ροή ειδήσεων

Τέλος στους αιώνιους φοιτητές. Διαγράφονται όσοι κλείνουν 8ετία

Τέλος στους αιώνιους φοιτητές επιχειρεί να βάλει η κυβέρνηση, με το μέτρο να εφαρμόζεται κιόλας από την....
επόμενη χρονιά, με αυτούς που έχουν συμπληρώσει το όγδοο έτος σπουδών σε τετραετή προγράμματα σπουδών, ή δέκα σε πενταετή προγράμματα Πολυτεχνείων και Γεωπονικών Τμημάτων, να είναι οι άμεσα απειλούμενοι, σύμφωνα με τις νέες θεσμικές διατάξεις για τα ΑΕΙ. Σύμφωνα με τον Τύπο της Κυριακής, τα τελευταία χρόνια το ΤΕΙ Αθηνών έχει διαγράψει περισσότερους από 18.000 φοιτητές. Την επόμενη ακαδημαϊκή χρονιά χιλιάδες φοιτητές ΑΕΙ 26 ετών και άνω θα δουν την έξοδο από τα πανεπιστημιακά ιδρύματα. 

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, ελάχιστα ιδρύματα έχουν προχωρήσει σε αυτόματη διαγραφή φοιτητών επειδή παρέλειψαν να ανανεώσουν την εγγραφή τους για δύο συνεχόμενα εξάμηνα. Η διάταξη αυτή υπήρχε και στον παλαιό νόμο-πλαίσιο, όμως παρέμεινε ανενεργή, με την Μαριέττα Γιαννάκου το 2007 και την Άννα Διαμαντοπούλου το 2011 να προσπαθούν και να αποτυγχάνουν να επαναφέρουν την «νεκρή» διάταξη. Για ποιους χτυπά το... κουδούνι *Οι φοιτητές που κατά το τέλος του ακαδημαϊκού έτους 2011-2012 (Ιούλιος 2012) θα έχουν συμπληρώσει 2ν+1 έτη σπουδών (όπου ν=4 έτη και 2ν= 8 έτη) θα διατηρούν τη φοιτητική ιδιότητά τους έως και το τέλος του ακαδημαϊκού έτους 2013-2014. 

*Οι φοιτητές που κατά το τέλος του ακαδημαϊκού έτους 2011-2012 (Ιούλιος 2012) θα έχουν συμπληρώσει ν+2 έτη σπουδών θα διατηρούν τη φοιτητική τους ιδιότητα έως και το τέλος του ακαδημαϊκού έτους 2014-2015. *Οι φοιτητές που κατά το τέλος του ακαδημαϊκού έτους 2011-2012 (Ιούλιος 2012) δεν θα έχουν συμπληρώσει ν+2 έτη σπουδών θα διατηρούν τη φοιτητική τους ιδιότητα για το διπλάσιο χρόνο σπουδών σε σχέση με τα κανονικά έτη σπουδών.

Parapona-Rodou

Σχόλια

  1. Ανώνυμος27/1/13 23:21

    Ας γυρισουν όσοι αδικως τρωνε τα λεφτα του μπαμπά τους. Δεν γινεται όλοι να γίνουν επιστήμονες. Κατι άλλο θα βρουν να κανουν όπως π.χ να δουλέψουν αλλιώς ή να ασχοληθουν με την πολιτική για την πλάκα τους!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος28/1/13 01:09

      Εγώ θα σου πω την άλλη πλευρά. Με το μέτρο αυτό, όσοι πάνε να σπουδάσουν και δε διαθέτουν τα λεφτά του μπαμπά τους, θα αναγκάζονται προφανώς να δουλεύουν για να τα βγάλουν πέρα. Τότε δεν είναι και σίγουρο ότι θα μπορούν να τελειώσουν και στην ώρα τους. Και τότε θα τους διώχνουν.

      Και βέβαια δε θα σημαίνει ότι δεν είναι ικανοί ή ασχολούνται με τις παρατάξεις. Αντιθέτως, σε σχέση με αυτούς που τους τα δίνει ο μπαμπάς τους, θα είναι σε μειωνεκτική θέση. Εμένα, το ομολογώ μου τα έδιναν οι γονείς μου τα λεφτά, είχα και φίλους και συμφοιτητές που ζορίστηκαν να τελειώσουν τη σχολή στα 7 χρόνια (από 5 που ήταν κανονικά).

      Εσύ το βλέπεις λοιπόν δίκαιο; Κατά την άποψή μου, ειδικά αυτές τις εποχές, είναι ένα μέτρο άδικο γιατί: α. δεν κοστίζει τίποτα στα πανεπιστήμια και β. αναγκάζει τον κόσμο που δεν έχει λεφτά, είτε να τα παρατήσει, είτε να μην πάει ποτέ, είτε να τον διώξουν. Τον φραγκάτο όμως, που μπορεί να αφοσιωθεί μόνο σε αυτό δεν ακουμπάει.

      Διαγραφή
  2. Ανώνυμος28/1/13 21:57

    Ναι αλλά άμα κρατήσουν αυτούς που ήδη είναι μέσα στα πανεπιστήμια,θα πρέπει να μειώσουν αρκετά τους εισακτέους!Για ποιό λόγο να αποτύχουν παιδιά στις πανελλήνιες;Για να είναι κάποιοι αιώνιοι φοιτητές;Από τη στιγμή που το κράτος πρέπει να μειώσει φοιτητές,ας ξεκινήσει με τους αιώνιους!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος29/10/13 19:56

    Οι αργοπορημένοι φοιτητές δεν επιβαρύνουν οικονομικά το κράτος ούτε το κοινωνικό σύνολο, διότι από το έκτο έτος (ν συν 2) και μετά χάνουν όλα τα δικαιώματα της μέριμνας δηλαδή σίτιση, στέγαση στις ούτως ή άλλως εγκαταλελειμμένες εστίες, εισιτήρια, φάρμακα και προπάντων διανομή βιβλίων, που είναι ένα σκάνδαλο από μόνο του ως διανομή συγγραμμάτων (κουτσουρεμένων και ξεπερασμένων), Ο Έλληνας σπουδαστής πληρώνει αδρά από την τσέπη του για να μάθει γράμματα εάν και εφόσον τού έχει μείνει λίγο κουράγιο να μάθει σωστά μια επιστήμη. Με το νέο νόμο 4009/2011 οι παλαιοί φοιτητές δεν συνυπολογίζονται καν στον εγγεγραμμένο πληθυσμό των ιδρυμάτων και έτσι μειώνεται η δημόσια χρηματοδότηση, αφού υπολογίζονται πια μόνον οι “ενεργοί” φοιτητές, δηλαδή οι νεοεισαχθέντες. Δυστυχώς κάποιοι καλλιεργούν ένα όργιο φημών και διαδόσεων το οποίο εκφράζει μόνο την ασχετοσύνη και την κακοβουλία ψυχωτικών ανθρώπων που θέλουν να επιβάλουν στους άλλους τις δικές τους ιδεοληψίες. Και σε άλλες χώρες του κόσμου υπάρχουν καθυστερούντες σπουδαστές (κεντρική Ευρώπη, Ιταλία, σκανδιναβικές χώρες) με τη διαφορά ότι πληρώνουν δίδακτρα και ενδεχομένως σωστά κάνουν, ήδη από το πρώτο έτος. Η όποια κριτική ασκείται μέσα στην ελληνική κοινωνία δείχνει κομπλεξικά άτομα που δεν έχουν πώς να εκτονώσουν τον αυταρχισμό τους. Πολλοί ασχολούνται με τους συνδικαλισμένους φοιτητές αλλά αυτή είναι μία περιθωριακή μειοψηφία που κανείς δεν την παίρνει στα σοβαρά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *