ροή ειδήσεων

Ρόδος: Απόφαση–σταθμός για ιδιοκτήτες οχημάτων

Απόφαση που αποτελεί νομολογία για πρώτη φορά πανελληνίως και που αφορά τόσο τους χιλιάδες ιδιοκτήτες οχημάτων που η ασφαλιστική τους πτώχευσε και είχαν εμπλακεί σε ατύχημα με υπαιτιότητά τους... όσο και τα θύματα των τροχαίων αυτών , εξέδωσε το Μονομελές Πρωτοδικείο Ρόδου. Με την απόφαση αυτή δικαιώνεται η εταιρεία ενοικίασης αυτοκινήτων που εδρεύει στη Ρόδο και είχε ασφαλισμένο όχημα της στην ασφαλιστική εταιρεία «COMMERCIAL VALUE», η οποία πτώχευσε το 2010.
Πιο συγκεκριμένα με την υπ’ αριθμ. 6/2013 απόφασή του το Μονομελές Πρωτοδικείο Ρόδου (διαδικασία ασφαλιστικών Μέτρων) διέταξε την αναστολή της αναγκαστικής εκτέλεσης που είχε επισπευσθεί εις βάρος εταιρείας ενοικίασης αυτοκινήτων που εδρεύει στη Ρόδο. Το ατύχημα είχε λάβει χώρα το 2006 με υπαιτιότητα πελάτη της ανωτέρω εταιρείας ενοικίασης αυτοκινήτων και όπως έκρινε το δικαστήριο υπεύθυνοι για την αποζημίωση του θύματος για την ηθική βλάβη και τη σωματική βλάβη που υπέστη ήταν η εταιρεία ενοικίασης αυτοκινήτων ως ιδιοκτήτρια του αμαξιού και το Επικουρικό Κεφάλαιο το οποίο υποκατέστησε την ασφαλιστική εταιρεία «COMMERCIAL VALUE», επειδή η άδεια της ανακλήθηκε.
Το θύμα του τροχαίου τότε στράφηκε κατά της εταιρείας ενοικίασης αυτοκινήτων για την είσπραξη του ποσού, επειδή το Επικουρικό Κεφάλαιο καθυστερεί πλέον για χρόνια να πληρώσει τις αποζημιώσεις στα θύματα τροχαίων ατυχημάτων. Η εταιρεία ενοικίασης αυτοκινήτων όμως κατέθεσε ασφαλιστικά μέτρα για να σταματήσει την κατάσχεση εναντίον της, τα οποία το Μονομελές Πρωτοδικείο έκανε δεκτά κρίνοντας πως δεν μπορεί να γίνεται κατάσχεση σε βάρος ασφαλισμένων που η ασφαλιστική τους εταιρεία πτώχευσε και δεν υποχρεούνται να πληρώσουν αποζημίωση στο θύμα αλλά υπόχρεο αποζημίωσης είναι το Επικουρικό Κεφάλαιο.
Πληρεξούσιοι δικηγόροι της εταιρείας ενοικίασης αυτοκινήτων ήταν ο Ιωάννης Εμμ. Κούκουλας και η Ελένη Ι. Φραντζή
proodos.net

Parapona-Rodou

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *