ροή ειδήσεων

«Σε λίγο δε θα υπάρχουν ούτε ασπιρίνες»!

Οι ελλείψεις φαρμάκων που παρατηρούνται τον τελευταίο καιρό, ολοένα και αυξάνονται. Και παρά το γεγονός αυτό, νεότερη ανακοίνωση του ΕΟΦ, αναφέρει...
ότι για να διαπιστωθεί έλλειψη ενός φαρμάκου θα πρέπει αυτό το φάρμακο να είναι βεβαιωμένα απουσιάζον από το 20% των φαρμακείων του νομού. Δηλαδή ότι το φάρμακο που λείπει από την αγορά, στην Αττική των 3.500 φαρμακείων θα πρέπει βεβαιωμένα και εγγράφως να λείπει από 700 φαρμακεία!

Αυτό υπογραμμίζει σε ανακοίνωσή του ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Αττικής (ΦΣΑ) σημειώνοντας όλοι αναγνωρίζουν την ύπαρξη ελλείψεων εκτός από τον ΕΟΦ, πως ο Σύλλογος επανειλημμένως έχει κρούσει τον κώδωνα κινδύνου και πως «η Ελλάδα αποτελεί πλέον επισφαλή τόπο διακίνησης όλων των προϊόντων συμπεριλαμβανομένων και του κοινωνικού αγαθού που λέγεται φάρμακο».

Ο πρόεδρος του ΦΣΑ κ. Κ. Λουράντος επισημαίνει πως οι συνεχείς μειώσεις των τιμών, με τα τεράστια λάθη που ανά 15 ημέρες εμφανίζονται, έχουν προκαλέσει την πλήρη εξαφάνιση πολλών φαρμάκων. Ουδείς υπεύθυνος μέχρι σήμερα έχει παραδεχθεί ουσιαστικές ελλείψεις φαρμάκων. Όλοι θεωρούν ότι τα πράγματα βαίνουν καλώς, όταν οι υπηρετούντες το χώρο της υγείας γνωρίζουν την αλήθεια που είναι μία: σε λίγο δεν θα υπάρχει ούτε ασπιρίνη.

Και παραθέτοντας κατάλογο με τα φάρμακα που λείπουν από την αγορά, υπογραμμίζει ότι «παροδική έλλειψη ενός φαρμάκου -όπως πολλοί θα υποστηρίξουν μετά τη δημοσίευση- δεν υφίσταται. Διότι το φάρμακο είναι αγαθό που κανείς δεν έχει την πολυτέλεια να το περιμένει. Ειδικά οι σοβαρά πάσχοντες».
Πηγή: newsbomb.gr


Parapona-Rodou

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *