝΕΙ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ανώνυμος12/1/13 23:26

    40 χρόνια ερείπιο και ακόμα μυαλό δεν βάλατε ? πάρτε το εσείς λοιπόν να δούμε τι θα το κάνετε. μια ζωή μουρμούρα για όποιες επενδύσεις γίνονται. πάρτε το εσείς επιτέλους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος13/1/13 03:27

      δώσε μου το και σου λέω εγώ μετα!

      Διαγραφή
  6. Ανώνυμος13/1/13 11:23

    Μια καλή λύση θα ήταν να το αφήσουμε να γίνει βοσκοτοπος και να βάλουμε μερικές αγελάδες μέσα να τρώνε το χόρτο .. Βρε είστε σοβαροί ; Ακόμα συζητάμε για το αν πρέπει να γίνει η επένδυση ; Φυσικά και πρέπει να γίνει .. Δηλαδή εάν όλα αυτά τα οικόπεδα τα είχαν οι ιδιοκτήτες τους τα τελευταία 40 χρόνια δεν θα είχαν γίνει ξενοδοχεία εκεί ;
    Το γκολφ αποτελεί μια από τις ελάχιστες ευκαιρίες του νησιού για επενδύσεις αναβάθμισης του τουριστικού προϊόντος .

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *