ροή ειδήσεων

Στο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων χρόνων οι ξενοδοχειακές τιμές την Ελλάδα

Το ξεκίνημα της νέας χρονιάς επεφύλαξε για τις ξενοδοχειακές τιμές στην Ελλάδα το χαμηλότερο επίπεδο τιμών των τελευταίων τεσσάρων χρόνων.
Πιο συγκεκριμένα...
τον Ιανουάριο του 2013 η μέση τιμή διανυκτέρευσης για δίκλινο δωμάτιο κυμαίνεται στα 72 ευρώ. Ο "ακριβότερος" μήνας της Ελλάδας των τελευταίων χρόνων ήταν ο Αύγουστος του 2009 με μέση τιμή διανυκτέρευσης τα 132 ευρώ. Το ίδιο σκηνικό και στην Ρουμανία με τον Ιανουάριο του νέου έτους να είναι ο φθηνότερος των τελευταίων τεσσάρων χρόνων για τη χώρα με μέση τιμή διανυκτέρευσης τα 61 ευρώ, ενώ ο ακριβότερος μήνας της Ρουμανίας ήταν ο Σεπτέμβριος του 2009 με μέση τιμή δίκλινου δωματίου στα 92 ευρώ.
Τη λίστα των χωρών με τη χαμηλότερη τιμή των τελευταίων ετών συμπληρώνει η Πολωνία με μέση τιμή διανυκτέρευσης στα 59 ευρώ, ενώ η υψηλότερη τιμή της χώρας για τα τελευταία 4 χρόνια καταγράφηκε τον Ιούνιο του 2012 και κυμαινόταν στα 132 ευρώ. Ο πρώτος μήνας του έτους βρίσκει τη μέση τιμή διανυκτέρευσης στην Κύπρο στα 76 ευρώ.
χαμηλότερη τιμή ωστόσο των τελευταίων χρόνων στο νησί της Αφροδίτης καταγράφηκε το Δεκέμβριο του 2010 και κυμαινόταν στα 72 ευρώ, ενώ η υψηλότερη τιμή διανυκτέρευσης καταγράφηκε τον Αύγουστο του 2011 και άγγιξε τα 146 ευρώ.

Το ίδιο «πτωτικό» μοτίβο τιμών σχεδόν σε όλα τα Ευρωπαϊκά κράτη

Ο Ιανουάριος είναι ένας μήνας με τα ίδια χαρακτηριστικά στις ξενοδοχειακές τιμές σε όλα σχεδόν τα κράτη της Ευρώπης σε σχέση με τον Ιανουάριο της προηγούμενης χρονιάς. Το ποσοστό μείωσης ωστόσο κυμαίνεται σε χαμηλά επίπεδα με το μεγαλύτερο να αγγίζει το οχτώ τοις εκατό στη Ρουμανία και μέση τιμή διανυκτέρευσης για δίκλινο δωμάτιο στα 61 ευρώ, ενώ τον Ιανουάριο του 2012 η μέση τιμή κυμαινόταν στα 66 ευρώ.

Στη Μεγάλη Βρετανία το ποσοστό μείωσης σε σχέση με τον προηγούμενο χρόνο είναι της τάξεως του εφτά τοις εκατό (μέση τιμή διανυκτέρευσης στα 125 ευρώ, ενώ τον Ιανουάριο του 2012 κυμαινόταν στα 134 ευρώ), στην Ελλάδα η μέση τιμή διανυκτέρευσης κυμαίνεται στα 72 ευρώ με ποσοστό μείωσης της τάξεως του έξι τοις εκατό σε σχέση με τον ίδιο μήνα του προηγούμενου έτους (77 ευρώ).
Το ίδιο ποσοστό μείωσης και στην Πορτογαλία και τη μέση τιμή ανά διανυκτέρευση να κυμαίνεται για τον πρώτο μήνα της νέας χρονιάς στα 76 ευρώ (81 ευρώ ανά διανυκτέρευση τον Ιανουάριο του 2012). Στο έξι τοις εκατό το ποσοστό μείωσης σε σχέση με τον Ιανουάριο του 2012 και στη γειτονική Ιταλία και με μέση τιμή διανυκτέρευσης στα 104 ευρώ (111 ευρώ τιμή δίκλινου δωματίου για τον Ιανουάριο του προηγούμενου έτους).

Σημειώνεται ότι οι ταξιδιώτες βρίσκουν στην www.trivago.gr ιδανικά ξενοδοχεία στις καλύτερες τιμές χρησιμοποιώντας τα διαφορετικά φίλτρα αναζήτησης. Η trivago είναι ένα online meta search site που συγκρίνει τιμές ξενοδοχείων από περισσότερα από 100 διαφορετικά sites κρατήσεων για 600.000 ξενοδοχεία ανά τον κόσμο. Επιπλέον η trivago προσφέρει 34 εκατομμύρια αναφορές για ξενοδοχεία σε συνδυασμό με 14 εκατομμύρια φωτογραφίες. 18 εκατομμύρια χρήστες το μήνα χρησιμοποιούν την trivago και καταφέρνουν να «γλιτώσουν» ως και 35% από τα χρήματα τους κατά μέσο όρο ανά κράτηση.
money-tourism

Parapona-Rodou

Σχόλια

  1. Ανώνυμος14/1/13 01:26

    ΚΑΝΕΝΑΣ ΑΠΟ ΚΑΝΕΝΑ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΔΕΝ ΘΑ ΜΑΣ ΠΕΙ ΚΑΤΙ ΠΕΡΙ ΤΟΥ ΘΕΜΑΤΟΣ;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *