ροή ειδήσεων

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΙΟΥΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ

ΤΟΥ ΤΑΞΙΑΡΧΟΥ Ε.Α. ΑΝΤΩΝΗ ΤΖΑΜΠΑΖΗ 
Κυρία βουλευτίνα και κύριοι βουλευτές, των 8.000 ευρώ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ μηνιαίως και των φανερών και…..κρυφών προνομίων
Ο «συχωρεμένος» Πατέρας μου έλεγε...
πάντα «Αγόρι μου αν δεν μπορείς να ξυθείς μόνος σου, αυτός που θα σε ξύσει θα ζητήσει αμέσως μετά και να σε χαϊδέψει».

 Σ’ αυτή την κατ’ αναλογία κατάσταση μας έχετε φέρει με τις καταστροφικές σας πολιτικές όλα αυτά τα χρόνια, οδηγώντας μας τελικά στην αγκαλιά της ΤΡΟΪΚΑ, τις αποφάσεις της οποίας, ΑΦΟΥ ΣΥΝΥΠΟΓΡΑΨΑΤΕ, δέχεστε ΑΔΙΑΜΑΡΤΥΡΗΤΑ, ΞΕΔΙΑΝΤΡΟΠΑ και ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΑ, ΟΛΟΙ ΣΑΣ ΚΑΙ ΑΦΗΣΤΕ ΚΑΤΑ ΜΕΡΟΣ ΤΙΣ ΔΗΘΕΝ ΑΝΤΙΡΡΗΣΕΙΣ.
ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΕΚΦΡΑΖΕΤΕ ΜΕ ΤΑ ΛΟΓΙΑ ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΙΔΕΟΛΟΓΙΑ ΚΑΙ  ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ Ν’ ΑΝΟΙΓΕΤΕ ΤΙΣ ΔΕΞΙΕΣ ΤΣΕΠΕΣ ΣΑΣ.
ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΔΙΑΦΩΝΕΙ ΚΑΙ ΙΣΧΥΡΙΖΕΤΑΙ ΟΤΙ ΕΧΕΙ ΔΙΚΙΟ, ΕΦΟΣΟΝ ΔΕΝ ΤΟ ΒΡΙΣΚΕΙ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΑΛΛΗ ΕΠΙΛΟΓΗ, Π Α Ρ Α Ι Τ Ε Ι Τ Α Ι. ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΦΤΗΝΟΤΑΤΗ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΙΑ Ή ΠΑΡΑΠΕΜΠΕΙ ΣΕ ΙΔΙΟΤΕΛΕΙΑ. ΤΟΣΟ ΑΠΛΑ ΤΟΣΟ ΚΑΘΑΡΑ.
Προς την ίδια κατεύθυνση, κυρία Ιατρίδη, μπορείτε να κοινοποιήσετε στον Δωδεκανησιακό Λαό την απάντηση την οποία μου δώσατε στις 29 Νοεμβρίου 2009 στην αίθουσα «Ροδίνι» κατά την διαδικασία της εσωκομματικής ψηφοφορίας για την ανάδειξη αρχηγού της ΝΔ, παρουσία μάλιστα της συνεργάτιδάς σας κ. Μαρίας Παπαγιάννη, στην πρότασή μου να ηγηθείτε κίνησης για την μείωση του αριθμού των βουλευτών από 300 σε 200, όπως προβλέπει εξάλλου και το άρθρο 51 του Συντάγματος; Θέλετε να σας θυμίσω; «Και εγώ πώς θα ξαναβγώ; Άστα αυτά μη τα σκαλίζεις», απάντηση που παραπέμπει ευθέως σε ιδιοτέλεια και όχι βέβαια σε επιθυμία προσφοράς. Περιμένω να με διαψεύσετε.
Κατά τα λοιπά ο αριθμός των τεράστιων προβλημάτων, τα οποία απασχολούν τον Ελληνικό και κατ’ επέκταση το Δωδεκανησιακό Λαό, είναι απεριόριστος και η ποικιλομορφία τους, πλούσια.
Τα προβλήματα αυτά δεν λύνονται με ευχές και μετατόπιση ευθυνών κύριε Γάκη. «…Οφείλουμε όλοι μας να ενισχύσουμε τα κοινωνικά δίκτυα αλληλεγγύης …Με τη δράση μας μπορούμε να ακυρώσουμε το πολιτικό σύστημα…», επισημαίνετε στο πρωτοχρονιάτικο μήνυμά σας. Σοβαρά; Με μια φράση σας καταργείτε το κοινωνικό κράτος και το κράτος πρόνοιας;  Και εν πάσει περιπτώσει, εσείς δεν είστε μέρος του πολιτικού συστήματος; Αυτοακυρώνεστε;
Κύριε Υψηλάντη, όταν αναφέρεστε αντίστοιχα, στο δικό σας πρωτοχρονιάτικο μήνυμα, σε «…εκφραστές παρωχημένων ιδεολογιών και καταδικασμένων, εδώ και δεκαετίες, στη συνείδηση της ανθρωπότητας…», νομίζετε ότι αυτοεξαιρείστε, ενώ την ίδια στιγμή έχετε αυτοανακηρυχθεί σε έναν από τους πιο γνήσιους εκφραστές τους.
Κύριε Κονσόλα, αφήστε κατά μέρος τις πράξεις όλων εμάς των πολιτών, των κορόιδων και των συνήθων υποζυγίων ΠΑΝΤΑ χωρίς τη θέλησή μας, «…Εσείς κρατήσατε όρθια τη Χώρα στα δύσκολα…», αποτελεί ειρωνεία αν όχι προσβολή και ύβρη, να απευθύνεστε στους «ιθαγενείς» με τον τρόπο αυτό στο πρωτοχρονιάτικο μήνυμά σας.
Με τις παραπάνω προϋποθέσεις και επισημάνσεις και με δεδομένο τον πλούτο της Ελληνικής Γλώσσας,  θα μπορούσα να συνεχίσω να παραθέτω πλειάδα Ανοικτών Επιστολών, σταματώ όμως εδώ, θέλοντας προς το παρόν να κλείσω το κεφάλαιο αυτό με τα παρακάτω τρία σοβαρά ερωτήματα ακόμη, τα οποία με τη σειρά τους «ψάχνουν» σοβαρές απαντήσεις και ενέργειες:
α. Πριν λίγο χρονικό διάστημα δόθηκαν στη δημοσιότητα τα «έσχες» και όχι τα  «πόθεν» των βουλευτών. Όλοι ανεξαίρετα συμφωνούν, φαντάζομαι και εσείς, ότι πρόκειται για άλλον ένα εμπαιγμό εκ μέρους σας και ευθεία προσβολή της νοημοσύνης μας. Συμφωνείτε να δίνουν στη δημοσιότητα, ΟΛΟΙ οι υποψήφιοι βουλευτές, πριν την έναρξη της προεκλογικής περιόδου και με τη λήξη της θητείας τους εφόσον εκλεγούν, τα Ε1 και Ε9 των ίδιων και των μελών των οικογενειών τους και αν ναι, τί προτίθεστε να πράξετε επ’ αυτού, μεμονωμένα μέσω των κομμάτων σας και ΑΠΟ ΚΟΙΝΟΥ σαν Δωδεκανήσιοι Βουλευτές, προκειμένου ανάλογη διάταξη, ως ξεχωριστό άρθρο, να περιληφθεί σε μελλοντικό εκλογικό νόμο; Εσείς σαν ένδειξη αγνών προθέσεων και σαν «εν ενεργεία» βουλευτίνα και βουλευτές, πρέπει να το πράξετε ΑΜΕΣΑ. Να το περιμένουμε;
β. Στην παρούσα φάση οι εργασίες της Βουλής των Ελλήνων έχουν στην ουσία ανασταλεί και έχουν αντικατασταθεί με πράξεις νομοθετικού περιεχομένου. Η προσφιλής αυτή τακτική της κυβέρνησης, γιατί δεν ακολουθείται προκειμένου να ληφθούν και όλες εκείνες οι απαραίτητες όσο ποτέ αποφάσεις, που έχουν να κάνουν με την νεκρανάσταση της Χώρας, όπως π.χ. η συγκρότηση Ειδικής Επιτροπής «ΑΟΖιτών» αποτελούμενης από έμπειρους διπλωμάτες, καθηγητές και στρατιωτικούς, με αρμοδιότητα την θεσμοθέτηση-οριοθέτηση-ανακήρυξη της ΑΟΖ και την εκμετάλλευση του ορυκτού πλούτου, που «κρύβεται και κοιμάται» στο υπέδαφος της και στα βάθη της; Τί προτίθεστε να πράξετε επ’ αυτού, μεμονωμένα μέσω των κομμάτων σας και ΑΠΟ ΚΟΙΝΟΥ σαν Δωδεκανήσιοι Βουλευτές;
γ. Πολύς ο λόγος για το ύψος των Γερμανικών Πολεμικών Επανορθώσεων και Αποζημιώσεων και για την υποχρέωση καταβολής τους ή όχι εκ μέρους της Γερμανίας, στην Πατρίδα μας. Γνωρίζετε την ύπαρξη του ΝΔ. 3933/1959, «προϊόν» της τότε κυβέρνησης Κωνσταντίνου Καραμανλή , το περιεχόμενό του και την σχέση των δύο με την περίφημη υπόθεση του Μαξ Μέρτενς, του επονομαζόμενου και χασάπη της Θεσσαλονίκης, του ναζί που ευθυνόταν για τον εκτοπισμό των Ελλήνων Εβραίων και την κλοπή των περιουσιών τους; Γνωρίζετε το ρόλο και τις συναλλαγές με τις  Γερμανικές Δυνάμεις Κατοχής του Γεωργίου Μ. Παπακωνσταντίνου, πατέρα του Μιχάλη Γ. Παπακωνσταντίνου(Υπουργού των κυβερνήσεων Κωνσταντίνου Καραμανλή) και παππού του κ. Γιώργου Σ. Παπακωνσταντίνου(Της γνωστής λίστας Λαγκάρντ) στην περιοχή της Πτολεμαΐδας;  Αν ναι, τί προτίθεστε να πράξετε για όλα τα παραπάνω-και ειδικότερα εσείς κ.κ. Υψηλάντη, Κόνσολα και Κρεμαστινέ-μεμονωμένα μέσω των κομμάτων σας και ΑΠΟ ΚΟΙΝΟΥ σαν Δωδεκανήσιοι Βουλευτές;
Όλη αυτή η σειρά των ανοικτών επιστολών και των ερωτημάτων που περιέχονται σ’ αυτές, προϊόν κοινής λογικής, εξυπηρέτησε δύο σκοπούς, με πρώτο την επισήμανση των σοβαρών προβλημάτων που απασχολούν τον Ελληνικό και κατ’ επέκταση τον Δωδεκανησιακό Λαό, με κορυφαίο αυτό της ΕΠΙΒΙΩΣΗΣ, και δεύτερο την υποχρέωση των βουλευτών για την ανάδειξη και επίλυσή τους, μέσα από τον επαναπροσδιορισμό του ρόλου και της αποστολής τους. Αν η ταπεινή αυτή προσπάθεια πέτυχε δεν είμαι σε θέση να το γνωρίζω, ελπίζω πάντως να ληφθεί υπόψη, να εκτιμηθεί δεόντως και θα είμαι ο πρώτος που ΔΗΜΟΣΙΑ θ’ αναγνωρίσω και υποστηρίξω κάθε ενέργεια για την επίτευξή τους.
 tzampan@gmail.com
     



Parapona-Rodou

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *