ροή ειδήσεων

Τουλάχιστον το 60% στα ενεχυροδανειστήρια, παρανομεί!

Ξεπερνά το 60% το ποσοστό παραβατικότητας στα ενεχυροδανειστήρια, σύμφωνα με έγγραφο του υφυπουργού Οικονομικών, Γιώργου Μαυραγάνη, που διαβιβάστηκε στη Βουλή προς απάντηση σχετική ερώτησης του βουλευτή Επικρατείας του ΠΑΣΟΚ Πύρρου Δήμα...

Συγκεκριμένα, όπως ενημερώνει ο υφυπουργός, «το ΣΔΟΕ έχει διενεργήσει 292 ελέγχους σε ενεχυροδανειστήρια, από τους οποίους έχουν προκύψει 1.885 παραβάσεις, ενώ το ποσοστό παραβατικότητας ξεπερνά το 60%, γίνονται δε και άλλοι έλεγχοι που βρίσκονται σε εξέλιξη».

Με την ερώτηση του ο βουλευτής Επικρατείας του ΠΑΣΟΚ καλούσε την κυβέρνηση να επανεξετάσει το καθεστώς αδειοδότησης και λειτουργίας των ενεχυροδανειστηρίων και «καταστημάτων αγοράς χρυσού», ώστε «να σταματήσει η πρωτοφανής εκμετάλλευση που υφίσταται μεγάλη μερίδα των συμπολιτών μας, βρισκόμενη σε μεγάλη ανάγκη».

Στον βουλευτή έχει απαντήσει εγγράφως και ο υφυπουργός Ανάπτυξης, Αθανάσιος Σκορδάς, ο οποίος αναφέρεται στην ενημέρωση που παρέχει η Γενική Γραμματεία Καταναλωτή μέσω της τηλεφωνικής γραμμής 1520 και στη δυνατότητα των πολιτών να καταγγέλλουν περιστατικά παράνομης λειτουργίας και οικονομικής εκμετάλλευσης.

Ο υφυπουργός ενημερώνει τον βουλευτή ότι ο Συνήγορος του Καταναλωτή πραγματοποίησε αυτεπαγγέλτως έρευνα σε ενεχυροδανειστήρια αυτοκινήτων και τα πορίσματα της έρευνας διαβιβάστηκαν στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών για τα δέοντα.
Πηγή : ΑΜΠΕ


Parapona-Rodou

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *