ροή ειδήσεων

Προβόπουλος: Τα 9 βήματα για να βγούμε από την κρίση

''Παρά το γεγονός ότι το 2012 ξεκίνησε με μεγάλες αβεβαιότητες και αμφισβητείτο η παραμονή της Ελλάδας στην ευρωζώνη σήμερα έχει αποκατασταθεί μέρος της εμπιστοσύνης και η νέα χρονιά ξεκινά με σαφώς καλύτερες προϋποθέσεις, ενώ είναι εφικτή μια νέα πορεία'', αναφέρει ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος...


Ωστόσο, ο Γιώργος Προβόπουλος σε άρθρο του στο Βήμα της Κυριακής αναφέρει πως οι προκλήσεις είναι μεγάλες και για να υπάρξει επιστροφή στην ανάπτυξη θα πρέπει να υπάρξουν στοχευμένες δράσεις, όπως οι ακόλουθες:

1. Η συνεπής και απαρέγκλιτη εφαρμογή όσων έχουν αποφασισθεί.

2. Η επιτάχυνση της απορρόφησης των 15 δισ. ευρώ του ΕΣΠΑ και η αποτελεσματική αξιοποίηση των χρηματοδοτικών εργαλείων της Ε.Ε.

3. Η επανέναρξη της κατασκευής των οδικών αξόνων που προσδιορίζεται χρονικά για το πρώτο εξάμηνο του έτους.

4. Η αποκατάσταση ομαλών συνθηκών ρευστότητας στην αγορά με τη σταδιακή εξόφληση οφειλών του Δημοσίου.

5. Η ενδυνάμωση των τραπεζών με την ολοκλήρωση της ανακεφαλαιοποίησης, η οποία θα ενισχύσει τη σταδιακή πρόσβασή τους στις διεθνείς χρηματοπιστωτικές αγορές.

6. Η άμεση βελτίωση της αποτελεσματικότητας της δημόσιας διοίκησης και η απλοποίηση του νομοθετικού και κανονιστικού πλαισίου.

7. Ένα σταθερό φορολογικό καθεστώς και μείωση της φορολογικής επιβάρυνσης που πρέπει να στηρίζεται στη διεύρυνση της φορολογικής βάσης και στην πάταξη της φοροδιαφυγής.

8. Η επιτάχυνση των αποκρατικοποιήσεων, όχι μόνο γιατί μειώνουν απευθείας το χρέος αλλά κυρίως γιατί οδηγούν στην υλοποίηση επενδύσεων, στη μεταφορά τεχνογνωσίας και στην αύξηση της απασχόλησης.

9. Η προώθηση μεταρρυθμίσεων που θα επισπεύδουν την υλοποίηση νέων επενδύσεων και θα ενισχύουν την εξωστρέφεια της οικονομίας.

Parapona-Rodou

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *