ροή ειδήσεων

Κίνδυνος διάλυσης των εφοριών

Επιστολή προς το υπουργείο Οικονομικών αναφορικά με το κλείσιμο και τη συγχώνευση μεγάλου αριθμού εφοριών και με το νέο TAXIS απέστειλε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στις Δημόσιες Οικονομικές Υπηρεσίες (ΠΟΕ -ΔΟΥ)...
Σύμφωνα με τους εφοριακούς, «σε μια περίοδο, που απαιτείται η ενίσχυση του υφιστάμενου δικτύου φορολογικών υπηρεσιών, με προσωπικό και μέσα, η κυβέρνηση προχωρά σε επιλογές που ουσιαστικά θα οδηγήσουν στη διάλυσή του συστήματος».

Συγκεκριμένα, για τα νησιά οι εφοριακοί υποστηρίζουν πως «αντί να υπάρξουν οργανωμένες και πλήρως στελεχωμένες φορολογικές υπηρεσίες, καταργούνται και οι υπάρχουσες με τεράστιες συνέπειες για τα έσοδα και την εξυπηρέτηση των φορολογουμένων».

«Θα υπάρξουν τεράστιες συνέπειες για τους κατοίκους της περιφέρειας και ιδιαίτερα της νησιωτικής χώρας, λόγω του κλεισίματος των υπηρεσιών και του κόστους που θα επωμιστούν, προκειμένου να εξυπηρετηθούν» τονίζεται στην επιστολή.

Για το νέο TAXIS, οι εφοριακοί σημειώνουν ότι όχι μόνο δεν είναι έτοιμο, αλλά δεν υπάρχει και αξιόπιστο χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσής του. Στο ίδιο πλαίσιο αναφορικά με το δίκτυο των Κέντρων Εξυπηρέτησης Φορολογουμένων (ΚΕΦ), το οποίο σύμφωνα με το υπουργείο θα αντικαθιστούσε τις ΔΟY, η ΠΟΕ ΔΟΥ υπογραμμίζει πως όχι μόνο δεν υφίσταται, αλλά και όπου επιχειρήθηκε η εφαρμογή του, υπήρχαν κάθε άλλο παρά θετικά αποτελέσματα.

Η ΠΟΕ - ΔΟΥ ζητά και απαιτεί από την πολιτική και υπηρεσιακή ηγεσία του υπουργείου να επανεξετάσουν τη θέση τους, σημειώνοντας πως η επιμονή τους σε μια επιλογή που αποδεδειγμένα δημιουργεί, παρά επιλύει προβλήματα, προκαλεί ερωτηματικά. Καλεί δε τα πολιτικά κόμματα και το σύνολο των βουλευτών, να αναλάβουν και να στηρίξουν πρωτοβουλίες στην κατεύθυνση της μη εφαρμογής της συγκεκριμένης υπουργικής απόφασης.

Parapona-Rodou

Σχόλια

  1. Ανώνυμος10/1/13 22:17

    Δηλαδή θέλουν να μας πούν ότι όταν ήταν ανοιχτές τις καλές παλιές μέρες "δούλευαν"? ή μας "δούλευαν"? Αντε... δώστε τες στον Φούχτελ μήπως και βρουν κανένα φοροφυγά....

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *