ροή ειδήσεων

Δέκα λιμενικοί "λαδώνονταν" για να εκδίδουν άδειες χειρισμού ταχύπλοων σκαφών

Δέκα στελέχη του Λιμενικού Σώματος που υπηρετούσαν στο Κεντρικό Λιμεναρχείο…
Ραφήνας, εκ των οποίων το ένα έχει τεθεί ήδη σε διαθεσιμότητα, εμπλέκονται στην υπόθεση με την έκδοση αδειών χειριστών ταχύπλοων έναντι αμοιβής, χωρίς τη συμμετοχή των υποψηφίων στις προβλεπόμενες εξετάσεις, σύμφωνα με το πόρισμα της Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης που ολοκληρώθηκε και αντίγραφο του οποίου απεστάλη στην εισαγγελία του Ναυτοδικείου Πειραιά.

Ύστερα από εντολή του υπουργού Ναυτιλίας και Αιγαίου, Κωστή Μουσουρούλη και απόφασης του Αρχηγού του Λιμενικού Σώματος, αντιναυάρχου Δημητρίου Μπαντιά, για τέσσερις λιμενικούς έχουν ήδη δρομολογηθεί οι διαδικασίες απομάκρυνσής τους από την εν λόγω υπηρεσία, ενώ οι υπόλοιποι πέντε παραπέμπονται στο αρμόδιο Ανακριτικό Συμβούλιο προκειμένου να γνωμοδοτήσει εάν υπάρχει λόγος να αποταχθούν για πράξεις που θίγουν την τιμή, την αξιοπρέπεια και την υπόληψη του στρατιωτικού ή το κύρος του Σώματος ή μαρτυρούν έλλειψη ακεραιότητας και διαφθορά χαρακτήρα.

Επίσης, ζητείται να διαπιστωθεί αν υπάρχει λόγος να τεθούν σε αργία με πρόσκαιρη παύση για το γεγονός ότι απώλεσαν υπηρεσιακά έγγραφα ή από πρόθεση δεν διεκπεραίωσαν αυτά εγκαίρως, με συνέπεια τη δυσλειτουργία της υπηρεσίας ή την παραγραφή ποινικών ή πειθαρχικών παραπτωμάτων, ενώ παρέλειψαν την ανακοίνωση πληροφορίας που αφορά τη διάπραξη αξιόποινης πράξης ή δράστη αυτής. Την όλη υπόθεση χειριζόταν εδώ και καιρό το τμήμα Εσωτερικών Υποθέσεων του Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής, έπειτα από αξιοποίηση πληροφοριών και σε εκτέλεση σχετικής παραγγελίας της εισαγγελίας Αθηνών.

Parapona-Rodou

Σχόλια

  1. Ανώνυμος11/1/13 18:01

    Πριν κάποια χρόνια όταν αποφάσισα να δώσω εξετάσεις για ταχύπλοο και ενώ είχα περάσει θεωρητικά εμφανιστηκε ένα γνωστό σε όλους μας λαμόγιο δάσκαλος σχολής οδηγών για ταχύπλοα.
    Ε αυτός μάζι με τον εξεταστή τότε (ένα άλλο λαμόγιο ο οποίος δόξα να έχει Ο Πανάγαθος συνταξιοδοτήθηκε) σε κάθε έξεταση παίζαν το θέατρο του παραλόγου και συστήνονταν ο ένας στον άλλο σαν να μην γνωρίζονται ποτέ. Τα συμπεράσματα δικά σας...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος11/1/13 19:09

    exei kai alla lamogia....exei proika to magazi!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *